Jump to content
php.lv forumi

F3llony

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    1,353
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by F3llony

  1. IMO @codehighrigapārprata oriģinālrakstu, kur runa iet par itkā-pārdots-par-mikroservisiem-bet-realitātē-distributed-monolitiem. T.i. tā vietā lai būtu a) mikroservisi vai b) labi organizēts, modulārs monolits, Tu attopies pie sasistas siles un 100 de-facto monolitiem.
  2. Šitie intrusīvie time trackeri (vai vispār kaut kādi time trackeri) ir "instant deal breaker", vismaz man. Tas nozīmē to, ka uzņēmums neuzticas saviem darbiniekiem un nepastāv darba kvalitātes kontrole. Un ja pastāv, tad šādi tūļi nav nepieciešami jebkurā gadījumā. Also, es saprotu ka LV pamatā nevienam ne bū ne bē, bet es ļoti apšaubu ka ES kāds šitādus tūļus pacietīs. ES darbiniekiem ir tiesības uz "privāto dzīvi darba vietā". IT sistēmas var vai nu aizliegt lietot ar darbu nesaistītiem mērķiem vispār, vai nu jābūt "acceptable use policy". Jebkurā gadījumā, šāds monitorings var notikt tikai ar darbinieka piekrišanu, un "līdzsvaroti". Piemēram, skrīnšotot un keylogot darbiniekus vispār ir aizliegts, ja ir acceptable use policy. Ja nav - veiksmi atrast kādu, kas strādās, jo uz kaut kādu superfluous monitoringu te cilvēki pārsvarā šņauc degunu. :)
  3. >:( Tas gan jau kāds joks ir, ne? Ne? Man bija iekritis kādu brīdi atpakaļ piedāvājums no Printful, ofisam te pat Barselonā. Gribējās jau apsvērt, kazi būtu interesanti, bet tīri PHP darboties, web lapas utml brīnumus taisīt, "meh" ((c) nice1) ... Kur nu vēl uz Yii un Laravel.
  4. Cilvēce vienkārši vēl nav gatava dzīvot. Varbūt pēc gadiem 100-200 sapratīsim, ka visas šīs sistēmas neder nekam, valstis un patriotisms ir novecojusi iekārta, tā pat kā sociālisms un kapitālisms - novecojušas ideoloģijas. Tas ir, ja pirms tā laika mūs visus nafig nenosvilinās Putins, Tramps vai Xi Jinpings ar savu kodolarsenālu. Retrospektīvā, interesants bija laiks, kad ar putām uz lūpām tā vien nesos aizstāvēt Latviju un latviskās vērtības. Kāda velna pēc, gan vairs nesaprotu, un iemeslu arī vairs neatceros. Laikam ieaudzināts, himnu dziedāt, karodziņus vicināt. Nevienu gan tas īsti neinteresē. Nevienam tas arī īsti nav vajadzīgs.
  5. F3llony

    Padalos

    Acīmredzot kaut kas ir mainījies pēdējo gadu laikā, pirms gadiem 4 privātpersona apdrošināšanu vispār Latvijā nopirkt nevarēja pat gribot, vienīgais bērniem bija civil liability apdrošināšana un tas arī viss. Gribi veselības apdrošināšanu, tikai caur darbu. Un arī tagad diez vai privātajiem ir pieejami tie paši vai pat tuvu plāni, kas lielajiem uzņēmumiem. Man sanāk kaut kur 1700 gadā veselības apdrošināšana, pilnībā apmaksāta ar visu dental un optometriju. Par cenām, uzņēmumiem noteikti ir lētāk kā privātajiem - economies of scale, tā teikt.
  6. F3llony

    Padalos

    @codez ir bezjēdzīgi te kaut ko salīdzināt šādā veidā. Vismaz ārpus LV, un dažās kompānijās arī LV, gandrīz vienmēr līdzi nāk privātā veselības apdrošināšana klāt valsts sociālajam nodrošinājumam. Es humora pēc uzmetu aci savai apdrošināšanas lapai, visas operācijas + vēl kaudze, apnika pat lasīt, ko ieliki augstāk, man ar apdrošināšanu maksā tieši un precīzi $0. Tā Latvijā pat gribot īsti privātpersona nevar pati sev apdrošināšanu nopirkt... Nemaz nerunājot par atļaušanos.
  7. Disclaimer: es apguvu kad jau biju uz vietas, pamazām, palēnām. Pirms braukt sapratu nu tik daudz, kā no Meksikāņu tele-novelēm :D Pa lielam, visi "modernie" uzņēmumi EU ir apskārtuši, ka EU darbinieku migrācija ir visur, un talants nav piesiets konkrētai valstij. So pa lielam, vienalga kāda valsts valoda, liela daļa strādā angliski.
  8. Deployer ir masīvs mēsls. Un dev toolkitam produkcijā nav vispār ko meklēt.
  9. http://www.fabfile.org/ http://docs.fabfile.org/en/1.13/api/contrib/project.html https://github.com/Addvilz/hemp Uzraksti mazu deploy skriptu. Clone master iekš /tmp, sainstalē dependencies, sapako web failus nu un visus citus darbus. Tad izdzēs lieko un push uz production.
  10. Nē, Tevi sauc Maksims/Sergejs vai nu kā Tevi tur, un Tu strādā Garmtech. Jo neviens cits pie pilna saprāta esošs indivīds Garm huiņu nevienam nespamotu. Būtu labāk skrūvējuši tos Intel Kartupelis bāzētos serverus kas tur pagrabā mētājas ar tādu pašu degsmi kā cirtuši augšā šitās spamiskās figņas. Klauni.
  11. Tas jaut tomēr atkarīgs no klienta un banera prasībām.
  12. Pro prasa 50-70 eur stundā, un uz augšu... :)
  13. Uz šo brīdi procesu izgājuši tikai nedaudzi kandidāti (afaik 6), bet visas atsauksmes pozitīvas - pat no tiem ar negatīvu iznākumu. HR pēc katra procesa nosūta tādu kā aptauju ar jautājumiem un ierosinājumiem, kā uzlabot procesu, kas patika, kas nepatika utml.
  14. @werd ne ļoti related, bet es nule pabeidzu personāla atlases izmaiņas, un nelielu iekšējo pētījumu aiz tā. Daži punkti no tā, ko secinājām analizējot kandidatūras, retention, profilus, aptaujājot cilvēkus kas jau strādā un kandidātus post-intervijās. Kandidāti, īpaši pieredzējušie, universāli ienīst teorētiskas un/vai generic problēmas. Piemēram, "uztaisi kaut kādu reģistrācijas lapu" vai "še fails X, apstrādā un iegūsti rezultātu Y" utml. Tavs uzdevums iekrīt zem šī. Arī mums līdz šim bija līdzīgs "universālais" tests. Atmetām, jo redzējām ka daudzi labi profili vienkārši atteicās tos pildīt un noleca no procesa. Kandidāti universāli ienīst whiteboarding - "pastāsti, kā implementēt tree sort" piemēram, un tamlīdzīgus jautājumus. Kandidāti universāli ienīst online testus, trivijas, Hackerrank utml. Uz doto brīdi mums visa procedūra ir šāda (par slinku tulkot):
  15. Par kādu reālu sistēmu Tu runā iedomātā scenārijā? Tava reālā sistēma tā pat ir pamatā Tevia paša iedomas, bāzētas uz scenāriju kas balstīts uz Tavas pieredzes balstīta pieņēmuma.
  16. Kāpēc tad tikai viena? Piemēram grozs, nevar būt session-based un db-persisted? Stock nevar būt vairāki backendi, piemēram, integrācijas? Nevar būt dažādas produktu instances, kas implementē vienu vai vairākus interfeisus?
  17. :(((( Es jau samīnusoju tik daudz... Viss darbs vējā... :((((
  18. Grāmatvedībai kam, KĀDĀ VALSTĪ? LV pamatā piemēro ECB references valūtu kursus, kur valūtas kurss attaisnojuma dokumentos tiek pieņemts ECB kurss darba dienas sākumā. ECB ir XML exportam ar visiem references kursiem.
  19. Viena vakance. No Tevis: PHP OOP zināšanas 5+ līmenī Vēlams uz Tu ar Symfony 2/3 Java 8 basic+ vai vēlme aktīvi mācīties MySQL un MongoDB Angļu valodas zināšanas labā līmenī. "I can haz zemenēs" nederēs... Vēlme mācīties. Tiek vērtēta augstāk kā esošās zināšanas un pieredze - saprāta robežās. Sporta pēc gadās frontend darbi Vue.js vai kāds legacy JS vai Coffeescript gabals. Attiecīgi, JS izpratne ir ļoti vēlama. No mums: Alga. Konkrētās pozīcijas griesti iesākumam 30-35k EUR gross gadā / 13 maksājumi. Algas revidējam reizi gadā. Izaugsme. Vietas pietiks visiem, vajadzīga griba un motivācija. Stabilitāte. Uzņēmums pieder diezgan lielai uzņēmumu grupai, ar attiecīgu financial backing. Nav startups bet ar startup dabu un attieksmi, nopietnām darba bitēm darba pietiek gadiem 5. Un tas tikai plānotais backlog... :) Dzimšanas diena - brīvdiena. Brīvs darba grafiks ar loģiskām robežām - līdz 11 ierodies, un līdz 5 esi sastopams. 7.5 darba stundas dienā. Vasarā - pludmale aiz loga. Birojs 50m no Vidusjūras, Barselonas centrā. Bez maksas jogas, valodu klases. Ik gadu noteikta naudas summa konferencēm un mācībām. Veselības apdrošināšana. Alus piektdienās ofisa atputas zonā - tur arī PS4, Wii uz 60" :) Dell Latitude mobilā darbstacija + ekstra screen. Salīdzinoši moderns codebase - nav daudz legacy un greiza koda. Pieklājīga attieksme - neviens nekur nedzen un dzīt negrasās. Darbs: Pašu produkts - platforma Sastāv no Symfony 2 + 3 projektiem un nule palaista Java 8 projekta. Uz šo brīdi daudz darba saistīti ar datu apstrādi, analīzi. Javas platforma arī uz to fokusēta. Darbs āķīgs un apjomīgs. Nekāda Wordpress. Darbs ES uz vietas - nekādu remote. Interesenti var saņemt detaļas PM. Tur arī CV + Github linkus.
  20. Sorry pilsoņi, man galīgi nav laika piesēsties pat padomāt par šito. Slapji dati pieejami šeit https://www.dropbox.com/s/3gtiohwtizqwi89/Darba%20aptauja%20%28atbildes%29%20-%20Veidlapu%20atbildes.csv?dl=1 Ja kāds vēlas paanalizēt uz savu roku, go ahead. Es gribu savilkt kaut kādus conclusions te un relācijas, bet, gada sākums dara savu... :(
  21. On it. Atvaļinājums, sīki, zs, etc. Jāprioritizē.
  22. Visus atbildēt nav obligāti. Diezgan grūti uztaisīt ne-specifiski. :/
×
×
  • Create New...