Jump to content
php.lv forumi

Kemito

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    981
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kemito's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Community Answers

  1. Strādāju startupā (kas jau vairs īsti nebūs startups), kur remote kultūra tiek piekopta pēc paša darbinieka ieskatiem. Standartā darbojamies 1 dienu nedēļā no mājām, ja ir tāda vēlme, ir kaut kāda apslimšana, un tamdēļ nevēlēšanās vilkties uz ofisu lipināt citus, strādā no mājām. Uzņēmumam ir 4 ofisi, līdz ar to, attālināts darbs jau ir saknē iekalts. Tagad pēc visiem notikumiem, ieteica vienkārši strādāt mājā, kas lielākai daļai nav problēma, tiem, kam ir, ofiss tā pat ir atvērts. Sazanīšanai izmantojam zoom.us un ar to pilnībā pietiek. Ir mums cilvēki, kas dzīvo Bauskā, remote variantu piekopj biežāk, bez problēmām, ir dedicated desk tā pat, citreiz atbrauc uz ofisu, atkarīgs no vajadzības. Šis varētu būt samērā labs grūdiens remote kultūrai, varbūt citiem "foršiem" kantoriem atleks vaļā klemmes ka open office smird, un zaldāta režīms ir garām.
  2. Radus ar biznesu nevajag jaukt, tieši tā iemesla dēļ vai nu darbu uzņemies kā biznesa saistības, vai izdari kā "labs radiņš" būdams par pašizmaksu. Varu uzreiz Tev teikt, ka Tu sev sagādāsi tikai lielākas problēmas, labu gribot, ja tam visam pieiesi caur " radu būšanu " Ja baigi gribas, tad nav vieglāk visu aprēķināt kā "normālā biznesā" un tad uzlikt friends & family discount?
  3. tomats, mikro servisi paši par sevi ir nodalīti viens no otra. Kā jau kungi augstāk Tev minēja, tie ir mazi "projekti", kas savā starpā spēj sarunāties, izmantojot HTTP. Tam pa virsu mēdz likt eventus visas platformas ietvaros, lai servisi klausītos uz šiem eventiem un saprastu, ka nu ir laiks kaut ko kādam prasīt. Attiecīgā servisa izmaiņas, kas ieiet masterī, aizstum uz produkciju ar kādu CI tooli. Nav tā vienkāršākā tēma, ko tik īsi varētu apskaidrot. Kas attiecas par modulāru monolīdu, es pat teiktu, ka tas būtu labāks variants, jo it īpaši, ja nezini kā un ko gribi darīt, kad sāc domāt vispār par mikroservisu arhitektūru kā tādu. It īpaši sākumā, lai veidotu projektus, mirkoservisi ir diezgan liels overkill. Kasspars, tā atrašanās vietai nebūtu liela nozīme. Tas var būt 1 serveris, tas var būt cits serveris, galvenā doma ir izvairīties no coupling.
  4. tewin, jā tiešām tā tas ir. Ir kaut kādas lietas, ko cenšamies uzlabot, atjaunot, bet uz doto mirkli mums ir vairāk kā 30 mikroservisi. Uzņēmumā arī cenšamies kopīgi risināt lietas, kas iet pret to. Tas pats attiecas uz standartiem, un koda stilu kā tādu.
  5. Meklējam komandā papildinājumu. Visa informācija atrodas linkā, ja kādi tieši jautājumi, droši jautā šeit pat, centīšos atbildēt. http://bit.ly/2kp03d7
  6. https://lmgtfy.com/?q=c%23+perform+http+request
  7. Kemito

    Darba uzdevumi

    Bakstīšanās princips ir, kā Roze saka, bet man personīgi liekas, ka šo lielāko testa uzdevumu cilvēkam ir jāpilda vidē, kas ir nepiespiesta, kas parasti ir, mājas uzdevums. Uz vietas, uz cita kompīša tur kaut ko klaburēt parasti neko labu nerāda, dēļ fakta, ka daudzi cilvēki satraucas, nedz jūtas ērti, pārliecināti, jāsaprot arī cilvēciskais faktors. Pēc tam, vai pirms tam, nointervēt vēl cilēku, jau būs zināma skaidrība, papildus tam, var iedot kopā kā trešo kārtu, kopā ar kādu vadošo devu, kopīgi atrisināt/risināt kādu problēmu, uz vietas, cilvēks jau būs mazliet apradis.
  8. Kurš būs 0? Sieviete vai vīrietis? Baigā diskriminācija.
  9. briedis, un tad vajag izdomāt, kas labam programmētājam, ir laba darba vieta. Nenoliedzami varētu piekrist, ka 90% gadījumu darba vietas ir vienkārši, paņemt labu cilvēku, ierāmē, un pakarina pie sienas. Citās vietās drošvien labāk armijas vīriem pieteikties. :)
  10. Es vairāk par rindiņu saistībā ar augļiem un dzīvniekiem. Liekas pašsaprotami, ka jāprot sevi novērtēt, un izvēlēties strādāt ar cilvēkiem, kas vērtē attiecīgās zināšanas augstāk par stažētu pastnieku.
  11. Wuu, trauma? Radioši izpausties ir kā? Ignorēt visas biznesa prasības un taisīt visu uz vakardien izlaisto, super kruto, nenormāli hipsterīgo tehnaloģiju ar 3 acīm? Es personīgi esmu strādājis dažādās vietās, un neesmu izjutis neko tādu, kā Tu teikt, ka nav iespēja izpausties. Ja padomā mazliet plašāk, nevis ar fetišu sirdī, tad saproti, ka visam ir robežas un radoši izpausties var vienmēr, protams, jāprot ir arī pārliecināt citus par efektivitāti un noderīgumu šajā radošajā izpausmē.
  12. briedis, autovadītāja apliecība programmētājam nav īsti "pa tēmai", bet norāda CV. CV ir īsa biogrāfija, nevis tikai "pa tēmu" kur ej strādāt, pieredzes apraksts.
  13. Motivācijas vēstule ir spēja izpausties par to, kāpēc Tu esi tik foršs, cik Tu esi. Lielu lomu spēle pārliecība par to, ko Tu grasies darīt vai darīsi, spēja parādīt vēlmi pilnveidoties un rast risinājumus lietām. Šis, diemžēl, nav visiem pa spēkam. CV man vienmēr ir licies nekas vairāk kā "vizītkarte" taviem kontaktiem. Daudz jau atkarīgs no tā, uz kurām vietām Tu sūti šos CV, un kas ir otrā galā. Pašlaik IT tirgus ir diezgan plašs un atvērts, vidējās algas līmenis arī ir cēlies, un tikai ceļas. Šis vislēnāk parasti notiek lielākos uzņēmumos. Ja esi junior tipa (tiešām junior tipa php/backend programmētājs), vēl mācies programmēt, un ir vēlme to darīt, atsūti man privāti ziņu, iespējams, ir ko piedāvāt.
  14. Forša diskusija, varējāt gan uztaisīt viņu atsevišķi, tomēr, Andris meklē darbiniekus nevis grib izprast likuma spēku.
×
×
  • Create New...