GS_ Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Izskatas ka pedeja ~menesa darbs sak virzities uz beigam pa so laiku drusku apguts php/mysql/js/css un par brinumu viss funkcione ka vajag tik uztrauc viens - aizsardziba: Saita bus loti daudz $_GET $_POST visi zem addslashes , vel bus bilzu un audio upload kuri tiks automatiski cekoti uz izmeriem/tagiem/garumu un saglabati zem unikaliem nosaukumiem. register_globals = off magic_quotes_gpc = off Par ko vel vajadzetu uztraukties un nemt vera ? Un kada veida labak saglabat datu bazes u.c paroles ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Paroles nevajag glabāt. Vajag glabāt paroļu hešsummas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldy Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 pašlaik tieši pārtaisu vienu projektu, kur paroles tika glabātas :) jautri paskatīties ko tik cilvēki tur nesaraksta. bet tas ir pis.... šitā uztaisīt, kādai prāta nespējai ir jābūt priekš tā, un ga;venais, ka nav jau nekāds kaktu kantoris, ek gribētu es redzēt to guru kurš to taisīja :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinjsh Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 (edited) Laikam to kantori zinu :D Hvz kpc CMS izstrādātājs izdomājis nehashot paroles! Edited October 27, 2006 by Paulinjsh Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 bet ja specenē prasība "adminim vajag redzēt useru paroles"? nezin kāpēc tāda prasība, bet divas reizes esmu tadu redzējis, un cilvēks neparko negribēja no tās atkāpties. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gundars Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 v3rb0: varbūt šādas prasības iemesls ir sekojošs dialogs: Useris: Esmu aizmirsis paroli? HD: Mēs jums tulīt uztaisīsiem jaunu paroli Useris: Nē man jaunu nevajaga, man patika vecā. HD: Mēs jūsu veco paroli nezinam. bet varam jums uztaisīt jaunu paroli. Useris: Nē. Es gribu zināt savu veco paroli. Par ko es jums naudu maksāju, ka jūs neverat pateikt man manu paroli! utt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldy Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 noup, prasība tāda nebija, un tas pat nebija nekāds CMS, bet e-shops, jā, jā es pareizi uzrakstīju :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 (edited) Gundars, bet kā viņš zin ka tiešām patika vecā parole, ja veco paroli ir pavisam aizmirsis :) kaut kas tur nav tīrs. no tāda usera var tikt vaļā pastāstot ka mēs nodrošinām tādu drošības līmeni, ka parole ir 100% viņa personīgā info, ko neviens cits nekādos apstākļos nevar uzzināt - un galu galā, naudu viņš maksā par sistēmas drošību, nevis ka paroles izdrukātas uz galda mētājās. jāmāca viņi, nevis jāklausa.. Edited October 27, 2006 by v3rb0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orion7 Posted October 30, 2006 Report Share Posted October 30, 2006 Nu cilvēki jau vienmēr novērtē tikai to, ko ir pazudējuši. Tā ir arī ar paroli šajā gadījumā. :) Bet nu vispār jau var viņam iedot jaunu paroli un pateikt, ka tā ir vecā, jams jau tāpat neatceras kāda tā parole bija. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldy Posted October 30, 2006 Report Share Posted October 30, 2006 vispār jau nu nevienam nekas nav jādod. ja users ir aizmirsis paroli, tad podziņa "aizmirsu paroli" uzgenerējam paroli, nosūtam pa @ un pie nākamās logošanās, lai viņš atkal maina savu skaisto paroli. bet zvani un sarakste pa mailiem ar tekstu "kāda ir mana parole" ir galīgi nevadzīgi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted October 30, 2006 Report Share Posted October 30, 2006 Tik jaapiebilst ka + ir japarbauda vinja emails , lai pats ieraksta ;) Vai arii Secret jaut... un tikai tad parole tiek nosuutiita.... Tas taa papildus .. Ja sisteema ir pareizi uzprojekteeta (no drosiibas viedoklja) Tad tiiri fiziski nevar vinjam to paroli iedot.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristabs Posted October 30, 2006 Report Share Posted October 30, 2006 Šodien tieši taisīju paroles atgādināšanu, augstāk minēto variantu atmetu, lai nevarētu katru dienu likt citiem, kuru e-pastus zinu likt mainīt paroli. Uztaisīju, ka ģenerē kodu un aizsūta uz @ ar tekstu, ka ja tiešām vēlies resetot paroli, tad spied virsū un kad atnāk un sakrīt kodi, tad iespēja ierakstīt savu jauno paroli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackhalt Posted October 31, 2006 Report Share Posted October 31, 2006 addslashes saki? <meta http-equiv=refresh content=0> Link to comment Share on other sites More sharing options...
GS_ Posted November 1, 2006 Author Report Share Posted November 1, 2006 addslashes saki?<meta http-equiv=refresh content=0> nesapratu :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackhalt Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 Maziņš piemērs. Tur var būt arī citi tagi ar iekļautu XSS. Vai pret tādu ir paredzēta aizsardzība? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts