Jump to content
php.lv forumi

Vai ir valīds opacity efekts kas der arii IE?


IM24LV

Recommended Posts

Atradui šādu, kas der gan FF gan IE:

 

img.baner {

filter:alpha(opacity=70);

opacity:0.70;

 

}

 

 

 

a:hover img.baner, a:focus img.baner {

filter:alpha(opacity=99);

opacity:0.99;

 

}

 

 

bet tas nav valīds! un css3 uzrādītais opacity kods nav derīgs IE,neparāda

Link to comment
Share on other sites

Validatori pārbauda kodu pēc atbilstošajiem standartiem. CSS un HTML standartus tu vari atrast w3.org lapā. Iedomājies, ja jau nebūtu standartu, tad kā pārlūkprogrammas zinātu, ka <a> tags ir links, un <img> ir bilde? Tieši tādas lietas ir arī aprakstītas standartā - ko nozīme tas, un šitais, un kā rīkoties (tb zīmēt uz ekrāna) tādā vai citādākā gadījumā, utt.

 

Tavas problēmas atrisinājums aprakstīts šajā lapā: http://www.mandarindesign.com/opacity.html Izlasi kārtīgi (varēji jau pats gūglē elementārus keywordiņus iemest).

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs... bet kapēc tie kas nosaka vai kods būs validējam vai ne

Vinjiem nav nekaadas daljas gar brauzeriem , taa ir starptautiskaa organizaacija , kas nosaka kaadiem buus buut standartiem... un shiem standartiem vajadeetu straadaat uz visiem brauzeriem....

tas ka brauzeru razotaajs izdomaa pats savus.. uz vinjiem neatiecas (varbuut ar laiku ievieshas kaa standarts)

Link to comment
Share on other sites

nav nekādu citu browseru. Ir standarts! Ja browsers nerāda, značit sūdzē tiesā izstrādātāju.

 

Validators parāda atbilstību standartam.

 

ja tev ir rakstīts: list-style-type: circle; značit tur ir jābūt `bubliks`, nevis kvadrātiņš.

Link to comment
Share on other sites

Iedomājies, ka tu tagad uzrakstītu browseri. Un izdomātu tajā ieviest jaunu tegu: <uuber-blink-blink-text>. Pēc tavis teiktā tagad vajadzētu mainīt standartu, jo uzradies jauns browseris ar jaunu tegu, kurš vēl nav "standartā". Vai tas ir prātīgi? Vai gluži otrādi - tu, savu browseri taisot, tajā iekļautu tikai tādus tegus, kas ir standartā. Tādējādi zinot, ka ja web-izstrādātājs (tas kas veido html kodu) izmantotu tikai tos tagus, kas ir standartā, izveidotu tādu lapu, kuru tavs browseris mācētu pareizi attēlot. Vai šis neskan loģiskāk?

Link to comment
Share on other sites

Kristietība arī ir izplatīta, bet tas nenozīmē, ka tā ir pareiza mācība.

 

Kas būs, ja visi sāks pielāgoties nevis kaut kam sakarīgi izštukotam, bet kaut kādu dilentantu padjobkām? Varēsi cepuri kājās vilkt.

 

v3rb0, lol.

Edited by Kavacky
Link to comment
Share on other sites

Vai tu neesi jocīgs?

Ja BMW sāktu taisīt kvadrātainas riepas, vai tas nozīmē, ka arī Opel un Ford būtu jātaisa kvadrātainas riepas, jo tas ir "standarts"?

 

Vai tu nesaproti, ka ja man pieder kompānija (piemēram Microsoft), un ja es piedrāžu standartus un taisu kādus browserus gribi, tb ar galīgi greiziem tegiem, tad kāpēc gan standartam būtu jāpielāgojas man, nevis man standartam?

 

Ja matemātikā ir zināms, ka 2*2 = 4, tad kāpēc, ja kāds apgalvotu, ka 2*2 = 5, netiktu mainīti matemātikas likumi (tb standarts), lai supportētu šī kāda apgalvojumu?

 

Vai tu nesaproti, ka standarts ir neatkarīga lieta no tā interpretācijas kāda cilvēka/kompānijas produktā? Ja standartā teikts, ka <circle x=10 y=20 r=5/> uzzīmē HTMLā riņķi, bet es tā vietā uzzīmēju resnu aitu, tad pēc tavis teiktā iznāk, ka standarts ir nepareizs un tas ir jāmaina. Ka visiem tagad uz <circle> komandu ir jāzīmē resnas aitas. Kāpēc?

 

Vai tu nesaproti, ka MS nav paņēmis savam IE browserim w3 HTML standartu? Ka tas ir to samainītā variantā iekļāvis. Un tu tagad gribi, ka w3 pārtaisa savu standartu uz kautkādu mistisku izmainītu.. Es arī varbūt gribētu <resna-aita> tegu. Kāpēc gan tādu neiekļaut standartā?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...