Jump to content
php.lv forumi

Web darba krīze


nemec

Recommended Posts

  • Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nez, pats darbu netaisos mainīt, bet dažreiz intereses pēc atjaunoju cv.lv portālā savu CV. Reāli nekādu informāciju nepamainu, tik pārseivoju profilu. Tas laikam liek rādīties saraksta augšgalā, jo tad nākamās 3-4 nedēļas reizi divās/trīs dienās kāds zvana vai sūta meilu un piedāvā visādus piedāvājumus. Parasti vairumā ir php, bet šad tad arī ko newebiskāku piedāvā (uz ko uzsvars manā cv). Neredzu īsti problēmu ar darba piedāvājumiem.

Tas gan, cik sakarīgus piedāvājums piedāvā, gan nemācēšu spriest. Uz darba intervijām nav intereses staigāt.

Link to comment
Share on other sites

Nu kaut ko jaunu (uz jaunu projektu) diez vai dabūsi. krīze dara savu un palaist projektu tagad nemaz tik vienkārši nav. Cilvēkiem nav naudas, investēt projektos naudu bīstami/neatmaksājas.

 

Drīzāk reālākais ir paņemt free-lančera džobu ārzemēs, varbūt mazliet čakarīgāk, bet toties domāju darbs būs vienmēr. Bet ir jābūt 100% pārliecibai un godīgumam sevī :)

Link to comment
Share on other sites

tici tu vai nē, bet sakarīga darba maz. Vieni vairumtirdzniecības lapcepēji apkārt. Kur nav ne kvalitātes, ne naudas. Tikai jātaisa viss tempā.

Darba ta protams ir daudz.

 

 

Interesanti par cv.lv. Pašam kaut kāds riebums pret to lapu. Gan tā briemīgi iskatās uz mana ubuntika, un dizains tiem no 90 gadiem, tad vēl bremzē nežēlīgi. Nu bet lai tas paliek manā ziņā, reitingi viņiem lieli, tātad iespējams problēma ir manī.

Laikam piereģistrēšos arī, izpētīt uz savas ādas.

Link to comment
Share on other sites

Uzņēmuma vizītkaršu konveijers - ātra, viegla, maza nauda - ko var gribēt no banānu republikas?

Normāli IT sfērā šiem vairum-lapcepējiem jābūt max 10% no IT firmām, kuru pamatnodarbošanās ir programmēšana un developings! :)

Link to comment
Share on other sites

Java, drīkst jautāt no kurienes tāds cipars - 10% ?

 

Un vispār - nesaskatu nekā slikta "konvejertipa" lapu ražošanā. Ja no tā var nopelnīt un tas apmierina pasūtītāju, tad kur problēma ? Ne visiem ir jābūt next big thing atklājējiem.

 

Atvainojos tam, kas noklosēja tēmu, bet ļoti gribas dzirdēt atbildi no Javas. :]

Link to comment
Share on other sites

andrisp - no kurienes 10%? Ja godīgi - no pirksta izzīdu! :) Ar to es gribēju ilustrēt to, ka IT pamatvajadzība nav lētu lapu cepšana! Gan jau drīz iznāks tūļi, kad viduvējs datorlietotājs varēs pats uzcept sev dinamisku lapu un tad mūsu "dižās IT" firmas - lapu cepēji aplauzīsies! ;) Jau tagad ir kaut kas tuvināti šiem tūļiem - tas pats Drupal php jomā - tak pilnīgs āmurs programmēšanā, iemācoties pāris fiškas, var uzcept standartveida lapu uz Drupal - protams, tā nebūs baigi specializēta ar visādām nestandarta fīčām - tādām, kuru izveidē arī gatavā produktā nepietiek ar zināšanām <?php echo $var;?> un css stila formatēšanas prasmēm.

Link to comment
Share on other sites

Paskatieties uz reālo situāciju - pirms kāda laika vēl lapa ar RTE editoru adminā un javascript kalendārīti un teiksim, vēl ērtu sadaļu rediģēšanas koku un modulārām iespējām, bija WOW - kaut kas īpašs - to tak piedāvā tikai firmas, kuras speciālizējas uz to parasti ar savu līko cmsu!

Tagad? Tā ir ikdiena, skolnieka darba lauks! Jo ir tik daudz jau kas gatavs uztaisīts, ir frameworki, ir gatavas bibliotēkas utt. Var paņemt visu gatavu un uzcept tik ātri kā pankūku! Šobrīd modes kliedziens AJAX - tas, ka esi uztaisījis ne tikai ajax bilžu galeriju, bet uploadus, tabulu rindu atvēršanas, aizvēršanas utt. - tas jau tagad skaitas - jā, tas ir jādod darīt speciālistam! Jo tieši tā - internet aplikācijas ar milzum daudz dažādām fīčām un iespējām, ar spēcīgu pamata platformu - tas tiešām ir darba lauks firmām un speciālistiem!

Bet šitām "ātro lapu cepēju" firmām drīz pienāks grūti laiki, jo skolnieks ar html,css un nedaudz php zināšanām paņems gatavu produktu un uzceps firmas šefam mājaslapu par 200 Ls. Dizains? Kāds dizains - vienreiz uztaisa un maina ātrākais pēc pāris gadiem, vismaz normālā variantā. Bet lapas uzturēšana, uzlabošana un papildināšana ir programmētāju darbs pārsvarā!

 

P.S.

 

Tas nenozīmē, ka web developings kļuvis vienkāršāks! Gluži otrādi - tas kļuvis sarežģītāks, jo ir jāievēro strikti standarti aizvien vairāk un kvalitātes prasības pret gala produktu aizvien pieaug! Bet ir arī izstrādāts daudz kas gatavs un standarta, tipveida lapeles cept kļūst aizvien vienkāršāk, jo 80% jau tiek pasniegts gatavs uz paplātes.

Tāpēc vajadzētu attīstīt specializēto web-aplikāciju biznesu - Google ar to nodarbojas, cerams, viņiem veiksies! Jo, kas gan bremzē web attīstību? Manā uztverē tas ir MS ar savu IE :P

Edited by Java
Link to comment
Share on other sites

Squad - Tev ir pārāk vispārīga atbilde. Tieši tā - sēžot krēslā un filozofējot nekas nenotiks - tieši tā - vajag darīt un mācīties, attīstīties. Bet vai tad es to noliedzu? Nebūt ne! Tieši tie sēž krēslā filozofētāji un pēc vajadzības cep lētās lapas, ko iemācījušies gada laikā pāris gadus atpakaļ - tiem arī nekas nemainīsies! Bet šī nu ir tā joma, kur jāmācās un jāattīstās nepārtraukti! Un nav jau vairs tie laiki, kad cilvēks piedzimst kaut kādā noteiktā slānī un variantu nav! Ja darbojas, rīkojas, var atrast variantus! Izlasi blogu - catonmat.net - Pēteris Krūmiņš bijis darba intervijā Googlē. Un kas tu domā viņam to visu uz paplātes pasniedza? Es šaubos! Domāju, ka viņš tieši strādāja un darbināja smadzenes, lai to sasniegtu! Es vismaz tam ticu. Iemācoties HTML un tad sakot, ka tas ir ideāli un ar to var nopelnīt ir tas pats, kas iemācīties slaucīt ielas - pakalpojumus vienmēr būs vajadzīgs, tātad - kaut kāda nauda vienmēr būs, bet tā nekad nebūs tik liela, lai Tu savā dzīvē varētu sasniegt kaut ko vairāk par ikdienas pilsētas ielas "greznību" ar bomžiem un dzērājiem...

Link to comment
Share on other sites

Squad - nezinu, kas tev nomoka, vai latvāņu skaudība vai kas cits, kad pasaki vēsi - "strādāt Googlē nav nekas īpašs". Ja jau nav nekas īpašs, kāpēc tad strādā kaut kādā firmā X tepat Latvijā un sūdzies par darba devēju, ja Google ir atzīts par pasaulē labāko darba devēju? Kamōn, vecīt, vai nu skaudība vai liekulība! ;)

 

Tieši šī īpašība man visvairāk nepatīk tipiskos latvāņos - SKAUDĪBA!

Link to comment
Share on other sites

Eh puikas, lai cik viens otrs mācītos un dienas sēdētu pie kādas vielas apguves - viņš nekad, nekad (jā - es teicu nekad) nebūs tik zinošs, kā tie veiksmīgie, kuriem smadzenes piešķīlušās par pāris procentiem vairāk. Pēteris Krūmiņš ir Pēteris Krūmiņš. Un bubu ir bubu. Par tādiem nekļūst - par tādiem piedzimst. Savukārt vidusmēra cilvēkam (man un stipri lielākajam vairumam) nekad nebūs lemts sasniegt attiecīgus zinību apvāršņus. Lai cik mēs filozofētu, lai cik mēs nopietni nolemtu mācīties. Samierinieties un sāciet darboties. Un vienalga - taisot standarta lapas vai baigās trakās sistēmas. Vienkārši - nevajag celt ko nevar nest. Un kad atrasta sava lieta, tad stipri pie kājas ko par IT esenci pasludinājis X vai Y. Katram sava.

 

Lai miers jūsu mājās un visiem labs prāts.

Link to comment
Share on other sites

Endijs - lai cik Tu prātīgi runāt, atļaušos Tev nepiekrist! :) Smadzeņu procents ir dažāds visiem, bet ir vidējais statistiskais! Vai visi programmētāji ir vidējie statistiskie? Vai arī entuziasms un interese par konkrēto sfēru spēlē savu lomu? Redzi, ja tu esi kādā sfērā un esi tik piezemēts, ka klanies augstāka ranga speciālistiem, kas ir no tās pašas profesijas kā Tu, tad tu vienkārši esi ar pārāk zemu pašvērtējumu! :) Redzi, ja izmanto pilnu savu smadzeņu potenciālu, iegūt zināšanas var ļoti daudz... Es personīgu pazīstu cilvēkus, kas ir dzimuši ģēniju - kuriem viss pielec ļoti ātri savā sfērā, bet viņi nav izveicīgi varbūt citās sfērās! Kā saka, katram savs! Un par to "nav ko celt, ko nevar nest" - vai tā domāja arī Herkuless? :D :D Es domāju, kamēr tu nepacelsi neko smagāku, ko uzskati, ka nevari nest, tikmēr arī neiemācīsies to smagāku pacelt. Līdzība - trenažieru zāle - tu vari cilāt katru otro dienu tur kilogramus 50 pa 10 reizēm, bet vērā ņemamu progresu nesasniegsi - jo ne reizi nebūs pamēģinājis pacelt 70 kilogramus ;)

Link to comment
Share on other sites

Java, tu gribi teikt, ka 200Ls par lapas programmēšanu (neskaitot dizaina izstrādi) ir maz?? Pats tu nolaidies no mākoņiem - par parastu lapeli ar administrējamām sadaļām vairāk maksās tikai kas galīgi neorientējas cenās, vai kam to vajadzēs divās dienās.

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...