Kverkagambo Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Gribēju atteikties no viena domēna vārda, saņēmu šādu vēstuli: "Cien. NIC klient, lai atteiktos no domēna vārda lietošanas, lūdzam atsūtīt parakstītu iesniegumu no domēna vārda pašreizējā lietotāja (fiziska persona) ar norādītu personas kodu. Iesniegumu var sūtīt pa faksu 67225072 vai ieskanētu uz epastu dns@nic.lv. Ar cieņu Kaspars Priedols Domēnu reģistra administrators" Nu, es vēl saprotu, ja to prasa, lai iegādātos domēnu. Bet arī lai atteiktos - iesniegums jādrukā? Nez, kas man tagad draud, laikam uz visiem laikiem būšu domēna īpašnieks? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Pag, ka kāda ir šī topika jēga? :) Redz, tur tak ir rakstīts - vai ieskanētu uz epastu dns@nic.lv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F3llony Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Birokrātija ir. Citur pilnīgi pietiek nospiest podziņu - atteikties un ievadīt savu paroli. :) No vienas puses labi, no citas - nē. Vienkārši neapmaksā rēķinu un domēns pazudīs pats no sevis bez sankcijām, tā vismaz daru es, kad nepieciešams atbrīvoties no veciem un nevajadzīgiem domēniem. Vismaz mani pēdējo gadu laikā neviens nav par to aizticis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Vienkārši neapmaksā rēķinu un domēns pazudīs pats no sevis bez sankcijām, tā vismaz daru es, kad nepieciešams atbrīvoties no veciem un nevajadzīgiem domēniem. Vismaz mani pēdējo gadu laikā neviens nav par to aizticis. Pilnīga taisnība, jo domēna vārds ir pie''kirts uz konkrētu laiku, ja tiek apmaksāts piesūtītais reķins par nākamo periodu, tad līgums automātiski pagarinās, ja netiek, tad tiek izbeigts ... Nekāds soda sankcijas vispār nevar būt, jo tādas nemaz nav paredzētas kā suga .. -- Ja neapmaksāsi rēķinu, tad uz e-pastu atnāks, brīdinājums, ar jautājumu vai vēlaties pagarināt domena lietošnu, ja uz to nereāģēsi, tad būs velviena - kur dos pēdējo iespēju 7 dienu laikā samaksāt - nesamaksāsi - domēns tiks noņemts .. Tas arī viss .. Neredzu jēgu atrāk atteikties no tā lietošnas ... -- tas ka ir " birokrātija" ir pilnīgi pareizi - lai gadijumā tavs NIC akonts tiek "uzlauzts", neviens nevarētu tik viegli iegūt to domēna vārdu ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F3llony Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 tas ka ir " birokrātija" ir pilnīgi pareizi - lai gadijumā tavs NIC akonts tiek "uzlauzts", neviens nevarētu tik viegli iegūt to domēna vārdu ... Nu izņemot to, ka lai nomainītu domēna īpašnieka kontu nekāds apstiprinājums nekam nav vajadzīgs :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 nu un ja nebūtu šādas birokrātijas, tad es tavā vārdā nosūtītu viņiem lūgumu slēgt domainu. security :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Tak pirms pāris gadiem bija kaut kāds jautājums pacelts tieši par to, ka elementāri var nosūtīt feiku e-pastu un savārīt ziepes kādam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aaxc Posted September 20, 2012 Report Share Posted September 20, 2012 Tieši tā. Nofeikot e-pasta adresi ir vieglāk par vieglu. Un ja ar to pietiktu, tad man sen jau piederētu gan draugiem.lv, gan facebook.com gan google.com domeins ... etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts