Jump to content
php.lv forumi

nemec

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    698
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by nemec

  1. Lādējot rezultātu: http://olimps.lio.lv/uzdevumi.php?show=518 kods: https://gist.github.com/valuks/3d261f9a4da79b89a8c5b765fd96f21f datne naksk.dat ar 193 lokāli dabūju 229 - pareizs rezultāts. Pie ielādes olimps dabūju, ka visi rezultāti ir nepareizi, kāpēc tā?
  2. Ir SIA un aplikācijas Facebook, Apple, Google ar regulāriem paymentiem no viņu puses. Kā tiek kārtota grāmatvedība šiem maksājumiem? Vai ir jāizraksta katru reizi rēķins? Ja ir, tad kur meklēt rekvizītus tam pašam Apple Inc.? Vai obligāti jāpaliek par PVN maksātāju šajā gadījumā? Varbūt varat ieteikt kompetentu grāmatvedi sajā jautājumā?
  3. Viņiem diemžēl nav. Varbūt ir kāds elektroniku forums, kur varētu aizņemties tādus moduļus?
  4. Kur Latvijā var atrast RTC (real time clock) moduli priekš raspberry pi (vēlos izveidot pulksteni, lai darbojas arī bez interneta pieslēguma)? Ebay izskatās šādi http://www.ebay.com/itm/Precision-New-DS3231-RTC-Module-Memory-Module-for-Arduino-Raspberry-Pi-/400786764495?hash=item5d50c0b2cf:g:m54AAOxy3cJTh-KI Steidzami vajadzīgs, līdz 4-dienai (3. augusts). Varbūt arī kāds labs cilvēks varētu izņemt no savas ierīces un vēlāk piepirkt no ebay?
  5. Codez, ko domā par https://en.wikipedia.org/wiki/Cannabis_(drug)kā apdullināšanas līdzekļi?
  6. Šis eksperts baigi seksīgi aizstāv savu viedokli. Kavacky, iedod kontaktus, man daži papildus jautājumi radušies.
  7. nemec

    ---

    -
  8. Cik mūsdienās par serveri jāmaksā? 5$ mēnesī? Tas ir pēdējais, ko jārēķina. Piemēram laiks, ko patērē uz jautājumiem ir dārgāks. Ko tev dos konkrētās saites? Tur ir tikai daži cipari (instalācijas, 24 lietotāji un cik lieto šobrīd). Ok, lai ir cena piemēram mēneša peļņa x 12 x 2 gadi = (140-kaut kādi izdevumi)x12x2 ~ 2000 EUR, bet kam to tirgot un kur? Esmu šeit manījis tirgotājus http://www.pardodbiznesu.lv/ . bet vai kāds tur kaut ko pārdevis? Man vairāk interesē citu pieredze, tas ka jūs diez vai pirksiet, tas jau tā skaidrs.
  9. draugiem.lv ir aplikācija/spēle, kas ienesa pēdējos 2 mēnešos ap 140€/mēnesī. Darbojas jau gandrīz gadu un ir izveidojies pastāvīgo spēlētāju loks. Teorētiski potenciālo lietotāju skaits ir x10 lielāks, tātad augt ir kur. Spēlētāju skaits pa mazam aug, bet nav pieplūduma, jo uz doto brīdi nevaru izdomāt kā piesaistīt bezmaksas, bet pirkt reklāmas neplānoju. Pa cik varētu kaut ko šādu pārdot? Kur to labāk darīt? Vai kāds ir pircis/pārdevis tāda tipa aplikācijas?
  10. Kādu laiku atpakaļ biju mēģinājis paspēlēties un nekādu iespaidu uz mani neatstāja šis ietvars. Ar ko šis ietvars ir labāks par, piemēram, django?
  11. Konsole aizņem ļoti maz vietas, jo tur man jāredz, kur kas nobrūk un viss. Pārlūks ir blakus IDE vai pārklājas kāda daļa. Tātad paņemu peli, uzspiežu, lai ir fokuss, un meklēju.
  12. Pastāstīšu par savu darba procesu. Lielas izšķirtspējas monitors (fullhd vismaz jābūt). Kaut kad agrāk likās forši vairāki darba galdi, bet jau sen lietoju tikai vienu. IDE aizņem ap 60-80% ekrāna. Blakus atvērts pārlūks vai konsole. Nekādus F5 (atjaunošana) nespaidu, bet izmantoju http://livereload.com/ pārlūkiem. Labi noder griešanai vai, ja tas ir JavaScripts, tad uz izmaiņām tiek laisti vienību testi (pārsvarā visu taisu pēc TDD principiem) tur pat pārlūkā. Ja jāprogrammē servera daļu, tad testi attiecīgi uz izmaiņām tiek laisti konsolē. Tāda pieeja ļauj nelīst vispār ārā no IDE. To livereload var pielikt vairākiem pārlūkiem (chrome, FF, IE laikam arī) un piemēram atvērt citā monitorā, lai atjaunojās un tikai skaties rezultātus. Peli lietoju, varbūt varētu mēģināt noņemt no darba procesa, bet kaut kā moka šaubas, ka spēšu baigi ietaupīt.
  13. Biju lasījis vienu pētījumu (saite nav palikusi): statistika par topošiem uzņēmējiem (pirms un pēc) un dažādu parametru analīze, kas palīdz nonākt līdz success. IQ tur arī bija un nekādas korelācijas starp iQ un success neatrada. Manā skatījumā sasniegums = neatlaidība. Visi pārējie parametri tikai atrunas, par vārdu veiksme vispār smejos. IQ var uztrenēt. Var trenēt visu mūžu. Tikai priekš kam? Lai būtu pirmajam ciemā, kurš spēj atrisināt visādus algoritmus, vai būt tādam, kurš no nulles spēj apgūt kādu vielu par 20% ātrāk?
  14. Vai vari salikt visas savas ēdienreizes un receptes (līdz tam brīdim kamēr atkārtojas — 5 dienas piemēram), būšu ļoti pateicīgs. Ko domā par šiem ēdieniem http://www.spkc.gov.lv/file_download/1154/edienkarsu_sastadisana_skoleniem.pdf ? Ja tas ir pirms treniņa, tad kas tas par treniņu? (skriešana vai svara celšana). Ko tā codez pret Simpsonu mierīgi uzvedas, vai neesat gadījumā kolēģi? :D
  15. Nu ja aizmirsi apstrādāt šo izņēmumu, tad lai labāk met tādu lietotājam. No otras puses, ja tie ir IFi, tad šo kļūdu jau būs problemātiski atrast (lietotājs nevarēs nopirkt, bet kāpēc tad ej un meklē kodā, jo kāds aizmirsta apstrādāt šo situāciju). Man ir tā, ka uz katras kļūdas nāk e-pasts (gan python, gan javascripts) un tad eju labot. Lai lietotājs paskatās uz 500. kļūdu, toties es momentā noreaģēšu (piemēram uz NotAuthorized kādā vietā). Protams, ka ir arī supermeni, kuri spēj paredzēt visas tādas situācijas. Es tā neprotu, tāpēc labāk neriskēšu, jo sliktākajā gadījumā vajadzēs sēdēt un nodarboties ar atkļūdošanu. Savukārt atkļūdošanas process man ļoti nepatīk un mēģinu no tā izvairīties.
  16. Teiksim tā, neaizstāvu IFu variantu kā pareizo, bet kretinē, ka rādi tādus piemērus, kur jau ir loģiski pielaistas kļūdas plānošanā. Abi varianti spēj eksistēt, katrs izvēlas pēc vajadzībām. Ja python`ā dalīsi ar nulli, saņemsi ZeroDevisionError, darīsi to pašu PHP — saņemsi ierakstu error.log datnē kā warningu. Kādam patīk 1. variants, citam 2., ko tur daudz cepties. Smieklīgi, ka tevi nesaprot PHP komūna, nāc uz python, tur tevi sapratīs :D
  17. Codez, ja tev ir tajā bywithDollars: if not enough raise error, tad ifiem ir if not enough return error.
  18. Nav viena pārbaude IF gadījumos jāraksta vairākās vietās. try{ $account->decMoney(...); } catch (NepietiekNauda $e) { $account->decItems(...); } IFos tam būtu jāizskatās šādi if($account->decMoney(...) === false){ $account->decItems(...); } Un savukārt tajā decMoney tiek pārbaudīts vai pietiek naudas, ja nepietiek, tad atgriežam false piemēram (vai nu false, ja viss kārtībā un erroru, ja kaut kas nav kārtībā). Ja vēlāk robeža ir -100, tad tajā decMoney arī labojam. Tas ir tāpēc, ka šī pārbaude attiecas uz decMoney metodi. try catch priekšrocība ir, ja aizmirsi apstrādāt tādu variantu kā nepietiek naudas, tad visa programma saplīsīs.
  19. Labi, biju sapratis, ka maxamount ir pieglabāts lietotāja modeļos un no tā atkarīgs.
  20. Cik ir tādu gadījumu? Tavā piemērā, ja pieprasījums ietekmē citus modeļus, tad tas ir nepareizi, jo nevarēsi izsekot datus — modelos kaut ko pieskaita un atskaita. Tā ir plānošanas kļūda. Savukārt, ja ir pieprasījums un nevēlies glabāt datus (piemēram jautājuma nosūtīšana caur lapu), tad var izmantot custom formu validācijai. Kad validē amount, tad tajā metodē pieprasi account datus un pārbaudi pēc parametra 'maxItemsToBy'. Jebkurā gadījumā, tie ir saistīti modeļos un validācija "kaut kur tur" arī jāveic. Tavai pieejai ir trūkumi: 1) bez kontroliera nekas nedarbosies, jo modelis nespēs pats "novalidēties", tātad vai nu konsolē, vai nu admin panelī vai vēl kaut kur jāvelk papildus kods/problēmas; 2) īsti arī nesaprotu kā sinhronizē sql ar šo validāciju. Te vienkārši jāmaina domāšana un jāsasaista formas ar modeļiem ļoti cieši.
  21. Tad jātaisa vēl viens modelis, kur glabāsi operācijas (šos amount un pie reizes var arī type), lai vēlāk varētu izsekot kas kur un kā notika.
  22. Mana pieredze rāda, ka tāda custom forma nu ļoti reti ir vajadzīga. Parasti formas tiek taisītas no modeļiem, lai būtu DRY (ja mainās modeļi, tad mainās viss automātiski - sql, formas, validācijas utt). Tavā piemērā to pašu type var iebāzt kā GET parametru un amount attiecas uz modeļiem.
  23. Try catch arī ir tāds bonuss, ka piemēram if not file_exists {write to file}, tad kad sāksies write to file, tad citā vietā tas pats kods jau ir izveidojis file. Domāju, ka tādu bugu ir īpaši patīkami meklēt. Savukārt try catch gadījumā, tas būs eksepšens ErrorFileExists un augstāk minētā problēma nepastāv. Python`ā "Easier to ask for forgiveness than permission." http://docs.python.org/2/glossary.html#term-eafp
  24. Request::post exsepšons metīsi pa vienam erroram uz katra inputa? Esmu pārsteigts, ka PHPisti jau tā kodu raksta. Attīstāties :D
  25. Pārdodu http://www.draugiem.lv/mancala/ par 1 000Ls. Nodošu pašu aplikāciju ar skriptiem (vajadzēs meklēt hostingu). Spēlē katru dienu ap 400 lietotājiem (draugiem.lv tā rāda). Pēc google analytics datiem nedēļā apmeklē ap 5 000 cilvēku. Aplikācijas apmeklētāji (nedēļas statistikā) lēnām, bet tomēr aug, ņemot vērā, ka netiek veikts gandrīz nekāds PR. Spēle ir pilnībā bezmaksas. Galvenais plānotais ienākuma avots ir reklamēt parasto galda spēli un iekasēt kādus procentus. Pārdodu, jo sākumā tā bija vienkārši pašreklāmas spēle, bet šobrīd nav cilvēka, kurš varētu attīstīt to tālāk.
×
×
  • Create New...