Jump to content
php.lv forumi

Nepieciešama haltūra


Robis

Recommended Posts

ai ko ņemas, iemācās būt pa priekšnieku un met mieru kdēšanai, vot tik darbinieku gan nav :D.

 

Robis kanditatūra pat netiek izskatīta, ja cilvēks spēj pateikt, ka nafig mācīties, un universitāti vispār nav redzējis, tad nu sorry.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Man jau ZB jūsu virsū braukšanas pēc pilnas programmas dēļ tā, ka es nedaudz nepārdomāti uztaisīju to DB tabulu (es tiešām to uztaisīju 5 minūtēs) un man tagad visu laiku ir jāaizstāvas un vēl piesienas vārdiem, kurus izmantoju, aizstāvēdamies pret 5 purniem vismaz!

Protams, es kaut kādus attaisnojumus meklēšu vienmēr!

Programmēšanu es mācos - es mācos patstāvīgi, nevis universitātē!

Un punkts! >:(

Link to comment
Share on other sites

ek Robi Robi, kad darba devējs prasa augstāko izglītību, viņš to prasa ne jau tikkai tādēļ, lai ticētu tam, ka tu kaut ko zini, bet gan tāpēc, ka lai varētu redzēt, ka tu dzīvē kaut ko jau esi sasniedzis vairāk nekā paris mazas lapeles uztaisījis un nesamaksājis par to nodokļus.

 

te jau bija kaut kur topiks pa izglītības nepieciešamību, palasi.

Link to comment
Share on other sites

Nu laikam zināšanu ieguves avotus, var novertet tikai tas, kas ir shis zinashanas ieguvis:))

 

Nu tāds praktisks novērojums, ka cilveks aizsūtīts kursos - spēj strādat daudz ražīgak un pēc tam patstāvīgi risināt problēmas, nevis problemu risināšana atduras pret pamatlietu nezināšanu un attiecīgi īsti arī nespēj risināt tās problēmas.

Link to comment
Share on other sites

man tagad visu laiku ir jāaizstāvas un vēl piesienas vārdiem, kurus izmantoju, aizstāvēdamies pret 5 purniem vismaz!

Protams, es kaut kādus attaisnojumus meklēšu vienmēr!

Tiešām, nau ko apcelt Robi - mazums cilvēks ir darītājs, nevis runātājs, tāpēc arī aizstāvēšanās tāda neveikla.

Labāk Robis varētu iemest pāris linkus uz lapām, ko taisījis - lai darbi runā par sevi.

Link to comment
Share on other sites

Programmēšanu es mācos - es mācos patstāvīgi, nevis universitātē!

Un kā tu domā, kā pārējie to apguva? Mācoties universitātē? Atlikt tādas idejas, tas nav arguments.

Pašmācības ceļā, lasot manuāļus un studējot gatavas programmas!

Universitāte, vajadzīga, kā jau te teica .. neatkārtošos.

Link to comment
Share on other sites

Tiešām, nau ko apcelt Robi - mazums cilvēks ir darītājs, nevis runātājs

Dariitaajs buutu centies peec iespeejas aatraak un labaak sniegt atbildi uz sniegto uzdevumu, kaa arii buutu jau pashaa saakumaa sniedzis savu padariito darbu sarakstu - portfolio. Pagaidaam izskataas peec kaarteejaa - protu, protu, visu maaku

Link to comment
Share on other sites

da smieklīgi vispār viss šitais. īstenībā nedaudz Robis nekorekti uzvedas - sākumā te labu laiciņu atpakaļ teicās, ka alga virs 300ls priekš viņa vispār nav nauda par viņa darbu, bet tagad reāli mētā tekstus un gudrības, kur pat 150ls nevarētu dot :)

 

un mysql manuālis nav slikts - nav protams tik ērts kā php manuālis, bet saprast var (kā gan citi mācās). pietam ir google ar miljoniem piemēru un ir grāmatveikali ar daudz daudz grāmatām.

 

galugalā novēlējums Robim - domāt ko runāt, nebārstīt daudz lieku tekstu, mācīties, izmantot googli un praktizēt, praktizēt, praktizēt :)

veiksmi!

Link to comment
Share on other sites

Piedāvāju jaunu uzdevumu Robim. Piemērs iz dzīves - ir jāsaglabā informācija par firmas darbiniekiem. Pašā augšā sēž Papa, viņam ir trīs padotie (Jānītis, Pēterītis un Anniņa). Katrs no šiem padotajiem patiesībā ir lielas nodaļas vadītājs, tātad padotie zem viņiem ir vēl vairākos līmeņos. Par katru darbinieku (Papu ieskaitot), tiek saglabāta darba alga.

 

Grāmatvedei (Anniņai) jāsaskaita, cik īsti katra nodaļa iztērē (tātad, kāda alga ir Jānīša, Pēterīša un pašas Anniņas darbiniekiem.

 

Kāda būs tabulas(-u) struktūra, kurā glabāsi informāciju par darbiniekiem (vārds, uzvārds, alga, utt)? Kāds būs SQL pieprasījums, kas atgriezīs kopējo algu trīs uzņēmuma nodaļām (ti, Jānīša, Pēterīša, Anniņas padotajiem, pašus nod. vadītājus ieskaitot)? Jāpiemin, ka pats Papa nezina, cik "līmeņos" tiek organizēta viņa firma, ti, var būt, ka zem Jānīša nodaļas ir vēl 10 nodaļas, katrai no kurām 3 vai 4 apakšnodaļas, utt.

Edited by black
Link to comment
Share on other sites

Aptuveni tā. Iepriekšējo problēmu Robis varēja atrisināt, izmantojot grāmatās apgūstamās gudrības, bet šeit standarta risinājumi nederēs.

 

Gadījumā, ja viņš tiks līdz oriģinālai atbildei, viņš būs palīdzējis gan man, gan visai sabiedrībai kopumā. Man sevišķi interesētu tā daļa, kas saistās ar matemātiku - piemēram, setu apzīmēšana ar bezgalīgiem daļskaitļiem (http://arxiv.org/pdf/cs.DB/0402051v1)

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...