aaxc Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 (edited) Jautājums: Kā nosaka īsti pareizais stils rakstīt vai nerakstīt komentārus pie funkcijām, kuru darbība ir pašsaprotama? Piemēram: # set '$krd_server' variable private function setKrdServer( $krd_server ) { $this -> krd_server = $krd_server; } # get '$krd_server' variable private function getKrdServer () { return $this -> krd_server; } # set '$krd_username' variable private function setKrdUsername ( $krd_username ) { $this -> krd_username = $krd_username; } # get '$krd_username' variable private function getKrdUsername () { return $this -> krd_username; } # set '$krd_password' variable private function setKrdPassword ( $krd_password ) { $this -> krd_password = $krd_password; } # get '$krd_password' variable private function getKrdPassword () { return $this -> krd_password; } Man personīgi patīk, ka ir kautvai bezjēdzīgi, bet tomēr komentāri, bet interesē ko tieši "good practise" par to saka. Edited July 19, 2012 by aaxc Link to comment Share on other sites More sharing options...
edgarsj Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Jautājums: Kā nosaka īsti pareizais stils rakstīt vai nerakstīt komentārus pie funkcijām, kuru darbība ir pašsaprotama? Man personīgi patīk, ka ir kautvai bezjēdzīgi, bet tomēr komentāri, bet interesē ko tieši "good practise" par to saka. Man nepatīk. Tikai lieks spams. Un good practice tas varētu būt tikai tad, ja nepieciešama auto ģenerēta api dokumentācija, kas izmanto komentārus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Izmanto PhpDoc, nevis HashThatIsntDoc stilu. /** * Do something. * * @param integer $foo Foo. * @param integer $bar Bar. * @return array Bazies. */ Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 izmantoju PhpDoc, kaut vai tā iemesla dēļ, lai IDEē redzētu kādas ir return vērtības, kas jāpadot funkcijai un ja atgrieztā vērtība ir kāda klase, tad, lai rādītu tālāk priekšā klases metodes un propertijus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aaxc Posted July 19, 2012 Author Report Share Posted July 19, 2012 Jā, bet tad kods vēl raibāks paliks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rATRIJS Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Es komentaarus rakstu tik tur, kur tie tieshaam ir nepiecieshami. PHPDoc man ar liekas, ka visu padara raibu un taa kaa es un man komandaa neviens IDE neizmanto, tad taa nav probleema. Nepiecieshamaa dokumentaacija tiek rakstiita atsevishkji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackhalt Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Komentārus vajag! Man vienalga vai # // /**/ , ka tik vienots stils visā datnē. Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 phpDoc vienas funkcijas/metodes ietvaros neko raibāku nepadara, bet pie pareizas abstrakcijas, kāda nozīme, kas ir citā funkcijā/metodē 20 rindiņas augstāk vai zemāk, savarīgs ir konkrētās vietas kods. Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Hmm, nesaprotu, kā tie cilvēki iztiek bez IDEēm un jebkāda type-hintinga... Rezultātā redzu tikai 2 variantus - vai nu superīga atmiņa, ka visu var atcerēties, vai arī regulāra skraidīšana pa failiem un meklēšana "kā tad tur bija".. ini_set('flame.text_editor_VS_IDE', true); Link to comment Share on other sites More sharing options...
aaxc Posted July 19, 2012 Author Report Share Posted July 19, 2012 Nu jā, te jau gandrīz poll jātaisa augšā: puse saka nevajag, otra - vajag ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 vajag. izmantoju phpDOc un es jau to uztveru tīri kā funkciju atdalītāju, attiecīgi ja na nodokumentēta metode, es to varu arī palaist garām. ja kādam tas stipri traucē, var IDE uzlikt komentāriem krāsu, kas tuvu baltai :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Komentāri ir vajadzīgi tiešām sarežģītām vietām, kas apstāsta kāpēc tā un šitā, kas tas par haku un kas tas par ielāpu. Pats kods lai ir dokumentācija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Pats kods lai ir dokumentācija. nu nu ... pēc gada, pats urbsies cauri savam kodam labu brīdi līdz sapratīsi ko tajā brīdī biji domājis .. komentāri nekad nav par daudz .. protams ja viņi ir sakarīgi , un principā vienalga kādā stilā pierakstīti, galvenais lai viņi būtu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Ja kods ir īss un saprotams, tad tie obvious stila komentāri "$var +=1; // increment $var by 1" ir 0 vērtībā, to saprast var arī pēc miljons gadiem. Nav jau jēga paskaidrot, ko tur dara ( parasti; jo primāri tas, ko dara, jau ir uzrakstīts kodā ), bet gan KĀPĒC dara: "$var += 1; // by the will of unknown forces and our Lord Satan, the laws of physics states that correct gravitational forces' calculations require $var to be incremented by one, Bible of Satan 6:66". Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 urbsies cauri savam kodam labu brīdi līdz sapratīsi ko tajā brīdī biji domājis .. Slikts kods. Tāpēc saku - kods LAI IR dokumentācija. Un vispār, ja runājam par f0ijām, nav jāraksta garas, nesaprotamas f-ijas. Īsas, smukas f-ijas, kas dara vienu konkrētu lietu. Pēc pašas f-ijas nosaukuma būtu jābūt skaidram, ko tā dara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts