Jump to content
php.lv forumi

SUN grasās iegādāties MySQL


Aleksejs

Recommended Posts

Diez vai... drīzāk būs labāks gan supports, gan "saderība" starp SUN produktiem un Mysql bāzi.

Varbūt to šo ieviesīs jaunu, lai pacelties līdz PGSQL līmenim vismaz.

 

Ja mysql būs pa maksu, tad skaiti, ka tā būs nāve viņiem un SUN izmesta nauda vējā.

Link to comment
Share on other sites

SUNs ar savu infrastruktūru un resursiem grasās atņemt lielu tirgus gabalu Oracle. Jo korporatīvajos risinājumos bieži vien izvēlās Oracle tikai dēļ tā supporta. Ja aiz MySQLa stāvēs SUN, tad domāju, ka viņi dabūs ievērojamu tirgus daļu un arī Oracle būs spiests samazināt cenas.

Link to comment
Share on other sites

Esmu pārliecināts, ka par to nav jāuztraucas, jo SUN ir diezgan tendēts uz OpenSource. Te daži "faktiņi" no wikipēdijas:

 

Sun is known as the developer of technologies such as the Java platform and NFS, and as a key promoter of open systems in general and UNIX in particular; it has recently emerged as one of the leading proponents and contributors of open source software.

 

Sun is known for community-based and open-source licensing of its major technologies, and for its support of its products with other open source technologies.

 

 

Domāju, ka viņi ieviesīs atsevišķus pakalpojumus/risinājumus, kas būs par maksu (starpcitu, jau tagad MySQL ir tādas lietas).

Link to comment
Share on other sites

MySQL par brīvu ir tikai GPL projektiem... ja lasa licenzi. Lielākai daļai lietotāju, kuri neatklāj kodu, faktiski par MySQL būtu jāmaksā: http://www.mysql.com/company/legal/licensing/

Cenas: https://shop.mysql.com/enterprise/?rz=s2

 

Cik atceros, Javu SUN nemaz negribēja tik ļoti opensourcēt, bet bija liels spiediens no ārpuses, pēc MS .NET parādīšanās.

Link to comment
Share on other sites

e-remit: MySQL source ir par brīvu tikai GPL projektiem, t.i. ja tu izmanto MySQL sourci savā projektā, tad tavam projektam arī jābūt GPL. Taču uzkompilēts MYSQL binarijs (nemainīts) ir par brīvu arī izmantošanai kā db komerciāliem mērķiem.

Tieši tas pats ir ar GNU C/C++ kompilētāju (GCC). Tā binary izmantošana ir atļauta arī kompilējot programmas, kuras tu taisies pārdot.

Link to comment
Share on other sites

Atkarībā no tā, ko tu ar to MySQL dari. Ja tikai lieto izpildāmos/dll/so failus - tad nav nekas jāmaksā. Ja izmanto MySQL sources, lai integrētu SQL serveri savā kodā (programmā), tad ir vai nu jāpērk komerciālais MySQL variants, vai arī savs softs jāizplata zem GPL licences (t.i. jāpadara brīvi pieejamu programmas sourci tiem, kuri izmanto tavu programmu).

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...