Jump to content
php.lv forumi

foxsk8

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    1,063
  • Joined

  • Last visited

About foxsk8

  • Birthday 02/20/1989

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.notepad.lv
  • ICQ
    0
  • Skype
    foxjanisfox

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    notepad.lv
  • Interests
    http://www.notepad.lv
    Mājas lapu izstrāde - http://www.styleweb.lv
    Interneta veikala izstrāde - http://www.styleweb.lv/interneta-veikala-izveide/

Recent Profile Visitors

16,365 profile views

foxsk8's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. 10 gadus jau strādāju no mājām. Ir ļoti daudz plusi un tik pat daudz mīnusu. Laikam mīnusu ir vairāk nekā plusu. Ja tev ir vēl bērni, sieva, kas dažreiz atrodas mājas, sanāk liela traucēšana, pat ja tev ir sava darba vieta. Apziņa kad pamodies, darbs jau priekšā un ej gulēt nevis mājas bet gan offisā. Bieži ir raustīšanās uz visām pusēm, jo daudzi domā, ka tas jau reāli nav darbs sēdēt pie datora un kā tu vari strādāt kad gribi rada iespaidu, ka tu esi pieejams mājiniekiem visu laiku, veidojas savstarpējie kašķi kā darba laika neievērošana, darba holiķis utt.. Arī attieksme no darbu devēju puses, partneru puses mēdz būt tāda, ka ja tu strādā remote, mēs varam tevi vairāk 'čakarēt' neslēgt darba līgumus bet gan autoratlīdzības līgumus utt.. Maksāt pēdējiem, jo pirmā vieta ir office džeki utt.. Nu tāds ritīgs freelance remote variants. Plusi varbūt ir tādi, ka nav jāmaksā par office vai coworking space, jaceļas 6 no rīta, lai paspētu uz darbu, utt. ēst vari mājas un ja tiešām vajag kaut ko izdarīt, tev nav jāņem brīvs jo parasti darbi ir sadalīti termiņos, ka tu šo termiņu sakārto sev izdevīgāk ir no katra paša atkarīgs.
  2. Kāda jēga studēt, ja pats nevar neko uztaisīt :) Pēc studiju beigām būs kārtējais ss.lv ieraksts, taisu lapas pa 100 eur. Neapvainojies, bet tā arī ir.
  3. Nu populārajiem hostingiem Free SSL jau ir pieejams, tā kā problēmu neredzu.
  4. Neviens tev par 300 EUR neveidos, kur nu vēl no nulles to visu veidot, dizainu, responsive, CMS, drošību, un visu pārējo. Sludinājumā jāliek būtu projekts līdz 5K, sākuma samaksa 300 eur, vai katru 1dienu vai 5dienu 300 EUR tiek maksāti par darbu. Par šādu summu pat induši nestrādās, tas ir vairāk kā skaidrs. Paņem WordPress maksas ādiņu, pieinstalē guest post vai user post pluginu, nedaudz pielāgo un gatavs, bet nu tā pat par 300 eur, tev tur nekas nesanāks. Tā kā teici, ka WP tev neder, tad arī aizmirsti, ka projektu dabosi par skina cenu.
  5. Nu skaties pats, pieredze rāda, ka šie marketplace jau tirgū ir daudz un dažādi, uz LV nav jēgas koncentrēties ar projektu, bet globāli jau viss notiek, ir aizņemts, tādu vajadzēja veidot pirms 3 gadiem. Arī mūsu veidotie marketplace tika pārdoti laicīgi tālāk cilvēkiem, kuriem bija lielākas investīcijas un web projektu tīkls.
  6. Nu un ko tu ar to gribēji pateikt? Neaizmirsti, ka parasti sistēmā vēl ir jātaisa GEOCODE no adreses uz Lat, Long. Un topika autors prasīja, neskaitot, ka ir jāraksta pašam, tad arī teicu, ka man ir jau gatavs risinājums.
  7. Nu tad aizej apvaicājies par vairākām kompānijām, iespējams viņiem nav pieredzes, lai ko tādu realizēt. Mēs paši šādas līdzīgas sistēmas esam veidojuši uz WooCommerce sistēmas klientiem, unikāli izstrādājot dažādus marketplace, praktiski idejas pamatā tev ir marketplace, jeb vendors portāls, kur tu kā platforma saved kopā pārdevēju ar pircēju.
  8. Ja ar IT esi uz tu, tad uzņemties pašam vadīt visu šo projektu beigu beigās tev izmaksās X3, nekā aiziet šo projektu pasūtīt pie nozares līderiem, kompānijas, kura jau visu nodrošinās, vadīs projektu, veidos milestones, pati rūpēsies un domās par projektā iesaistītiem speciālistiem kā tādiem, no otras puses, tas ir mīnuss, ka tev iedod risinājumu, un tu viņu nepārzini, neesi gājis cauri vajadzībām, problēmām, problēmcēloņu risinājumiem kā tādiem, beigu beigās, ja vēlēsies no kompānijas migrēt, vari saskarties ar ļoti nepatīkamām situācijām. Tātad, kas būtu nepieciešams: 1. Projektu vadītājs, kas spēj vadīt komandu un pārzin procesus, iespējams pat divi cilvēki. 2. Vismaz 2-3 backend programmētāji 3. Dizainers 4. Front-End programmētājs Tātad beigās tava komanda sastāv no aptuveni no 5-7 cilvēku liela + tu kā pasūtītājs. Tālāk vēl neaizmirstam saturu, mārketingu, reklāmu, jo nebūs jēgas no visām šīm iespējām, ja tev nebūs lietotāju, trafika, tā ir vislielākā projektu problēma, kāpēc tas neaiziet tirgū. Neieteiktu šo projektu veidot custom, jo pa lielam Magento ir vismaz kaut kāda bāze, dokumentācija, iespēju ir ļoti daudz, arī platforma ir samērā pateicība, bet ļoti sarežģīta, līdz ar to, šādas sistēmas izveide noteikti nemaksās 10 000 EUR, bet uz augšu. Ja veidosi custom, tad komanda var sarakstīt risinājumu, un beigās škiroties no kāda komandas biedra pēc projekta, atkal var rasties situācija, ka nav supports, nav kas dara, jaunie biedri nesaprot, ko iepriekšējie ir izveidojuši, tādā ziņā atkal ir labi, ka kompānijām tu maksā par rezultātu, progresu un var slēgt ilgtermiņa sadarbību. Itkā pretruna ar augstāk rakstīto, bet nu tā ir, koks ar diviem galiem. Par serveriem, sākumā tev šis projekts tā pat būs prototips, līdz kamēr viss aizies, tāpēc par serveriem un to uzbūvi, utt.. arhitektūru vari pēc tam skatīt un plānot, nevis mest simtiem EUR par serveriem, ja dienā tev lietotāji sākumā būs maz. Īstenībā vēl kas ir nepieciešams uzrakstīt dokumentāciju, prasības, aprakstīt visu, izveidot jau kaut kādu Wireframe uzmetumus, utt.. to vari pasūtīt kādai kompānijai un tad attiecīgi ar to materiālu tu varētu visu laiku strādāt, tādu kā biznesa plānu, jo ja šāds nebūs, tad arī tava komanda īsti nezinās ko veidot, jo katru dienu tev mainīsies prasības, velmes, utt..
  9. Ir risinājums ar JSON + clusteriem + label filtrāciju. :)
  10. Lai uzliktu uz Sub folderi WordPress lapu ir jāņem vērā sekojošais: 1. Htacess failā jāizvieto pareizie rules, ar: RewriteBase /subsitefolder/ RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /subsitefolder/index.php [L] 2. Jāsaliek pēc tam url rewrite, find and replace ar šo: https://interconnectit.com/products/search-and-replace-for-wordpress-databases/ 3. Ja nu galīgi drošības pēc var wp-config.php failā ievietot. define('SP_REQUEST_URL', ($_SERVER['HTTPS'] ? 'https://' : 'http://') . $_SERVER['HTTP_HOST']); define('WP_SITEURL', SP_REQUEST_URL); define('WP_HOME', SP_REQUEST_URL); Un beidzam izmantot WPML pašu par sevi, ir Polylang laba alternatīva un WPML ir jāizmanto tikai tur, kur tas tiešām ir nepieciešams, diezgan specifiskiem projektiem pārsvarā un WPML kā maksas modulis ar visādām extrām tev radīs tikai problēmas nākotnē to visu supportējot, un nedod dievs vēl ieslēgsi String Translate moduli :) Papildus, ieteiktu hostinga kontā, nevis vienkārši izveidot brutāli folderi, kuru izmantot kā blogu, bet gan slēgtos direktorijus, ka no 1 CMS sistēmas nevar piekļūt blogam un atkal otrādi no bloga nevar piekļūt kam citam. Tas tāds drošības nosacījums un gan jau serverspecnazi tev to mācēs saregulēt. :)
  11. foxsk8

    CSS Grid

    Varbūt fīča ir laba, bet video redzamā lapa, ka headers, footers atrodās vispār tam neparedzētā vietā gan liek aizdomāties, ja reiz prezentācijā tiek teikts, viss uber, druper un viņu pašu weblapa bija īstenībā vienkārša it self, kura vizuāli arī bija nedaudz sagrozīta ar header un footer lietām kriesā tā teikt sidebar widgetā. Lai viņš šo tehnoloģiju pamēģina pielietot piem kādā e-komersijas dizainā, vai jebkādā citā dizainā, tad gan tur varētu galvu palauzīt par šo, kur tieši boostraps "Īt self" ar vienu klases parametru tev ļauj pārvietot elementus ar push palīdzību, un tur netiek izmantots nekāds javascript kā apgalvo šīs idejas piekritējs. Ja pats Bootstraps dizaina sarežģītības uzdevumos ar kādu no blokiem vai specifisku Front-End fīču netiek galā, tad viennmēr tev pastāv divas ASAP Easy solution: Lietot customizētu float rules ar visiem clear, lietot flex un 99% gadījumu tu iegūsi to ko vēlies bez visādiem position, sub grid area pozīcijām. Front-End ir īstenībā vienkāršs tik ilgi, kamēr nesākas šīs visas gudības, vot tā var, šitā var, utt.. un parasti šādi FE cilvēki lokāli nemaz negrib neko jaunu apgūt jo par to neviens neko nemaksās!!!! Vot, ja tev ir virs 70K kā front specam, tad ir vērts apgūt šis lietas, jo par to visu tiek maksāts, tiek viss apmaksāts, izglītos, konferences, utt.. Tā kā tu pats esi strādājis finanšu sektorā, utt.. tad tev pašam vajadzētu saprast to, ka: 1. FRONT ir viss ko tu redzi, gan dizainu, gan backend un tā ir viena no svarīgākajām lietām vispār jebkura projekta izstrādē, jebkam, kas darbojās web, kaut vai mobile vidē, etc 2. Ja tu spēj mācīt un apspriest FRONT lietas, tad arī būs kāds, kas varēs apspriest tavas Backend lietas. Tā tas ir bijis, būs un būs. :) Tad īstenībā labāk floatojam kafiju uz galda pa labi, pa kreisi, nekā sēžam un sakam, ko Jūs te ņēmās. Stāsta morāle. Nejaucies tur, kur tev nav jājaucās! Tiem diviem džekiem uzsaucu Kafiju :)
  12. Front-end veidojam jau gadiem, nu jau kādus 8 gadus, bet ir tā, ka īstās lietas iemācies., ja strādā aģentūrā un ir labi kolēģi, ja visu dari pats, ieslēdzas rutīna, un kad kāds atnāk un prasa, mums vajag advanced front-end, ierauga ciparu, pazūd, par dārgu, tad ieslēdzās otra galējība, griest, veidot, darīt middle level darbus, kur materiālais ir lielāks, vai atkal sēdēt aģentūrā, kur iemācīsies visu ko vajag, nevajag, utt.. bet ārpus tavas darba vietas un fiksētā atalgojuma nekā nebūs. Pats šobrīd jau esmu gājis augstāk, un vadu front-end cilvēkus, savu šajos gados esmu atgriezis līdz nemaņai, ap 800 projektu, jāsaka, gan middle, gan advancēti, bet nekāds uber-druper nav bijis, dēļ zemāk rakstītā, līdz ar to saviem darbiniekiem dodu idejas,visādus how to do un reāli iesaistos viņu apmācībā, darbībā. Bet principā ir visādi, manuprāt visus angularjs, utt.. visu ko front-end prasa vajag aģentūrās, ja pats vadi savu biznesu, neviens to nevarēs atļauties (Latvijā), vismaz, ne šeit, par to vari aizmirst uzreiz, iesaku uzkrāt labu darbu sarakstu, samācīties lietas, kas tev jāzin un meklēt darbu ārzemēs, mums ir front-end dev serviss, līdzīgs kā psdtohtml.com, līdz ar to, kā programmētājs, vadītājs, pardošanas daļa mēs redzam, ko pārsvarā klientiem vajag un kaut kas kruts, sarežģīts, gudrs nemaz mums nenonāk, jo to dara savi inhouse html cilvēki. Otra lieta, kādu apmācīt, bakstīties ar viņu, tērēt laiku, arī īsti nevienam negribās, tāpēc tev pašam ir savs ceļs ejams, un kad būsi sasniedzis how to how līmeni, cilvēki tev palīdzēs un neeateiks palīdzību. Vairākums šejienes profu piemin ar ko strādā, kā kas strādā, bet ja tu vēl esi iesācējs, tev pusi no tā tā pat nesaprast un drīzāk jauc tev galvu, no vienas puses, hey, parasts html, css, bet no otras puses, zini šādi ir labāk, šads kompilātors, tāds rīks, tāds rīks, front-end lietas ir tas, kas sajūdz kopā izskatu ar funkcijām, starpposms jebkam, līdz ar to, tur var būt jebkas, respektīvi, diezgan sarežģīta nozare, jo tev ikdienā ir jāstrādā gan ar dizaineri, kas sazīmējis murgus, jādomā kā izlabot, novērst slikta dizianera lietas, kā ko nevar darīt pēc mākslinieka domām, kas klienta priekšā ir pametis uber krutu dizainu ar fontu, kas ir zagts un ir maksas, licenzes, nav, tev ir jādomā, kā tas izskatīsies pēc test vismaz uz 10 - 20 iekārtām X browseri, tātad, tev jālieto https://www.browserstack.com/ un tad tu sapratīsi, ka gala klientam ir macbooks vai 4K monitors, kuram vajag retina support, kur tev pēc tam vēl svg būs jāsāk čikāt un vēl testēt, darīties, gan mobile, utt.. plus vēl jātestē outdated divas versijas atpakaļ. Huh. Te džeki vairāk runā par visādiem angujar.js, utt.. fošām, jaukām lietām, kuras reāli vajag tiešām inhouse vajadzībām un līdz tādām lietām ir jāaug, jo beigu beigās vēl front-end atdalās, tas simply ceļs vai tikai cilvēks kurš kodē un strādā ar JS, java, utt.. viņam pat nevajag domāt kāds CMS, kāds html vai CMS, tas ir augstākais līmenis, jo arī daudzas sistēmas strādā iekšējā sistēmā, kas itkā arī skatās itkā front-end. Otra lieta, pa lielam reāli varētu teikt, ka vilciens ir aizbraucis dēļ viena iemesla, tev nekad nenāksies domāt, kāpēc tavs risinājums nestrādā uz IE7 vai pirmajiem Android, IOS, kur nu vēl browser versijām uz telefoniem, ipadiem, mēs, vecā paaudze esam gājuši cauri katram sasodītam pikselim, kurš nav nostājies tā vai šitā. "Vairāk domāts nostaļģijai" Kā pa brīnumu, neviena Wordpress slavējuma šeit nav? :) Ja nepatīk mans viedoklis, neraujat vienu teikumu, vai citātu (Tūlīt kāds nocitēs un mauks augstāk minēto), bez visa konteksta. vienkārši, ja nesaproti manu viedokli, pastāvi klusu. Paldies :)
×
×
  • Create New...