Jump to content
php.lv forumi

PHP 5.3.0


laacz

Recommended Posts

Klajā ir nācis PHP 5.3.0. Tā kā izmaiņu ir gūzma (ieskaitot atpakaļnesavietojamas un atpakaļgrūtisavietojamas), tad dokumentācijā ir pieejama sadaļa, kurai vajadzētu palīdzēt pāriet no 5.2 uz 5.3.

 

Izmaiņu ir milzums. Kā mazu, tā lielu. Iepriekš minētajā pārejas pamācībā var ar tām visām iepazīties. Steigties un pāriet uz 5.3 neiesaku, jo nepieciešams sagatavoties. Lai neiebrauktu auzās :) Vērts pievērst sevišķu uzmanību lietām, kuras ir atzītas par deprecated.

 

Galvenās lietas

 

Namespaces

Iespēja (atdalītājs gan ir šaušmaš) izpausties ar neimspeisiem. Viena no vispieprasītākajām PHP fīčām kopš 5.0.

 

goto

Vecais labais goto, protams.

 

Closures (lambda functions)

Anonīmās funkcijas. Tie, kas strādā ar JavaScript, to zin.

 

mysqlnd

Jauns, labāks MySQL draiveris, bet uzmanieties, jo nedarboies tiem lietotājiem, kuriem ir vecā tipa paroles iekš MySQL (16 simbolus garas). Vajadzētu nomainīt pirms tam.

 

Late static binding

OOP faniem :)

 

Userspace php.ini

Tagad, ja servera administrators ļaus, katrs lietotājs varēs izmantot savu php.ini (protams, ka ne ar visiem mainīgajiem). Kaut kas līdzīgs .htaccess'am.

 

Priecīgu pāreju, īsāk sakot :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

beidzot vares izversties sava programmeshanas maksla ar GOTO (:

 

 

ps. laacz paldies par fichu ieskatu

Link to comment
Share on other sites

php degradējas aizvien tuvāk QBASIC līmenim. Nekad jau nav bijis īsti augstā līmenī, bet tās visas viņu "fīčas" kas iznāk ar katru jauno versiju, lieliski parāda, ka php būtībā ir pasaules ņūbu (newbie) kopprodukts! Tādiem arī paredzēts.

P.S. kurā normālā programmēšanas valodā ik pēc dažiem mēnešiem iznāk n-to bugu fixi... Izstrāde viņiem iet ilgi, bugi daudz...

Edited by Web Developer
Link to comment
Share on other sites

> P.S. kurā normālā programmēšanas valodā ik pēc dažiem mēnešiem iznāk n-to bugu fixi... Izstrāde viņiem iet ilgi, bugi daudz...

em.. jebkurā? Ņem vērā, ka php ir ne tikai valoda, bet arī paliela standartbibliotēka. Paskaties uz pitonu - regulāri notiek updeiti/fixi. Ruby - tas pats. C++ bibliotēkas (boost un tml) - arī regulāri updeiti/fixi.

Valoda, kurā neiznāks ne uzlabojumi, ne bugfixi manā skatījumā ir mirusi valoda. Ne attīstības iespējas, ne nākotnes, ja viss stāv uz vietas.

Link to comment
Share on other sites

man atkal liekas ka šis ir labs updeits un taisni solis tālāk no qbasica, jo closures un namespaces tiešām pietrūka. create_function() ir vnk briesmas, bet klases nosaukumā kabināt klāt namespaces vārdu.. beigās sanāk tādi nosaukumi, kurus rekomendētajā 80-120simbolu garā rindiņā vienkārši neierakstīt :>

 

par goto - ja kas, arī "pareizajām īsto enterprise vīru valodām" (1, 2, 3) goto ir rezervēts vārds.

Link to comment
Share on other sites

php degradējas aizvien tuvāk QBASIC līmenim. Nekad jau nav bijis īsti augstā līmenī, bet tās visas viņu "fīčas" kas iznāk ar katru jauno versiju, lieliski parāda, ka php būtībā ir pasaules ņūbu (newbie) kopprodukts! Tādiem arī paredzēts.

Mhm, un beisikā ir arī lambdas...

 

Personīgi es visvairāk priecājos par anonīmajām funkcijām.

Link to comment
Share on other sites

v3rb0: nesapratu, ko tu ar to gribēji pateikt. To, ka ar qbeisiku var uzrakstīt lisp dialektu, kuram ir lambdas? Nesaprotu kontekstu. Esmu 100% pārliecināts, ka to pašu var izdarīt ar gandrīz jebkuru citu valodu.

Link to comment
Share on other sites

Laacz liels paldies, par ieskatu. Tākā QBASIC esmu izmacījies diezgan labi jāpārskata attiecīgā lieta uz GOTO. Bet ja daudz izmantos GOTO saprotami, ka radīsies daudz Newbie jautājumu ar bezgalīgiem LOOPIEM :/

Link to comment
Share on other sites

Vēl laba lieta 5.3 versijā, ka beidzot normāli strādā MySQL izveidoto funkciju uzsaukšana, jo cik esmu mēģinājis vecajās versijās bija problēmas ar funkciju izsaukšanu, kas glabājās iekš DB, bet 5.3 versijā beidzot tas ir novērsts. Pats vienu brīdi cīnijos un nevarēju saprast, kapēc tās funkcijas nevar izsaukt, izrādījās, ka PHP gļuko, bet 5.3 versijā ir ok. Tik nedomāju, ka hostētāji pacentīsies uzlikt jauno versiju, jo tomēr patīkami, ja daļu MySQL funkcijas var iekš DB glabāt, tas man iepatikās, kad strādāju ar PL/SQL, bet katram jau savi prieciņi.

Link to comment
Share on other sites

Tik nedomāju, ka hostētāji pacentīsies uzlikt jauno versiju, jo tomēr patīkami, ja daļu MySQL funkcijas var iekš DB glabāt, tas man iepatikās, kad strādāju ar PL/SQL, bet katram jau savi prieciņi.

 

Ja hostētāji neliek jauno versiju, maini hostētājus! Un LV hostētājus vispār neiesaku izmantot, kaut kādi mūdži, būsim godīgi - ne viņi grib strādāt, ne sekot līdzi jaunākajām tendencēm - vismaz lielākā daļa!

Link to comment
Share on other sites

Nu vismaz ir skaidrs, kas ir Web Developer. Visparastākais trollis.

 

Par php speciālisti izteikušies diezgan konkrēti:

PHP has the dubious distinction of having the largest number of security holes of any tool in its class. This fact alone is enough for many organizations to reject it.

 

Varbūt vēl tev iedod tekstus ko palasīt? Baigais "specs" jūties? Es neesmu baigais specs, bet es ta vismaz, ja saku, ka php ir sūds, tad arī zinu, ka tas ir sūds! Lūk, no wikipedia vēl:

 

The National Vulnerability Database stores all vulnerabilities found in computer software. The overall proportion of PHP-related vulnerabilities on the database amounted to: 20% in 2004, 28% in 2005, 43% in 2006, 36% in 2007, and 35% in 2008.[44] Most of these PHP-related vulnerabilities can be exploited remotely: they allow hackers to steal or destroy data from data sources linked to the webserver (such as an SQL database), send spam or contribute to DOS attacks using malware, which itself can be installed on the vulnerable servers.

 

Vēl daži "jaukumi" no National Vulnerability Database:

1) pēc "Drupal" (unikāls nosaukums tomēr) - tika atrasti 220 ieraksti - un Drupal fanāti vēl sauc Drupal par "drošu". ;)

2) pēc "phpmyadmin" atrodam 79 ierakstus.

 

Principā php ir derīgs divām lietām:

1) njūbiem iepazīt elementāras darbības webu veidošanā, bet ne programmēšanā tā pa īstam.

2) taisīt hobiju lapas - "Par mani, mans foto, mans video, mani piedzīvojumi".

 

Viss.

 

Nopietnas aplikācijas uz php nevar un nedrīkst taisīt. PHP == Personal Home Page.

Edited by Web Developer
Link to comment
Share on other sites

Web Developer, caurumi lapās ir tieši atkarīgi no roku līkumības nevis valodas kā tādas ...

tas ka Web Developer nepārbauda lietotāja datus, tas nenozīmē ka php sux ..

vienkārši php+mysql = pasaulē izplatītākais web risinājums.

tie paši drupal,e107 un vēl visi citi ... salīdzini kaut vai ar python ...

un nevienā valodā nav tā ka tu padosi funkcijai datus bez pārbaudes un tava programma būs nesalaužama. dati vienkārši jāpārbauda.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...