Jump to content
php.lv forumi

fest

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    126
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by fest

  1. Mani arī šis interesē. Bet mēs visi labi zinām, ka tā ir mutes brūķēšana no Kavacky puses. Ja viņš būtu redzējis opensource bug-trackerus ap to laiku, kad parādījās redmine, droši vien pārdomātu savus vārdus par redmine interfeisu. Instalējot redmine uz ubuntu servera vajag sakost zobus un neizmantot apt-get, bet kompilēt pašam ruby un instalēt rails- tad būs stipri vieglāk upgreidoties un nebūs jāgaida, kad parādīsies vajadzīgās pakas. Nevarēs arī sajāt apt-get pārcenšoties ar trešās puses repozitoriju pievienošanu (kas manā gadījumā centās upgreidot kādu no bāzes pakām- šķiet, libc vai ko tādu, kas cieta neveiksmi un sistēma beidza startēties). To pašu, starp citu varu teikt par python un tā moduļu instalēšanu- ar apt-get/yum ir nelāga pieredze, kad savajagās kādu jaunāku python moduli, un uz dažiem serveriem to nemaz nevar izdarīt (veci RHEL/CentOS ar cPanel- cpanel ir atkarīgs no python2.4, ko vairs nesupportē). Teikšu subjektīvi- Latvija ir maza, programmētāju maz. No programmētājiem, ko esmu saticis, vai ar kuriem esmu strādājis, tie, kas izmanto python ir atstājuši labāku iespaidu par savām profesionālajām spējām, salīdzinot ar PHP programmētājiem (atgādināšu, runa iet tikai par python<>php, es nesaku, ka programmētājs, kas nekodē python'ā ir mudaks).
  2. Tā kā viens darbinieks dodas projām studēt, tiek meklēts vidēja līdz augsta līmeņa web programmētājs ar zināšanām PHP/MySQL/JavaScript, kam nesagādā grūtības rakstīt un lasīt objektorientētu kodu. Pienākumos ietilps uzturēt, atjaunot un pielāgot klientiem specifisku CMS. Vēlama pieredze ar Doctrine ORM un CodeIgniter, taču galvenā prasība- loģiska domāšana. Pārējo var iemācīties procesā, Darba laiks- pilna slodze. Nodrošinam oficiālu atalgojumu 400-500 latu robežās (uz rokas), darbu normālā ofisā, Barona/Tallinas ielas rajonā. CV sūtīt uz PM vai reinis.veips[at]wot.lv.
  3. http://httpd.apache.org/docs/2.0/mod/mod_rewrite.html
  4. Esmu uzvarējis kādos 15 mazos ($10-2000) PHP/MySQL projektos iekš rentacoder.com- tas gan bija gadus četrus atpakaļ. Odesk'ā es arī tiku pie viena darba, bet personīgu iemeslu dēļ nevarēju pabeigt. Vajag uzrakstīt potenciālajam klientam normālu piedāvājumu, un gatavoties pirmos pāris darbus darīt tīri dēļ reitinga (lasīt: par kapeikām). Sakarīgs portfolio arī noder.
  5. fest

    paypal

    Maksāt ar kredīkarti paypals piedāvā tikai Website Payments Pro ietvaros- tas maksā $30/mēnesī. www.x.com un roc- nekas dikti sarežģīts tur nav.
  6. Iesācējiem draudzīgākā grāmata par Python imho ir 'Dive into Python' (bezmaksas, starp citu). Paies kāds laiciņš lai iemācītos domāt pythoniski, taču veiksmīga iznākuma gadījumā tas atstās daudz pozitīvu iespaidu uz algoritmisko domāšanu.
  7. Vienam māte, otram meita. Man tīri labi patika un likās diezgan ērts- vienīgais mīnuss, ka uz shared hostinga nav īpaši viegli uzlikt..
  8. Pāris dienas atpakaļ vienam paziņam mistiski pazuda visas db tabulas saitam, kas bija uz tā hostinga, + vēl tagad http://blackhalt.blo...-degpunkta.html Man tā nešķiet sakritība.
  9. $varname = 'flag_a'; $$varname = true; Glabāt to visu masīvā būtu prātīgāk, nekā atsevišķos mainīgos.
  10. Kad man vajadzēja kaut ko līdzīgu (nu ok, tas bija pārbaudījums sev), atradu netā gatavu kodu, ko nedaudz pielāgoju: http://faili.wot.lv/tmp/cracker.py Princips tāds pats kā tavam algoritmam, taču var saspawnot vairākus thread'us, katru savam garumam vai simbolu kopai. 8 simbolu a-z paroli piemeklēja ~1-2 dienas, ar vienu thread'u. Ja vajag nesāpīgi, skaties uz John the ripper- http://www.openwall.com/john/doc/ tam AFAIK pat bija MySQL hashu algoritms iebūvēts. Es gan provētu skatīties (kaut vai ar wireshark'u), kas pie datubāzes slēdzas klāt (pieņemot, ka slēdzas caur tcp/ip), un meklēt kaut kur tur paroli.
  11. Atļaušos nepiekrist. Programmētājam ir jābūt ar pēc iespējas plašāka profila zināšanām un izglītību. Tas tā- nerunājot par tīri codemonkey darbu. Lai programmētājs varētu uzrakstīt programmu, kas ir noderīga kādam, ir jābūt domain knowledge attiecīgajā sfērā. Saprotams, ka nekad nevar zināt visu par visām tēmām, taču jo plašākas ir cilvēka zināšanas, jo labāks programmētājs viņš var kļūt. Just my humble opinion. P.S. Gribētu redzēt kā kāds pašmācības ceļā, ar pamatskolas zināšanām iemācās augstāko matemātiku. Es nesaku, ka tas ir neiespējami- es saku, ka tādi ir labi ja 1-2%
  12. jQuery DOM objektus wrapo ar savām f-jām, un tas nebūt nav tas pats. Pamēģini kādu relatīvi vienkāršu darbību realizēt tikai ar DOM metodēm, un tad pamēģini to izdarīt ar jQuery.
  13. fest

    Matemātika

    Nekad nenovērtē par zemu geimeru izturību :>
  14. Nepiekrītu, ka tas ir bezjēdzīgi, taču vismaz daļu no query funkcionalitātes var smuki panākt ar jQuery un CSS3 selektoriem. Pie tam, iekšējā balss man saka, ka jQuery būtu ātrāks. Mani šajā visā pasākumā ieintriģē join iespēja. Vienīgi jautājums, kāda ir performance šādam risinājumam vs parastām DOM manipulācijām vs jQuery?
  15. http://php.net/manual/en/function.highlight-string.php
  16. Freelancerim būt ir vieglāk, ja ir ko parādīt. Firma var atļauties paņemt zaļu gurķi bez pieredzes, kas par minimālo mācītos un atslogotu pārējos darbiniekus no triviāliem uzdevumiem. Neesmu redzējis klientu, kas meklē frīlanceri ar tādu pašu domu.
  17. Par jēdzīgu kodēšanu uz ierīces, kam ekrāna izmērs < 10" vari aizmirst. Esmu nedaudz pasēdējis pie eeepc ar 1024 x 600 izšķirtspēju- pa vertikāli šausmīgi pietrūkst vietas uz ekrāna. Ja kodē iekš vi(m)/emacs, tad domāju, ka tā nav problēma :> Kaut kādiem ašiem labojumiem vēl eeepc būtu ok, taču nopietnam darbam labāk izvēlēties arī nopietnāku aprīkojumu. Kaut gan varbūt tas ir tikai manā galvā- man ar 22" 1920x1080 + 21" 1680x1050 ir sajūta, ka drusku pietrūkst (tā teikt- mēģinu atrisināt savu produktivitāti metot pret problēmu tehniku).
  18. Var izmantot tādu pašu principu kā softiem, kas uz headless xservera taisa skrīnšotus lapām, tikai iepriekš ar js atrodot tā div'a koordinātas. Bet ja nopietni, tad izmanto kādu gatavu lib'u grafiku/chartu zīmēšanai. Personīgi man simpatizē open flash chart- http://teethgrinder.co.uk/open-flash-chart-2/
  19. Helicon ISAPI rewrite lite versijā nevar katram vhostam definēt savas rewrite rules- tikai viens kopīgs katls, tā kā ja vajag hostēt vairākas lapas, tad jāpērk pilnā versija, kas maksāja kaut ko ap 100$. Nesen tieši nācās pārnest vienu lapu no linux/apache servera uz MS/IIS serveri, un tika izmantots pieminētais produkts- rewrite rules gan nācās nedaudz pamainīt, bet nekas traģisks tas nebija.
  20. Parasti cenšos kodēt šādā stilā. Diemžēl ierobežoto OOP prasmju dēļ ne vienmēr izdodas saglabāt tīru un elegantu kodu, taču cenšos :>
  21. fest

    Image upload

    Ieslēdz error reportingu un apskaties, ko dod ārā $_FILES['bilde']['error']. Vēl vaina varētu būt tur, ka nav norādīts upload_tmp_dir, taču pie ieslēgta error reportinga to redzētu.
  22. Firebug papildinājuma Net sadaļa
  23. Tikai atceries, ka vecākas IE versijas neatbalsta PNG alpha-transparency, jeb "puscaurspīdīgumu" un renderē to daļu pelēku. Lai to izlabotu, vai nu bildē jau liec tādu fona krāsu kā vajag, vai arī lieto IE-pngfix.
  24. Šeit ir vēl vecākas IE versijas: http://tredosoft.com/Multiple_IE
  25. To, ka tas var palīdzēt- zinu. Taču ne šajā gadījumā.
×
×
  • Create New...