Jump to content
php.lv forumi

Aptauja par valodām.


codez

Recommended Posts

Gribētu uzzināt citu portāla dalībnieku viedokli.

Vai jūs uzskatāt, ka šajā portālā vajadzētu atļaut rakstīt kirilikā, ņemot vērā vienas no šīs rakstību valodas pārstāvošās tautas kūltūras negatīvo ietekmi uz Latviju, vai nē?

Ja, jā, vai vajadzētu atļaut tad rakstīt arī arābiski un japāniski?

 

Paldies par atbildēm jau iepriekš.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Nekad te nav bijis aizliegts rakstīt. Ne krieviski, ne angliski, ne citā valodā. Ja vien tas ir par tēmu. Nevienam ar to nebija un nav problēmas (varbūt tikai Robim un localhero, ja nemaldos - bet tie ir ar tevi, codez, vienā maisā bāžami). Bet tev, codez, viss tev te ir slikti. Jāprotestē pret ikkatru lietu. Un jātaisa n-tie bezjēdzīgie topiki - ripu rīšana, miljardu superportāli, tagad arī svešvalodas nepatīk. Kā tu domā - kurš lielāku spamu šim forumam rada - cilvēks, kurš raksta par tēmu, lai arī krieviski, vai arī tu?

 

Ja nesaproti, ko cilvēks svešvalodā raksta, vari mierīgi un laipni atgādināt viņam, ka te ir latviešu valodas php forums, un palūgt viņam rakstīt latviski. Nevis kārtējo reizi beztēmā sākt spamot tekstus valodā, kuru labākajā gadījumā saprot 1 cilvēks no visa šī foruma. Tikai uz konfliktiem uzprasies. http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt, ir diezgan bezjēdzīgi rakstīt kirilicā,jo reālajā dzīvē darba devējs, klients, partneris, uzņēmums diezvai akceptēs jebkāda veida dokumentu šādā rakstā.

Neredzu problēmas rakstīt dzimtajā valodā!

Cik esmu novērojis, tad šādu rakstības veidu daudzi izvēlās tāpēc, lai līdzinātos citiem - nesaprotu kāpēc gan?

Edited by phpjanis
Link to comment
Share on other sites

Nevar bez kašķa laikam...

Man nu nav problēmu ar krievu valodu, drīzāk grūtāk ar angļu.

Daudzas lietas piemēram radiotehnikā man ir vieglāk saprotamas krieviski.

Laiki bija tādi un vienīgā tolaik normālā literatūra, kas pieejama par to, bija krieviski.

Domāju, ka galīgi garām ir pārmest Vjačeslavam ja iepostoja kirilicā. Nekur jau nav noteikts ka to nedrīkstēja.

Un jau jau te tada kā agresīva noskaņa dažiem, derēs teiciens Язык врага надо знать. Tas nav tik burtiski jāuztver protams:)

No tā, ja zini vairāk valodas un proti lasīt, pašam tikai labāk.

Un lai Vjačeslavs raksta latviski, bet tad cieniet viņu par to ka cenšas.

Parasti jau pie pirmajām kļūdām daudziem rodas vēlēšanās nevis saprast un palabot, bet nolikt vai braukt augumā.

Tas nav tikai šeit latviskos resursos pret krieviskiem komentāriem, bet vispārīgi.

Ceru, ka pārāk nesamuļļāju te gaisu:)

Link to comment
Share on other sites

Man leikas šoreiz nav runa par to vai saprot vai nesaprot, jo diemžēl pateicoties mūsu vēsturei mums kā tautai ir tā kā ir sanācis ar krievu valodu un nenoliegsim, ka lielākā daļa viņu zin saprot un viņā spēj komonicēties. Šoreiz gan arī konkrēti no manas puses ir principa jautājuma lieta. Es kādas 3-4 reizes esmu atcirtis šajā forumā tiem, kas raksta krieviski un vienīgais, ko pretīm no viņiem saņēmu bija "tā jau ir tava vaina, ka esi tik aprobežots un nesaproti", bet mīļie blakus tautieši kurā maisā es esmu teicis, ka es nesaprotu? Nenoliegsim, ka liela daļa un teju labākā literatūra šajā jomā ir krievu valodā, bet tas nemaina faktu, ka šis tika taisīts kā Lv forums un cik manas acis neviļ, tad šeit viss ir latviski un tikkai pamatojoties uz faktu "ai tak gan jau tas latvietis sapratīs" ir pastulbi, lai ieciklējoties tikkai uz to rakstītu krieviski, jo tak tā pat nākamajā vai aiznākamajā postā pēc tavējā kāds tev palūgs pārrakstīt latviski vai arī uzbrauks, lai neraksti krieviski. Vienreiz krieviski rakstošie beidzat sūdzēties, bet sāciet mācīties to latviešu valodu un ja mākat, tad kur problēma viņā rakstīt? Arī jums tas ir principa jautājums? Nu tad ar prinipu uz...

Link to comment
Share on other sites

Es kādas 3-4 reizes esmu atcirtis šajā forumā tiem, kas raksta krieviski un vienīgais, ko pretīm no viņiem saņēmu bija "tā jau ir tava vaina, ka esi tik aprobežots un nesaproti",

Es gan tādus neesmu redzējis. Gan šajā, gan citā forumā (dev.gamez.lv) esmu pretī redzējis tikai tekstus veidā, ka "man grūti pareizi latviski rakstīt, tāpēc rakstu krieviski, lai saprastu, ko es gribu teikt". Bet pēc aizrādīšanas cilvēks raksta un cenšas pareizi rakstīt latviski (cik labi tas izdodas - tas jau cits jautājums).

Link to comment
Share on other sites

Val, lai nebūtu pārpratumi citiem, citēšu visu viņa postu.

Neredzu kur rakstits rakstit latviski. Baidos ja rakstishu latviski maz kas saprotis. Ja vajadziga palidziba krieviski sapratis :)

 

Acīm redzot tev ir tādi paši uzskati kā viņam, un ja nē, tad zini, man ir tevis žēl...

Edited by KarlisBa
Link to comment
Share on other sites

Ja postētais teksts (krievu valodā) spēj palīdzēt topika autoram tikt galā ar problēmu, tad pārējam nav nozīmes. Tāpat te ir arī tādi topiki, kuros pat latviski ne sū.. nevar saprast, ko cilvēks ir domājis.

Link to comment
Share on other sites

Tu man liekas īsti neizproti šī teikuma "Ja vajadziga palidziba krieviski sapratis" domu... Jā, ir vairāki gadījumi un bieži, kad ne tikkai ir nesakarīgi topika nosaukumi, bet arī tā saturiskais teksts gan gramatiski, gan loģiski, bet, tad pasaki man vai šādiem cilvēkiem, kas "ceņšas" ar uzsvaru uz to tāpēc, ka "kā pie joda Latvijā dzīvojoš cilvēks, kas šeit ir audzis un nemaldīšos ja teikšu dzimis var censties rakstīt latviski?" būtu kaut kādas papildus privilēģijas?

Link to comment
Share on other sites

Klau Kārli, Rīgas sargus skatijies? Patriotisms?

Ja te nebija offtopic tēma es atvainojos protams.

Zini, ja tāds ir tas patriotisms mūslaiku filmai par tolaiku notikumiem, .........man manu bērnu un mazbērnu jau tagad ir žēl.

Netēmē politiski, politika jau tāpat ir, ka lai tā maigāk.......

Tici man, pienāks laiks un puikas ar dakšām sūdainām no fermas ies uz Rīgu dažam labam dot pa to strebjamo.

Ja nebūšu nolicis karoti, es ar, un tā no sirds!

Es nesaku ka šajā forumā vajadzētu rakstīt krieviski, protams ne.

Tikai man liekas, ka nebūtu prātīgi spriežot pēc tā paša Vjačeslava postiem, kuri ir gana sakarīgi arī krieviski, patriotismu mētāt.

Palūgt rakstīt latviski jā.

Edited by mounkuls
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...