Jump to content
php.lv forumi

Pats Toms

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    168
  • Joined

  • Last visited

About Pats Toms

  • Birthday 05/20/1993

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Bauska

Contact Methods

  • Skype
    Gangans

Recent Profile Visitors

5,053 profile views

Pats Toms's Achievements

  1. Domājams, ka no sākuma vajadzētu definēt, kur tu mēģini izvietot Wordpress. Būtībā, jautājums ir vai tas ir kaut kāds VPS, vai shared hosting, vai vienalga. Pēc tam jāturpina ar PHP versiju, jo izskatās, ka tāda ir Wordpress rekomendācija - https://wordpress.org/about/requirements/ .
  2. Man ir grūtības saprast, ko tu raksti, jo tu nelieto normālus teikumus un man izskatās, ka tev uzturamība ir kaut kāds mērs, cik ilgi kāds uztur X gados vai tamlīdzīgi. Viena no definīcijām, kuru atradu pirmajā wiki linkā: Maintainability - "A set of attributes that bear on the effort needed to make specified modifications." Analyzability Changeability Stability Testability Maintainability compliance Man izskatās, ka es nekur neesmu kļūdījies un pat tad, ja community vairs nestrādā pie vecās major versijas un turpmāk strādā tikai pie jaunākās vai pavisam cita ietvara - vecajai labās īpašības neviens nav atņēmis. Protams, ka ar katru dienu noveco ekosistēma, bet tas attiecās uz jebkuru izstrādes platformu - arī to, kuru esi uztaisījis tu pats. Es atkārtoju jau iepriekš rakstīto, bet tas, ka kāds ietvaris ir pazudis, nav arguments tam, ka ietvari ir sliktāki/labāki/lēnāki/ātrāki/drošāki/nedrošāki/vienalga. Ja tu gribi kritizēt vienu konkrētu ietvaru par to, ka viņš ir pazudis, tad varbūt neesi tik plašs, apgalvojot, kaut ko par visiem ietvariem kopumā. https://i.redd.it/e09asmj5sqh11.jpg Tak saņemies un uzraksti saprotami. Tas, ka tu kodu iedod klientam, nenozīmē, ka tam piemīt laba uzturamība. Tas, ka klients ar savu kodu var darīt ko grib nav uzturamības kritērijs. Mītu lauzēj, Adobe Flash ir legacy jau daudzus gadus un manuprāt, offtopic šai diskusijai.
  3. Kaut kā tomēr izskatās, ka viņa miglainajā dzīves stāstā tomēr ir nevis sava taisnība, bet kaut kas, ko varētu nosaukt par viņa subjektīvo viedokli. Es piekrītu iepriekš teiktajam, ka Grey_Wolf šeit jauc bibliotēkas ar ietvariem. Normālā gadījumā ietvari tiek izmantoti pareizi - mazi, lieli, vidēji, vienalga. Tas, ka kāds kaut ko izmanto nepareizi, nenozīmē, ka tam nav jēgas pārējos gadījumos. Tik pat labi var komentēt, ka pazudīs Grey_Wolf un vairs neuzturēs savu kodu. Viens no ietvaru blakus efektiem ir uzturamība, kuru Tu ar savu pazušanu būsi būtiski sarežģījis. Bieži ietvariem community ir tik liels, ka tos uztur ļoti nopietni. Tiem aizmugurē ir gan industrijas alfas, gan liela nauda. Un ja ir kaut kāds satraukums par to, ka pazudīs kaut kāda mājaslapa/CDN/paka vai vienalga, tad vienkārši vajag taisīt relīzes kopā ar visām nepieciešamajām pakām,bibliotēkām,vienalga. Šim es arī nepiekrītu, jo tu ar saviem piemēriem liec domāt, ka optimizācija tev ir core php kods vai vanilla js, bet dzīve nav ideālā pasaule. Produkti tiek izstrādāti ar kaut kādiem dedlainiem, budžetu un cilvēkiem, tādēļ ir dilemmas trijstūris starp - izstrādes ātrumu, produkta kvalitāti un produkta iespējam (features). Es varētu piekrist, ka ir labi programmētāji, kas ļoti labi raksta core php, vanilla js un ģenerē savas optimizētās arhitektūras, bet ņemot vērā iepriekš minēto dilemmu, sanāk, ka tas ir kaut kas dārgs un ar lielu izstrādes ilgumu, ko noteikti grib tikai nišas produktam par ko ir zināms, ka tas būs liels scale vai cita specifika.
  4. Varbūt Time4VPS tev izskatās labi. Tur var paņemt Linux VPS Lietuvā ar Plesk, DirectAdmin vai cPanel. Kopumā ir tā, ka visticamāk tipisks shared hosting tev tik un tā nepalīdzēs izvairīties no drošības problēmām. Ja tu izmanto kaut kādus cPanel automatizētus konfigurātorus vai vienalga, tad varbūt vienkārši vari pamēģināt automātiski uzstādīt Wordpress Digital Ocean veikalā, kas tev uzkonfigurēs Dropletu pēc labās prakses. Vairāk info: https://marketplace.digitalocean.com/apps/wordpress
  5. Tev tagad būtu jānosauc programmatūras produkts, kuram ir tāds sertifikās kādu tu gribi, vai jāpiemin sertifikāts par kuru ir runa. Kas ir «sava skripta sertifikācija ES»? Ir sertifikāti, kas nosaka atbilstību kaut kādām kvalitātes un efektivitātes prasībām organizācijās, ir sertifikāti IT profesionāļiem, ir sertifikāti programmatūras produktiem, kas apliecina kaut kādu atbilstību kaut kādām normām, regulām, vienalga.
  6. Pirms daudziem gadiem ir bijušas līdzīgas problēmas, ja ierakstam ir mainīgs kadru skaits. Grūti pateikt vai šis ir tas gadījums, bet toreiz šitādus failis varēja atvērt ar Windows Media Player Classic, kas nāca ar K-Lite Codec Pack. Neesmu pārbaudījis, bet VLC varētu pamēģināt šo https://ccm.net/faq/34311-vlc-automatically-repair-damaged-or-incomplete-avi-files Lai lielo failu failu dabūtu redaktoros, varbūt pamēģini sadalīt ar ffmpeg.
  7. https://www.google.com/maps/timeline
  8. Pats Toms

    padoms

    http://www.likeit.lv/
  9. @Mārtiņš Ragozinskis, ja meklē vietu, kur ikdienā tikt pie hintiem, tad es ieteiktu kādu čata grupu. Piemēram, #developerslv irc istaba freenode.net vai skype, vai whatever.
  10. https://imgur.com/a/tyd7i
  11. Turpinot Spaiņa iesākto, ikgadējā aptauja: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfzz-g-YB6cT4HyZUM7DXL_fw1KgnxQtBUB5B9dTt_yHBoFDQ/viewform
  12. Play varbūt ir viens no populārākajiem Scala projektiem, bet ja tā paskatās uz sadaļu "Saistīti meklēšanas vaicājumi", tur ir pilns ar Google Play rezultātiem. Pat tad, kad nomaina atslēgvārdu uz "Play Framework", tikai 11. rezultātā var ieraudzīt kaut ko saistītu, tas ir, activator. "Scala Play" ir interesantāks atslēgvārds, be yo, Play pazuda no kartes. Es teiktu, ka PHP joprojām ir tendence. Lielākajai daļai latviešu tautas ir tāds scale, ka tas joprojām strādā un, iespējams, tuvākajā laikā nemaz nenāksies interesēties par Play haha.
  13. Kādēļ tu mēģīni apgalvot, ka php izpildes laiks nav kritērijs? Es, protams, piekrītu, ka "fast to develop" ir svarīgi, bet tas gluži nenozīmē, ka Laravel ir super labāks par ietvariem tajā sarakstā. Dažādiem projektiem ir dažādas prasības. Man pašam īsti nav gadījies nekāds nereālākais scale ar php, bet ņemot vērā tavu pārliecību, varbūt Tu varētu pastāstīt, nevis par Yii vs Laravel, bet gan par to projektu ar Laravel - cik komandā ir cilvēku; kādi serveri; requestu daudzumu; koda performanci; izaicinājumiem; kādēļ Jūs izvēlējāties Laravel, nevis jebkuru citu X frameworku; utt.
×
×
  • Create New...