Jump to content
php.lv forumi

Orion7

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

Orion7's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Kāds tam sakars ar postu skaitu, kāpēc tad citiem ir Junior Member un kāpēc tiem, kam ir vislielākais postu skaits nav apzīmējumu Master Hacker, Master Spammer vai Spamming wizard?! Script kiddie ir konkrēts apzīmējums cilvēkiem, kas nodarbojas ar tīkla vājo punktu meklēšanu jeb hakerismu. Ja tam, kas to iesauku iedeva, nav pierādījumu, ka es kaut ko tādu darītu, es to uzskatu par apmelošanu, par ko attiecīgajai personai var iestāties atbilstošas kriminālas konsekvences.
  2. Gribētos zināt kurš «gudrinieks» man ir iedevis tādu iesauku un uz kāda pamata?
  3. Mjā, programmētāja darbs jau nav nekāda medusmaize. Sākumā, kamēr vēl cilvēks dzīvo tajā skolas vai augstskolas programmēšanas līmeņa aurā, tikmēr jau gribas programmēt, jo liekas, ka tas taču nekas grūts nevar būt, bet kad tev tiek piestādīti reāli termiņi, deadline, varbūt attieksme no priekšniecības nav vēl tā labākā utml, tad jau tomēr gribas kaut ko vieglāku. Un agri vai vēlu daudzi programmētāji kļūst par dažāda veida administratoriem, ja nu vienīgi cilvēks bez tās programmēšanas galīgi nevar dzīvot. Protams programmētājam varbūt šur tur ir lielāka alga nekā administratoram, bet nu administratora darbs ir nesalīdzināmi vieglāks.
  4. <?php $filename = 'realpngfile.png'; header('Content-type: image/png'); header('Content-length: '.filesize($filename)); readfile($filename); ?>
  5. Ja tās datubāzes cleanupam tiek izmantoti vairāki mysql_query, tad pamēģini starp viņiem ielikt sleep($sec); , kur $sec - sekunžu skaits priekš pauzes. Paša querija izpildes ātrumu samazināt nevar. Ja ir tikai 1 querijs, tad varbūt sadali to queriju vairākos, katrai tabulai savu, un ieliec pauzi starp tiem, vismaz pauzes laikā lietotāji varēs normāli lietot serveri un kopumā tā bremze nebūs tik izteikta.
  6. Labāk būtu jau uzreiz pogu definēt kā disabled: <input type="submit" name="poga" value="Teksts uz pogas" disabled> Un tad ar javascriptu pēc noteikta laika pogu uzstādīt kā enabled vai novākt atribūtu disabled.
  7. Nu takš dari kā traukiem.lv: <span class="gpic"><a href="/link.php"><div id="th" style="background:url('/picture.jpg') no-repeat center center;background-color:#fff;"/></div>Teksts zem bildes</a></span> .gpic { width:118px; height:140px; margin-right:6px; text-align:center; font-size:10px; float:left; } .gpic #th { width:118px; height:118px; border:1px solid #BCC5D6; margin:0px; padding:0px; cursor:pointer; } Vēl ir variants bildi iebarot caur PHP. Tad tik tiešām īsto bildes atrašanās vietu zināsi tikai tu. <?php header("Content-type: image/jpeg"); $filename = 'pic.jpg'; header('Content-length: '.filesize($filename)); readfile($filename); ?> Ja bildes ir vairākas, vari caur GET iebarot scriptam bildes nosaukumu, teiksim: /bilde.php?img=pic.jpg Un pašā scriptā norādīsi ceļu uz bildi.
  8. Orion7

    transparent

    Kāda gan var būt liela atšķirība starp Opera 9.01 un Opera 9.02?
  9. Nu glabāt pamatfailā īpaši pareizi gan nebūtu, labāk glabāt tās paroles kādā apakšfailā, ko pievieno caur include. Lai, ja nobirst php dzinis, uzreiz visiem tās paroles nebūtu redzamas. Vēl labāk paroles glabāt kādā atsevišķā failā, ārpus htdocs.
  10. Mjā, vispār tas ir diezgan interesanti, ka uzņēmuma (LTK), kurš vispār nesniedz mobīlos pakalpojumus, apakšuzņēmums nodarbojas ar sms pakalpojumiem. Es vēl saprastu ka kaut kāds LMT BPO, Tele2 BPO vai Bite BPO, ja tādi būtu, nodarbotos ar sms pakalpojumiem, bet nu LTK BPO ir vistīrākais starpnieks, labāk tomēr būtu slēgt līgumu pa tiešo ar mobīlo operatoru. Protams tas ir sarežģītāk slēgt ar katru atsevišķi, bet nu cenas, iespējams, ka būs izdevīgākas.
  11. Orion7

    transparent

    Priekš kam pārlūki ir sadalīti pa versijām, tas takš ir absolūti nevajadzīgi, nevar redzēt kopējo ainu.
  12. Jā, tā lego mājiņa tiešām ir skaista, bet nu šitais labirints arī ir dievīgs: http://www.cssplay.co.uk/menu/amazing.html
  13. Nu lai nebūtu tik gari var jau izmanto ModRewrite kā Tvnet.lv un adresē būs tika /5/pievienot/, ko modrewrite pārrakstīs kā tev vajag - uz index.php?koment_id=5&action=pievienot. Līdz ar to lietotājs redzēs īso adresīti, bet php serveris - garo.
  14. Nu tu vari vienkārši uztaisīt php scriptu un palaist to vajadzīgajos laikos no Scheduled Tasks vai uzlikt lai scripts sēž tāskbārā un ar sleep($sec) regulēt izpildi.
×
×
  • Create New...