Jump to content
php.lv forumi

Koda redaktori. Meklēju vienu.


Sasa

Recommended Posts

ja iesāka saukt savējos mīļos tooļus kā piemērotākos, tad es a - vim. varēsi foldus taisīt pat uz brīvi izvēlētiem apgabaliem, iezīmē|norādi rindiņu skaitu un aidā, nevajag obligāti foldojamam apgabalam sākties un beigties ar iekavām.

 

Tiesa gan, es foldus nelietoju, uzskatu ka kods jāraksta vismaz tik tīri, lai pašam nav no sevis jāslēpj savs rakstītais ar foldošanu.

Link to comment
Share on other sites

Iepriekš lietoju NuSphere PhpEd, taču tagad sāku pētīt E teksta redaktoru. Izskatījās jau diezgan spēcīgs- strādā visi TextMate bundļi, dažas (man) iepriekš neredzētas fīčas. Vairāk var redzēt videomateriālā, kas pieejams iztrādātāju lapā.

PhpEd man patika vizuālais debuggeris un vienkārša ielādēšana uz SFTP/FTP serveri ar vienu shortcut'u, taču bija arī dažas kaitinošas lietas- uz mana PC bija diezgan lēnīgs, un pēdiņu automātiska grupēšana mani kaitināja (uzrakstot vienu pēdiņu, automātiski uzrakstījās arī otra, taču ja to otro pēdiņu vajadzēja kaut kur tālāk, nevis uzreiz aiz kursora, tad nācās dzēst) utt.

Link to comment
Share on other sites

jā, E izskatās labs... screencasta sākumā tā fīča vienlaicīgi rediģēt vairāku mainīgo nosaukumus gan izskatījās pēc refactoring aizvietotāja, kas citos ļauj vienā vietā nomainīt variabļa nosaukumu un pēc tam tas automātiski tiek nomainīts visās pārējās vietās, bez nepieciešamības iezīmēt.

Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

E izskatās lightweight un tajā pašā laikā ar daudzām fīčām, bet par maksu un closed source (par closed varbūt kļūdos, bet nekur pirmā lapā tas nebi minēts).

 

Es pats vairākus gadus izmantoju jEdit. Java. Varbūt smagnējs, bet toties OpenSource, pilns ar Pluginiem. Var sarakstīt arī makrosus, un, ja ar makrosiem nepietiek, var viegli pamodificēt source un pārkompilēt (tas gan man tikai viereiz vajadzēja, pārsvarā var iztikt ar pluginiem vai makrosiem). Konfigurējams līdz ārprātam.

 

Vēl ir vērts paskatīties emacs un variantus, diemžēl divreiz mēģināju, nekas no tā nesanāca :D Bet kādreiz vēl pamēģināšu - cik redzēti video, šķiet ir vērts iegaumēt tās n-tās taustiņu kombinācijas :))

Edited by marrtins
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...