Jump to content
php.lv forumi

mounkuls

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    728
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mounkuls

  1. dulli... if($_SESSION['online'] !== 1 && $_SESSION['admin'] !== 1) { header('Location: index.php'); } jau pats par sevi nostradās tikai tad, ja abi nosacijumi spēkā, par ko jau 404 rakstija agrāk. Nezinu kā tur viss būvēts, bet pietiek nebūt/nelogoties onlainā un nebūt adminam lai notiek else....un piemetot urlī GET r=1 jau esi admins tipa:) un ja tajā doquery neko vairak neskatas lidz, tas ir čau...
  2. Cik noprotu, tad viņš vēlas fiksēt izlogošanos. Praktiski to momentu nekādi nenoķert, kad lietotājs aizver pārlūku, pārlūks ir tā teikt client side. Vienīgais ko var, izmantot kadu savu jau online aktīvo lietotāju vai cron, lai var tamlīdzīgas darbības. Ar citu lietotāju darbība tiek panākta tikai pie viņa aktivitātes, kas ne vienmēr der. Ar cron tas notiks automātiski, taču tirināt cron ik pēc minūtes arī ir stulbums. Jāzin konkrētā vajadzība, ko dara tālak skripts. EDIT: vēl jau var ar ajax nemitīgi čekot ir vai nav, attiecīgi servera pusē fiksēt kad pazūd, bet būtībā tas ir tas pats gandrīz, kā ar citu lietotāju online.
  3. Ir pašam nācies to darīt vienreiz. Vienkārši priekš replace iekopē par vienu simbolu vairāk un kad ieliec, tad pēdējo padzēs nost un tad tikai replace. Ne visiem divbaitīgiem attēlojas abi vienbaitu.
  4. Vienkārši LIKE skaitās rezervēts vārds, tā es domāju vismaz. Lieto `like`. Lai gan es iesaku vispār lauka nosaukumu nomainīt uz ko citu.
  5. Lietotāja ievadīti dati ir jāsalīdzina ar viņam atļauto, ja neatbilst, tad vienkārši liedz pieeju vēstulēm. Nu teiksim tā, ja ir tabulā tās vēstules un katra vēstule tiek adresēta kādam lietotājam, tad vēstules saņēmējam ir id, kuru arī salīdzini. Ja lietotājs var samainīt ID un tādējādi lasīt svešas, tad gādā lai to nevar. Parasti pēc autorizācijas ir kāds sesijas id vai id get masīvā kopā ar paroli vai vēl kā, tos jāpārbauda vienmēr ir, pirms vēl dot ko lasīt.
  6. Tā īsti nesapratu visu, bet man liekas, ka to value jau ir php jāzin pirms tiek uzģenerēts html. Kā tas ir domāts paņemas? Ja kods ir tavs, tad jau to sen bija jāpaņem, pirms vēl izvada lai atrādītu... Bet laikam es ko nesaprotu, nav šorīt domājamais:)
  7. Būs.Tikai, ja tas navi Tev būs vienīgi skaitlis paredzēts, kuru "jāsamēra", labāk dari $navi = $_GET['navi'] ? (int)$_GET['navi'] : FALSE; un if($navi){do something real;} else {fuck of;} bet nu tas tā, varbūt arī nevajag.
  8. Chupakabra, iespējams domā, ka mēs te visi maikās dzimušie :) Tā nu tas nav gan. Vienkārši nav tā īsti saprotams ko un kā tad Tu mācies, ja reiz atrast neko nevari pats? PHP manuālis vien jau ir ko vērts, nedomā ka šo es ar smīnu, ir to jāpastudierē. Savādāk izskatās tā, ka tikai ar karotīti visu, ideāli vēl, ja kāds visu kodu pielabos vai uzbliezīs Tev gatavu ko na haļavu, tas jau ir fujjj.
  9. Neko nepareizu jau neuzrakstija Ja maz pats saproti, ko īsti gribi. Realtime viņam vajagot... Piefiksēs Tevi ka slogo serveri, būs realtime problēmas arī :)
  10. Nu Tu ar nazis, ja jau datuvē ieliku, strādās. Tikai smadzenes arī vajag mazliet. Gan meklējot gan taisot. :)
  11. Tieši tā, es uzmetot aci to pamanīju momentā. Un kāda jēga no $niks = mysql_real_escape_string($_GET['nick']);, ja pirms tam jau ir mysql_query("SELECT * FROM saturs WHERE nick='".$_GET['nick']."' ORDER BY id DESC"); ? :)
  12. Es nebūtu tik pārliecināts, ka tiek izmantota datubāze. Lai arī man nav līdz galam skaidra visa ideja. Pāris jautājumus laikam prasās: a) tā izloze ir vienreizēja tiem 30 dalībniekiem un faktiski pēc turnīra, vai nu kas tur notiks, tos kārtas numurus nevajag nekur? b) vai to visu darīs vairākās "pakās" pa 30 uzreiz vienlaikus? Bet tā jau mierīgi var uzģenerēt masīvu un pēc kārtas piešķirt jau no tā, katram kurš piesakās uzreiz. Tā vai tad nav ērtāk, glabājas failā jau saģenerēti 30 rindiņās randomā skaitļi un katru nākamo dalībnieku vienkārši pieraksta klāt. Ar datubāzi to var tieši tā pat, ja izmanto. Palaiž turnīru, saģenerējas tie 30 skaitļi randomā, piesakās dalībnieki, kuriem katram pēc kārtas dod vienu skaitli un mauc tik vaļā:)
  13. Varbūt parādi lapu, kur ir tā. Parasti ir vai nu viens vai otrs kodējums vienā html dokumentā. Ja domāts ar to bija dažādos html, tad sākumā noskaidro kāds ir encoding un attiecīgi arī konvertē. Ja vispār sapratu ko gribi protams? P.S. Tas tā no vienas puses. Ja baigi gribi, tad saraksti funkciju ar repleisiem un miers, krievu entities kods atšķiras tā pat no latviešu.
  14. Simbols @ bloķē kļūdu rādīšanu, PHP vienkārši noignorēs kļūdaino gabalu, taču Tev būs vēlāk grūtības atrast kāpēc nedarbojas kādā vietā. :)
  15. explode jau kā reiz ir ok, delimiters ir "/" un ja nav jātaisa kas universāls ar figviņzin bezmaz citu domēnu un protokolu, ir pat ļoti OK.
  16. Pakombinē mb_substr() un wordwrap(), izveidojot savu funkciju. un protams strlen() arī.
  17. Arī ar to saprastpalīdzēšanu pēc tādiem tekstiem būs kā būs... pērle Es tikai vēl gribētu lasīt pamatojumu, kāpēc nevar būt refresh. Kā arī to, vai ko ar to "refresh" ir domājis, varbū nesapratām mēs ko.
  18. Kā Tu zini, ka cilvēks vispār izmanto datubāzi? Arī es sākumā visu tikai uz failiem taisiju, nekāda vaina, vismaz zinu, ko nozīmē katra opcija failu nolasot vai ierakstot/pārrakstot.
  19. Nu pēc idejas jā. Un saglabā mapē thumbnail pie reizes ar tādu pašu nosaukumu un varbūt kādu prefiksu.
  20. Paskaties par php funkciju imagecopyresize(), manuālī ir piemēri kā samazina. Var jau arī likt uz servera uzreiz thumbnail, bet pareizāk laikam ir kad uzliekot pie reizes izveido thumbnail, lai nav katru reizi, pirms kāds to grib apskatīt, jāsamazina.
  21. Labi, lai jau tā būtu. Bet kā jau rakstīju, problēma uzsetot savu timezone nav. Vienkārši es ar to esmu darbojies jau pasen, nav man php programmētāja specilitāte, tāpēc neiespringstu tādās lietās regulāri. Man tāds vaļasrieks tas drīzāk ir:)
  22. To nemaz nebiju piefiksējis:) Bet kas traucē pirms tādām lietām localtime uzsetot?:) Jo tā reāli, cik nu atceros, date() strādā kā ar unixtime, tur nekādu timezone nevar būt. Un labi zinu, ka date("H:i:s",3600) man tā arī atgriezīs 01:00:00, jo pofig gads un datums. Pieņemu, ka tas nācis klāt PHP5, jo vēl PHP4.3 man par to galva toč nesāpēja.
  23. Es tikai vēl ieteiktu klāt vienu lauku - unread statusu, lai var atlasīt/atrādīt tikai nelasītās.
  24. Var pat bez matemātikas echo date("H:i:s",(mktime(23,59,59, date("m"), date("d"), date("Y")) - time()));
  25. Līdz galam nesapratu laikam gan:) Komentāru id lieto linkos, nekādu smukumu tur nevajag. Pašam komentāram vari ierakstot bāzē piešķirt papildu laukā arī kārtas numuru, kā nākamo aiz pēdējā komentāra. Ja pa vidu dzēsīs kādu spamu, tā pat taču nerindosi atkal visu no jauna, sevišķi pēc praktiskā #Nr lietojuma, kuru daudzi izmanto.
×
×
  • Create New...