Jump to content
php.lv forumi

Dinamiskais Trio & draugi


Pentiums

Recommended Posts

  • Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pamatošu to, ka es uzskatu, ka 10 Ls/h vari prasīt, ja:

1) proti noskaitīt DTD html4 kā minimums kā skaitāmpantiņu;

2) proti atrisināt jebkuru problēmu uz javascript ar minimālu kodu (kā zināms, izmantojot freimvorkus to var izdarīt diezgan optimāli);

3) proti pareizi rakstīt css, minimāli izmantojot kaut kādus hakus, bet jāstrādā uz 6 populārakajiem pārlūkiem (skaitot, ka pārlūks - tas ir viena pārlūka versija);

4) proti tekoši un pareizi rakstīt php (īsā kodā bez liekvārdības "programmēšanas nozīmē" - respektīvi, nevis nosaucot mainīgo par $ab, bet gan $accountBalance, bet izmantojot optimāli jau php iebūvētās funkcionalitātes, nevis rakstot lieku pārāk daudz bez pamatojuma);

5) proti uzrakstīt MySQL procedūras, trigerus, views, lietot indexus, keys bet lietot visas šīs lietas tikai tur, kur tas ir vajadzīgs;

6) proti veikt ātru, efektīvu un loģisku sistēmas atkļūdošanu;

7) proti darīt visu augstākminēto pietiekami ātri, nesēžot vairākas stundas pie problēmas, kuru var atrisināt pusotras stundas laikā, laiski pameklējot risinājumu googlē un tad to realizējot.

 

Ja kāds no šiem punktiem tev nopietni pieklibo, rēķini latu nost par katru punktu, kur tu nevari sasniegt uz vismaz 80% efektivitāti! ;)

Es pats neprotu perfekti šīs lietas, tāpēc arī nevērtēju savu darbu 10 Ls stundā, bet arī ne 3 Ls stundā! :P Vienkārši nolaidies no mākoņiem.

 

Beigās sanāk 3 Ls stundā... Hmm, sliktam programmētājam tas JAU IR DAUDZ!

 

Bet anyway, programmeris tomēr nav tā profesija, ko mierīgi izdarīsi savās 8h aiziesi mājās, neko nedarīsi un tā visu laiku, tik ar nepacietību gaidot darbalaika beigas, nebūs nopietna progresa un zināšanu papildināšanas... Es jau nesaku, ka jābūt frīkām, bet laiks, kas ir dots jāprot izmantot un, ja nav intereses par to lietu, tad arī slikti - nekas pārāk labs nesanāks! Tā lūk.

Edited by Java
Link to comment
Share on other sites

Pričom te mani kompleksi? Mani kompleksi izpaužas savādāk, ne jau foruma moderēšanā.

 

Ja gribi zināt, lūdzu - esmu saņēmis no vairākiem aktīvajiem foruma lietotājiem, ka viņiem apnicis lasīt oftopiku un redzēt nekārtības gandrīz katrā tēmā, kurā ierunājas kāds no jums trim. Attiecīgi kaut kas ir jādara lietas labā, lai uzturētu kārtību šajā forumā. Citādi jēga no foruma, ja pilnīga beztēma sākas? Čatiņu varat taisīt arī savādākā veidā. Jeb tu man labāk iesaki neko nedarīt, ignorēt lietotājus, kuri šeit uzturas jau vairākus gadus un aktīvi piedalās foruma "dzīvē", kā arī ikkatru dienu netaisa troļļveidīgus postiņus?

 

Katrā ziņā - uz šo topiku tiks pārvākti visi posti, kurā sāksies sarunas netēmā. Netēma = autors prasa X, bet Java/Squad/codez sāk sarunu par Y. Neredzu šajos 5, virs tava teiktā, augstāk esošajos postos ne vārda par "dizaina pārlabošanas" cenām vai to intervāliem. Manuprāt diezgan acīmredzams spams.

Link to comment
Share on other sites

par 8 punktiem lai 10ls/h

 

Java, jāprot sīkumus par detaļām, bet kopējo bildi saprast nemaz ij nevajag, ir tādi redzēti, par tādiem Tu domā?

 

codez, mācēt atrisināt 5cu zvaigžņu uzdevumus un sēdēt webdevelopmenta lauciņā, lai rakstītu html (1mais punkts).. nu nez gan, ar tādām domāšanas spējām tad varēja piemeklēt ko specializētāku, interesantāku, un daudz labāk apmaksātu, nevis justies kā baigā haizivs pīļu dīķī, peldi okeānā, tur Tev vieta ;)

Edited by v3rb0
Link to comment
Share on other sites

v3rbo, no vienas puses tā ir, bet ja skatās biznesa perspektīvā, tad WEB ir vieta, kur vissātrāk iegūt lielus finansu līdzekļus.

Ja paskatamies, jaunākais selfmade miljardieris - Zukebergs (Facebook dibinātās), tāpat ļoti daudzi jauni miljardieri no tiem pašiem Google, Yahoo, Myspace, youtube, u.c. dibinātājiem.

Es nepretendēju uzreiz kļūt par miljardieri, bet redzu reālas iespējas attīstīties tai virzienā.

Un webs praktiski ir tāda vienīgā vieta, kur dažu gadu laikā var attīstīties tādos līmeņos, kādos citās sfērās tas nav iespējams.

Link to comment
Share on other sites

par 8 punktiem lai 10ls/h

 

Java, jāprot sīkumus par detaļām, bet kopējo bildi saprast nemaz ij nevajag, ir tādi redzēti, par tādiem Tu domā?

 

Nē, bet lai Tu prasītu 10 Ls/h par savu darbu, Tev šis savs konkrētais darbs ir labi jāprot ne tā? Un labi prast savu darbu ir arī labi pārzināt konkrētās tehnoloģijas un būt lieliskām iemaņām tajās, lai Tu ātri, precīzi un kvalitatīvi vari izpildīt savu darbu. Nevis jautājumi, kā šeit bijuši - pēc formas elements aiziet uz leju, bet nespēj iedomāties, ka forma ir bloka elements un nesaprot, ko ar tādiem darīt...

Tev ir jābūt pilnīgai izpratnei par DOM, par to kā browseris saprot HTML, CSS (ar ko pat daudzi vietējie html "griezēji" diezvai var lepoties), lai tu uzskatītu sevi par profesionālu web speciālistu. Protams, arī jāpārzina visas pārējās lietas - jāizprot javascript loma, tās valodas struktūra un, es uzskatu, jāprot arī lietot kāds no labākajiem javascript frameworkiem, jo tas ievērojami saīsina kodu. Sak ko gribi, bet kā var būt web-developeris bez šīm zināšanām? Es teiktu, ka ir jāiemācās pamats - visi principi, kā definējas html, css un arī jāapgūst tehnikas. Ja rakstīsi uz server puses tikai php, beigās sanāks sviests, ja neizpratīsi kā tām visām lietām ir jābūt uztaisītām.

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...