Jump to content
php.lv forumi

vienkāršs CMS


vbz

Recommended Posts

Pēdējā laikā sastopos ar situāciju, ka piedāvā darbu, haltūras, bet samaksa ir līdz 150ls, izpildes termiņš - viena nedēļa. Darba apjoms - parasts cms jāuzraksta - nosaukshu to par koka struktūru - ir kategorijas, apakškategorijas utt, darba izpildē ietilpst viss, izņemot dizainu. Es prasu sākot no 250ls, dīvaini, bet visi tūliņ atsaka. Cik tad dižķibeles laikā maksā parasta php programmētāja darbs? Vai arī te ir variants, ka meklē, kas par sviestmaizi uztaisīs.

Link to comment
Share on other sites

Par nedēļas darbu prasi 250Ls. Tīri tā neko...

Un ja jau tev ir CSM, ko lieto, kas tev aizņem nedēļu? Un kāpēc nepiekrīti pa 150?

600Ls mēnesī šobrīd ir ļooti laba alga. Par tādu tagad daudzi būtu gatavi nogalināt, bet tev vajag štuku....

 

Cerams ka pa to naudu vismaz dizainu griez pats.

Edited by ohmygod
Link to comment
Share on other sites

izpildes termiņu prasa apmēram 1. nedēļa, klientam saka 2.nedēļas, pats rēķinās ar 20. dienām. Nu katrai lapai tā pat ir jāsaslēdz kopā db, katrai lapai ir jāraksta ar rociņām ka , teiksim tas ieraksts, attieksies uz tādu kategoriju, tai kategorijai izvade ir saīsināta utt. nu sanāks 20 dienas ar testēšanu un 250ls, nevis teiksim 100ls un 7. dienas

Link to comment
Share on other sites

Ja jau pats runā ar klientiem, tad jau jāsaņem alga gan kā dizainerim, gan programmētājam, gan klientu menidžerim, gan direktoram, kas visu organizē, gan kasierim un grāmatvedim. Galu galā 1000Ls tāds sīkums vien ir par tādu darbu. Un kas ir firmai par savu prezentācijas lapu nolikt 250Ls, nekas, manuprāt.

Link to comment
Share on other sites

Nu nopietni, bez dizaina. Firmas prasa par parastu e-vizītkarti apmeeram 50-150ls. Ja runa ir, ka apakšā sēdēs kaut kāds CMS, tad sākot no 300ls un tur taksē navaroti sarakstīti, piem., db izveide: 100ls un tamlīdzīgi. Jautājums cik Latvijā prasa parasts programmētājs?, neparastie sēž lielās firmās. Protams jautājums, skatoties kāds projekts - vienkāršs projekts, ir apakšā db struktūra, cms pusē nekādi brīnumi, kategoriju saraksti ar iespēju izveidot jaunu, rediģēt, dzēst. Plus vēl lapas pamatkonfigurācija - logo maiņa, kontaktforma utt. Cik tad par tādu prasa?

Link to comment
Share on other sites

vienkāršs projekts, ir apakšā db struktūra, cms pusē nekādi brīnumi, kategoriju saraksti ar iespēju izveidot jaunu, rediģēt, dzēst. Plus vēl lapas pamatkonfigurācija - logo maiņa, kontaktforma utt. Cik tad par tādu prasa?

Ja primitiiva , lapa ar atseviskjam Kategorijam ( lietotaajs pats liek klat, un vada ieksa visu info) , kontaktformaa ..

~~100-150Ls ... Jo shadu vrjantu pat piedaava Ljoti daudzi gatavi CMS.. Ta ka atliek vien izveidot pashu lapu ..

Link to comment
Share on other sites

tencinu par atbildi, tad ir jautājums, vai tas vispār atmaksājas? nerēķinot to, ka dižķibele pašlaik. Firma pati saliek, tur kandidāds, kas māk strādāt ar dreamweaver, saliek no patapinātās firmas flash, pulksteni javascript panjem no ineta, komentārus php arī novelk, kur tad vispār paliek taa vajadzība no programmētāja? Kur paliek tas, ka taisa tīru html, kur paliek, ka nevar rakstīt muļķības, teiksim $_GET, $_POST, $_SESSION, $_ENV visas pārbaudes, klientam interesē?, atbilde - nē, no drošības viedokļa, tai gatera mājas lapai(par piemēru) var kaut ko nozagt - atbilde nē, tad jautājums, ko cepties, svarīgs ātrums un rezultāts

Link to comment
Share on other sites

jā sanāk 100ls, par izdomu, kreativitāti :)

Nu SEO būtu vēl svarīgs, ja automašīnu servisu, google indeksē starp pirmajām trīs, tad tur automātiski nauda sēž apakšā

Edited by vbz
Link to comment
Share on other sites

Man parasti 150 - 300 Ls, atkarībā kāds webs, vidēji lieku uz mēnesi, bet toties pa mēnesi ņemu veikt 3 lapas reizē, līdz ar to, saņemu algu par menedžmentu, dizainers saņem, otrs cilvēciņš, kas piekodē lietas, ko pašam rakstīt slinkums, vai īsti nezinu how to. Katrs dara savu darbu, tad nu vidēji rēķinot, labi raujot pa to mēnesi var paņemt sev uz kādiem 300 Ls, neskaitot to, ka esi vēl kādam samaksājis par padarīto. Es tikai priecātos par tādu haltūru, kur jau dizains gatavs, nav nekas vairāk jādara, kā tikai pieliec CMS, sakonfigurē un aizmirsti. Paņem pastrādā kādu mēnesi, divus, izveido savu bāzi, pēc tam tik pēc vajadzības pielāgo, ja viens čikst pa 100 Ls, laid viņam pa simts, otrs atnāks varbūt sanāks 150, trešais atnāks varbūt visi 300. Kā kurš klients, kāds webs, utt... beigu beigās ja visu labi dara, badā nenomirsi. Paskaties kaut vai tos zip un ss, tur čalīši gatavi pa 50 pašu velnu izveidot, tad jau vien liekas, ka 100 - 150 Ls ir medus maize. :D Bet šeit jau atkal stāsts, kā kurš pasūtījums, specifikācija.

 

Plus seo, nu nevajag to seo pataisīt par nāvīgi krutu un neiespējamu fīču, kurai uzreiz cipars aug klāt :) firmu lapai vispār seo darbs pāris H, es domāju tīri no sakodēšanas viedokļa. Ja nu gribās pilnu komplektu tur webmaster tools, analītiku, sitemapu, kaut kādus ierakstu rss, hvz, vēl ko, tad nu gan tur kaut kas varētu salekties. Un neaizmirsīsim to, ka no tīri labi sakodēta seo weba, rezultāts google pats no sevis neparādīsies.

Edited by foxsk8
Link to comment
Share on other sites

Skaidrs, es tomēr pa daudz prasu, personīgi ir strādājis, ka par projektu prasa firma 30 000ls. Viens pats to darītu apmēram pusgadu, firma to izpildīs pa 2 mēnešiem. Par SEO es nepiekrītu, ja piemēram parasta firmiņa, kas vnk apkalpo tīklu, labo datorus, googlē indeksējas kā pirmā, nu tad ir tam pasākumam reāla vērtība. Te neiet runa, ka html struktūra pareiza utt, SEO ir kopums, tur html tīrs un pareizi sastādītu kādus max 1.5% paceltu. Secinājums: vajag meklēt sadarbības partnerus, kas ir profi katrs savā jomā, nu jā neko jaunu tas secinājums nepateica :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

nu nesaki viss

ja tev ir laps CMS, to arii var paardot pa tiem pashiem 250ls - daudz mazas naudas ir viena liela nauda :)

un nav teikc, ka kaac to CMS kaa sourci nesavaac sev - klients ta nesapratiis, a tas, kursh to lapu vinham liks uz servera - sapratiis ...

Link to comment
Share on other sites

Kāds vēl "laps cms"! Drupal ir "laps cms"? Tūkstošiem (varbūt pat miljoniem) cilvēku uzskata, ka JĀ! Es uzskatu, ka nē, tāds pats "php sahakots draņķis" kā citi webā pieejamie. Un es šaubos vai "tavs freimvorks" būs kaut vai tik pat "laps" kā Drupal... Un Drupal ar visiem moduļiem ir bezmaksas. Tātad - ko tu vari piedāvāt par saviem 250 Ls pret bezmaksas risinājumu labāku? Neko! Tas ja runājam par platformisko "cms risinājumu". Ja runājam par risinājumu konkrētam projektam, tad loģiski - tu prasi naudu par savu darbu, klients tev maksā par risinājumu "tieši tā kā viņam vajag", nevis par "opensource cms skripta iemešanu" serverī.

Starp citu - nesaskatu nekādu stabilu biznesu, cepjot šitādas te vizītkaršu lapiņas visādiem knauzeriem un bijušiem cietumniekiem, kas izvēlējušies pēkšņi "nodarboties ar biznesu". Manā uztverē, programmēšana ir nedaudz taktiskāka nozare...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...