Jump to content
php.lv forumi

rATRIJS

Moderatori
  • Posts

    1,505
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by rATRIJS

  1. Piedāvāju paskatīt nelielu CMS sistēmu, kur administratoram nepieciešams tikai double-click-ot elementus, lai tos pamainītu. Būtu tieši laikā mazāk ( un iespējams ne-tik-mazām ) lapām, kur uzstādīt lielāku CMS un pēctam cilvēkiem to apmācīt vienkārši nav tā vērts. http://dytomate.com/ Vairāk info angļu valodā: https://securedigitalservices.com/blog/dytomate-the-invisible-cms
  2. Man personīgi labāk patīk Gulp pār Grunt - vieglāk lasīt un rakstīt build failus.
  3. PHP ir interpreted nevis compiled. Pievienojot tevis minētās pārbaudes arī veidojās "lēnums" ( par kuru uztraukties jau nu nevajadzētu ).
  4. Ieskaitot Symfony. Iesaki savu variantu.
  5. Tādēļ, ka tā parasti izstrādā pieņemamus REST API. Nav nekādi īpaši haki jāizmanto un API parasti taisa, lai ir ērti izmantot no lietotāju puses. Ja tev, piemēram, ir JSON api, tad liekās savādi sūtīt, piemēram, jaunas ziņas izveidošanas datus vienkārši kā message=OMG&title=zOMG, jo tas vairs nav JSON. Tas pats attiecās uz citiem formātiem.
  6. Parasti, ja ir vēlme uztaisīt API un ir nepieciešams kaut ko saglabāt ( izveidot, update-ot - būtībā gandrīz viss ne-GET ) tad dati tiek sūtīti kā request body un diemžēl ir nepieciešams izmantot file_get_contents("php: //input"); ( protams bez atstarpes, bet šim forumam nepatīk tas strings ). Vai arī var izmantot http_get_request_body(), bet tam nepieciešams extension. Tādēļ Wuu piemērs patiesībā ir OK. Taisnība gan, ka tas neizskatās pēc mega-API un tik pat labi var sūtīt JSON kā vienkāršu parametru, jo tā varētu būt vieglāk + [tas ko briedis saka].
  7. Kas par DB? Pieņemu, ka MySQL. Nekā ( vismaz jēdzīgi ). Glabā to informāciju atsevišķā laukā ( vai vismaz up un down atsevišķos laukos ). Vai arī izmanto citu DB ( PostgreSQL, Mongo, ... ).
  8. foreach($array as $value) echo implode(', ', $value);
  9. rATRIJS

    tabula

    https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTML/Element/table
  10. rATRIJS

    Domātājiem!

    Izmantojam codez variantu, lai atrastu skaitļus un tad submitojam: #include <iostream> using namespace std; int main() { cout << "2013, 584720136"; return 0; } for premium performance.
  11. Tās ir atslēgais, lai atklātu slepeno teroristu ziņojumu: nots.. - .. pēc vārda nozīmē otrais burts vārdā - o labs,, - ,, pēc vārda nozīmē otrais burts vārdā no otra gala - b gadījumā.. - a gadijumā.. .... - divas atstarpes + .... nozīmē līnijas ceturtais burts no beigām - m līdzīgs advancētam - pirmā atstarpe nozīmē ej uz sākumu un ņem to burtu cik vēl atstarpju ir pēc pirmās - a $ - simbolizē samaksu movi-maiker .. ... - .. nozīmē otrais burts pirmajā daļā un trešais otrajā - oi - un tā kā tas ir pēc samaksas simbola tad burtus konvertē uz attiecīgā burta ciparu iekš telefona klaviatūras - 64 Sanāk obama $64, tātad viņš ir gatavs maksāt 64 miljonus dolāru par Obamas galvu.
  12. Te jau ir pieminēti varianti, kas strādās, taču pajautāšu - kur tiek ievadīti šie dati? Vai ērtāk ( gan programmētājam, gan lietotājam ) nav izveidot 3 atsevišķus ievades laukus? Ja tas ir iespējams, protams.
  13. Nu šajā gadījumā jau vairāk taisnības ir codez, manuprāt. Viņa dotais piemērs bija tieši tas - piemērs. Tas nav koda gabals, kuru vajadzētu uzreiz likt uz master branch-a un rādīt visiem saviem komandas biedriem kā piemēru. Tas pats attiecas arī uz sacensībām, kur ar kodu ir jāstrādā īslaicīgi un nav jāstrādā ar citiem cilvēkiem ( vai arī ja ir, tad darbs būs gana sadalīts / pārdomāts, lai nevajadzētu lasīt vienam otra kodu ). Un izmantot vien-burtu nosaukumus un one-liner-us šādās situācijās IMO ir ātrāk. Tiesa komandas vidē, kur tiek rakstīts kods, kas ir arī jāuztur būtu jāizmanto normāli nosaukumi.
  14. Vai padarītais darbs nav pietiekams pierādījums?
  15. 12. Pēteris acīmredzami ir Svētais Pēteris - viens no 12 Jēzus apustuļiem. Un ekskursija nav domāta tieši - metaforiski viņi sekoja Jēzum, kas ir kā jauns ceļš atklāt / apskatīt ko jaunu. Diezgan viegls jautājums vispār :/
  16. Uzraksti kādam adminam lai tevi izdzēš. Protams, nav garantijas, ka tas tiks izdarīts, bet tāpat nav arī garantijas, ka tas tiks izdarīts nospiežot pogu "Delete Me".
  17. Šī jau nu gluži nav taisnība. http://static.springsource.org/spring/docs/2.5.x/api/org/springframework/aop/framework/AbstractSingletonProxyFactoryBean.html - dažreiz kārtība ir par traku :D
  18. Tavā gadījumā Blitz ( kad ir jau esošs projekts bez VCS ): * tev ir tavs lokālais development environment * tev ir git centrālais serveris ( github, bitbucket, ... ) * tev ir centrālais repository uz tā servera * novelc no production visus projekta failus uz savu lokālo development environment ( teorētiski var jau palikt uz production, bet nu labāk nē ) * git init; git commit; git add remote; git push; - aizsūti projektu uz centrālo repository * uz production arī uzliec git un git pull no centrālā repository * tālāk jau veic izmaiņas, git commit, git push * uz production git pull lai iegūtu izmaiņas Ļoti vienkāršoti kaut kā tā, bet iesaku palasīt vairāk par git un tā workflow-iem un izvēlies sev piemērotāko: https://www.atlassian.com/git/workflows ( vispirms gan pamācies pašu git )
  19. Tava seja ir deprecated. Par tēmu ( viss zem IMO ). Svarīgākais ir iemācīties principus ( OOP design patterns, DB normālformas, ... ). Izmantojot vienalga kādas valodas. Tad kad zin principus apgūt jaunas lietas būs daudzreiz ātrāk. Piemēram, tu saki ka lietoji mysql_* funkcijas un tagad zini, ka tās ir deprecated. Skaties kas nāk vietā un pielāgo zināšanas jaunajam ( PDO, MySQLi ). Nekas tur diži daudz jauns nav jāmācās klāt. Jo vairāk principus zināsi, jo vieglāk liksies visa jaunā iemācīšanās. Kā arī tas ko Kasspars saka. Nebūs tā, ka iemācīsies un viss - vienmēr nāk kas jauns un mainās vecais. Vajag adaptēties - bet kā jau teicu. Ar laiku tas sanāks vieglāk. Un atkarībā no stūrgalvības un tā varēsi sākt flame wars ar citiem sakot, ka vot šādi darīt ir stulbi un manos laikos tā nebija. Kur mācīties. Es lasīju lietas internetā, skatījos screencast-us un mēģināju pēc iespējas vairāk dažādas tehnoloģijas. Svarīgi ir mēģināt jauniegūto uzreiz pielietot ( nevis copy / paste, bet atrast problēmu, kur jauniegūto principu var izmantot tās atrisināšanai ). Izdomā kaut ko, ko vēlies uztaisīt un taisi. Vienalga, ja tas jau eksistē. Ņem padomus no eksistējoša un veido savu. Vai arī atrodi kādu internship kur kāds tevi mentor-ēs.
  20. Nu lielākoties ātrs var_dump vai print_r ir ātrāks par debug sesijas startēšanu un tās izmantošanu. Es gan nesaku, ka, piemēram, xDebug nav sava vieta pasaulē. Īpaši vēl neapzinātās sistēmās. ( pieļauju, ka drīz vajadzēs šo tēmu splitot jaunā kad sāksies flame war )
  21. Paldies par ieteikumiem. Ar sportu ( galvenokārt velosports ) cenšos vismaz katru otro dienu nodarboties ( tiesa tagad neliela pauzīte - sanāca salauzt roku :( ), bet dažreiz pēc ilgākas sēdēšanas sāk just muguru. Pieļauju, ka labāks krēsls varētu veicināt labāku pozu un uzlaboju ērtas sēdēšanas ilgumu.
  22. Sveiki, Nesen sāku strādāt no mājām un ir pienācis laiks iepirkt ērtu krēslu, lai var pavadīt stundas sēžot pie datora komfortā, neiedzīvotos muguras problēmās un uzdzītu programmēšanas skilu. Kādus krēslus Jūs ieteiktu? Vēlams, lai viņus varētu apskatīt arī dzīvē. Īsti vēl neesmu izlēmis budžetu, bet skatīšos uz to kas pieejams un no tā izsecināšu cik ir vērts tērēt. Tiesa gan Herman Miller Aeron cenas krēslu pirkt negribās :) Esmu salīdzinoši garš 1.9m - 2.0m. Galda augstumu varu mainīt. Lielākoties lietoju PHP un JS programmēšanā, bet sanāk izmantot arī citas valodas. Nezinu kas cits vēl varētu ietekmēt manu izvēli. Paldies.
×
×
  • Create New...