Jump to content
php.lv forumi

Alga WEB/IT cilvēkam


Reinis_m

Recommended Posts

Sveiki!

 

Tāds netaktisks jautājums mūsu laikiem. :D Līdz šim darbojos kā freelance web cilvēks, kaut ko programmējos un tā. Nu lūk, un esmu vienam loģistikas uzņēmumam izveidojis sūtījumu vadības sistēmu un mājaslapu, uz kā tad principā balstās viss viņu bizness, jo arī klienti sūtījumus piesaka tīmeklī.

 

Tagad ir doma pie viņiem sākt strādāt pilnas slodzes darbu ar šādiem pienākumiem:

 

- mājaslapas koncepcijas izstrāde, attīstīšana

- jaunāko tīmekļa tendenču meklēšana un krutāko ieviešana

- sistēmas uzraudzība un jaunu fīču programmēšana

- tehniskās palīdzības darbs ar klientiem (supports), konsultēšana

 

Nu lūk - gribēju uzjautāt nozarē strādājošajiem - kāda būtu normāla alga, ko prasīt... Reāli es viņiem esmu vajadzīgs kā ēst, jo tur šobrīd nav pat sisadmina. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Prasi tā, lai uzņēmums nenobīstās no cipara, bet lai arī tev pašam pietiek nomaksāt visu, kas maksājams, paāest, apģērbties + paliek kkādi brīvie līdzekļi neparedzētiem izdevumiem, lielākiem pirkumiem.

 

 

Web Developer - no topika jau ir skaidrs, ka uzņēmuma vadība nav īsti IT guru un pati neko daudz nesaprot. Var iestāstīt dajebko. Svarīgi ir sabalansēt viņu iespējas ņemt kādu citu darbā ar darba algu, par kuru esi gatavs iet strādāt. Un to visdrīzāk var izzīst tikai pārrunu ceļā. No max laist uz Min.

Edited by ohmygod
Link to comment
Share on other sites

Paldies par atbildēm. :)

 

Viss turās tikai uz php+mysql, tur gan ir arī pdf un xls eksporti, svītru kodu ģenerēšana un apstrāde un tā.

 

Pieredze man ir kādi gadi trīs, bet nu freelance only. :) Par savu līmeni - nez, nemāku spriest un salīdzināt... Sistēmu esmu izveidojis, tā jau pusgadu sekmīgi darbojas un viss ir labi, tātad kaut ko tomēr protu.. :D

Link to comment
Share on other sites

Tādā gadījumā esi "average programmer", labākajā gadījumā tevi var nosaukt par "profesional php programmer". Tur jāredz kods, lai pateiktu skaidrāk! ;)

Nu iesaku tev prasīt 500 Ls uz rokas, ja paprasīsi 800 Ls uz rokas, uz tevi paskatīsies kā šantāžistu! Un viņi momentā sāks apsvērt alternatīvas un tas ir tikai ļaunāk tev - jo, ja viņi sāks meklēt alternatīvas, ātri uzzinās par tirgus cenām un atnāks strādāt viens pa 250 Ls uz rokas ar 5 gadu pieredzi - tici man, iebraukt svešā kodā tādam problēmu nebūs! ;)

 

Bet nu 500 Ls es arī uzskatu pārāk lielu algu php skript-koderim! Ja es algotu php programmerus, tad es algotu tos tikai dēļ "lētuma", jo php ir lēta programmēšanas valoda, tāpat, kā piemēram, alus "Plostnieks", salīdzinot, ja ir alus arī "Tērvetes", kas būs dārgāks, bet labāks. Un no lētuma es to arī gaidu primāri - nevis ļoti labu kvalitāti, bet piemērojamu kvalitāti un galvenais - lētumu!

Edited by Web Developer
Link to comment
Share on other sites

faktiski 500LS arii ir daudz, vienas web lpas uzturesanai/ttistiisnai.. Jo , ja lapa ir labi izveidota, tad darba tur nav parak daudz... reali ja 4 h dienaa tad tas jau buus daudz...

Es teiktu 300Ls Un nepina darba diena.

Fakatiski tas atbilstu padariitajam darbam ..

--

A to ka darama nav parak daudz vinji attapsies atri, jo diezvai Vizuali varesi paraadiit kas nu paveikts, un ja saksi stastiit ka Kods gljuko, tad 'dabuusi pa ausiim', jo pats jau to kodu esi veidojis..

---

Link to comment
Share on other sites

Puse no tiem taviem potenciālajiem pienākumiem izklausās mēreni sadzejoti lai tikai būtu vairāk ierakstu listē.

 

- mājaslapas koncepcijas izstrāde, attīstīšana

Ja jau esi izveidojis savu webisko sistēmu, kura ir ieviesta, mājas lapa teorētiski paliek vien vizītkartes tipa, kur nu nekādas baigās koncepcijas un attīstības nemaz ar nevajag :)

 

- jaunāko tīmekļa tendenču meklēšana un krutāko ieviešana

Tīrs BS

 

Attiecīgi tos no saraksta man liekas var mierīgi mest ārā.

 

Vienīgie, kas izklausās nopietni ir šie:

- sistēmas uzraudzība un jaunu fīču programmēšana

- tehniskās palīdzības darbs ar klientiem (supports), konsultēšana

 

Par algas cipariem padomā cik daudz tev laika vajadzēs tai "sistēmas uzraudzībai" un cik daudz tur būs to jauno fīču. Vai tik nesanāk tā, ka sistēma ir pabeigta un paliek tikai "uzraudzība", kas patiesībā pie labi izveidotas sistēmas var gadīties arī gandrīz nevajadzīga.

 

Tehniskās palīdzības darbs ar klientiem, konsultēšana - atkal atkarīgs no tā cik labi/kvalitatīvi ir izveidota sistēma.

Link to comment
Share on other sites

Varu piebilst, ka parasti, ja klientam esi uztaisījis sistēmu, tad tā nav jāuztur ne 8h dienā, pat ne 4h dienā, labākajā gadījumā - dažas stundas nedēļā! Ja jāuztur ilgāk, tātad - draņķīga sistēma un tiek čakarēts klients! Normāli, ar vienu savu sistēmu paralēli uzturēt vismaz 10 klientus!

Link to comment
Share on other sites

Labākie PHP programmētāji Latvijā saņem no 1000 - 2000Ls uz rokas, ja sistēma ir pietiekami sarežģīta un esi atslēgas persona šīs sistēmas veiksmīgā darbībā un attīstībā un ja tiešām esi pietiekoši radošs, lai tava izstrādātā mājaslapas koncepcija pārspētu daudzu citu idejas, gan lietojamība, gan efektivitātē, gan drošībā, tad var prasīt no 800 - 1000Ls sākumā un tad ilgtermiņā lēnām palielinot. Tas protams, ja sistēm tiek intensīvi attīstīta un pielnveidota 8 stundas dienā, 5 dienas nedēļā.

Ja tas ir tāds brīvā režīma darbs un sistēma nav pārāk sarežģita, lai tajā varētu iebraukt vidējs programmētājs, tad ap 500Ls/ mēn uz rokas būs normāli.

Link to comment
Share on other sites

codez - tīrāko dezinformāciju tu te sniedz! Pat CV online algas kalkulators pasaka, ka 668LVL BRUTO šādam amatam ir jau VIDĒJA ALGA - tas ir maksimums, uz ko var pretendēt šis kandidāts un tas ir 476.12LVL uz rokas! Ņem vērā, ka CV online dati visticamāk ir novecojuši un atbilst "trekno gadu līmenim", tā ka droši noņem vismaz 30% nost, skaties, kas paliek. Augsta alga šādiem speciālistiem ir 600LVL treknajos gados, 400 Ls - tagad!

Bet tas ir par pilnu slodzi!

Uz nepilnu slodzi šis kandidāts var cerēt uz 250-300LVL NETO algu! Un tas jau būs daudz! Ja nav ticības, pasaki firmai, lai izsludina konkursu un tici man, beigās atradīsies kāds, kurš tur sēdēs par 200LVL BRUTO katru dienu 8 stundas! ;)

Link to comment
Share on other sites

Ka tik mans priekšnieks neizlasa, ka vidējā alga attiecīgajā profesijā Latvijā tiek noteikta pēc CV online algas kalkulatora. :) Web Developer, ja tu esi tik slikts programmētājs, ka nevari ar to nopelnīt vairāk, tad nedomā, ka visi tādi ir. :)

Link to comment
Share on other sites

atnāks strādāt viens pa 250 Ls uz rokas ar 5 gadu pieredzi
Manuprāt piecos darba gados cilvēkam obligāti būtu jāprot

  • uzstādīt/dancināt linuksi/bsd/windows tā, ka sisadmins priekš tā nav jāmeklē
  • risināt visdažādākās problēmas ar vebu, piem kāpēc uz Vistas neiet WebDAV aplikācija
  • izstrādāt sistēmas integrāciju ar dažādām citām DBVS, ne tikai mysql,
  • spēt izpildīt sistēmas arhitekta vietu pie kādas lielas sistēmas izstrādes, lai varētu uzrakstīt PPA praktiski dajebkam, ar pirkstu parādot, kur kas jāieraksta, lai viss organiski darbotos lielā sistēmā.
  • spēt izstrādāt PHP sistēmas papiildinājumus kā desktop aplikāciju vai bibliotēku Javā/Delphi vai DLL un VBA maisījumā, ja tas ir nepieciešams. Piemēram, reģistrējot sistēmā mailus no autluka
  • spēt žigli integrēt, teiksim, Hordi vai citu lielu sistēmu savā PHP aplikācijā.

esmu redzējis "vecākos programmētājus", kas ar 7 gadu programmēšanas stāžu spēj labi ja PPS dažos teikumos uzrakstīt, taču tos neuzskatu par programmētājiem - tie ir viduvēji skriptkidiji. Vai arī saņem savu algu par neko.

5 gados var iemācīties DAUDZ vairāk, nekā tikai veblapiņas štancēt uz jūmlas. Vai Tu uzskati, ka tā visa ir 250ls vērta kvalifikācija? Ja nē - cik spējīgu tad Tu iedomājies PHP programmētāju?

 

250Ls uz rokas var prasīt tikai cilvēks, kas 5 gadus ir taisījis http://www.ekomajas.lv/lv/parmums/ ķapļap stila lapas un neko vairāk neprot vai pamatskolnieks, kas iemācījies Hātēemelu un nu cērt augšā lapiņas par 50Ls/gab frontpeidžā. Vai cilvēks pilnīgā izmisumā - "ka tik darbs, lai tikai līzingu var nomaksāt par šo mēnesi".

Edited by usver
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...