Jump to content
php.lv forumi

par programmetajiem freelanceriem


Ernests

Recommended Posts

Šinī pašā foruma sadaļā meklēju cilvēku nelielam CSS/html/javascript darbiņam - atradu! Džeks ir viens no šī foruma veterāniem, nu spriežot pēc postu skaita un reģistrācijas laika!

 

Sākām strādāt! Tjipa ir ok, atsūta arī linku uz lapu, kurā var apskatīties, cik tālu ir! Izsaka savu viedokli, pats nosaka termiņu, kad atdos! Idjialjnjiks!

 

Problēma! Pienāk noteiktais termiņs (8 no rīta)................nekā - neejot internets (vsjakojo bivajet)! Tiekot taisīts....tūlīt, tūlīt būs! Plkst. 13:00 tiek atsūtīts puspabeigts darbs ar vardiem, ka tūlīt būs pārējais. Atkal problēmas ar netu........saspringums pieaug.....klients gaida. Notiek neliela sarakste, kuras saturs ir draudošs - no noteiktā termiņa ir pagājušas 10 stundas un ir plkst. 18:00, tiek samazināts atalgojums par 20%. ..............Telefona zvans.....nu tjipa līdz 20:00 būs. ...............plkst. 21:29 - nav atbildes uz sms, nav atbildes uz zvaniem.........varbūt ir miris? Pārmetu krustu.........plkst. 22:03 ...vecs kolēģis noskaidro kas un kā .......... nodirš mani par to, ka pa dienu nedevu jau ziņu......."nu ko, būs gara nakts".

 

Kopumā esmu vīlies visā šinī darīšanā! Laikam jau nevajadzētu tik ļoti ticēt cilvēkiem, bet mana vēlme ticēt labajām ir par lielu :) Nebūtu ētiski šeit pateikt, kurš tad ir tas, kas mani tik jauki uzmeta! Varbūt viņš pats var ielikt kadu komentāru savai aizstāvībai!

Link to comment
Share on other sites

Nekad neskaties uz postu skaitu, lai novērtētu, ko cilvēks zin un ko nē. Drīzāk palasi viņa tekstus, ko viņš raksta un kā raksta. Ja ir iespēja - pasērčo pēc viņa nika gūglē latvijas lapā vai varbūt šis uzturās arī kādā citā forumā.

Link to comment
Share on other sites

nu un ko tur daudz diskuteet? dzivee ir jaaiemaacaas neuzticeeties pilniibaa cilveekiem un buut uz visu gatavam. protams, patiikami nav, bet nu ne vienmeer vis notiek kaa plaanots.

Link to comment
Share on other sites

kurš IT projects ir uztaisits punktigi pēc plāna ar precizitāti līdz stundai? imo reālie termiņi ir laiks cik no sākuma programistam liekas ka vajadzēs reiz 2, jo nezkāpēc programistiem vienmēr gribas teikt to mazāko laiku.

Link to comment
Share on other sites

turpinot v3rb0 :)

darba devējiem ir tendence šo laiku vēl vairāk samazināt un līdz ar to arī samaksu, jo neies jau maksāt par to ko var uztaisīt 2 dienās :))

 

un kāds sakars te ar freelanceriem, ja tu šo džeku pieņemtu darbā lai sēž ofisā ko tad ? rakstītu ak šie programmētāji prot tik CV rakstīt.

 

IETEIKUMS. ja gribi lai cilvēki dara darbu tavā vietā, iemācies plānot un samierināties ar risku.

 

tā ka sorry protams neaizstāvu to "tavu džeku", bet tas ka tu taisi šādus topikus arī neko labu neliecina par tevi.

Link to comment
Share on other sites

manas paardomas ...

viss atkariigs, no taa, cik apjomiigs ira projekts. jo izstraades laikaa var buut visaadi sarezhgiijumi. ja taa ira vienkaarsha lapa(jaunumi,arhivs,galerijas) un dazhas konstantas lietas (veesture u.c) tad tas nau tik traki (terminji ira iiisi)

bet ja projekts apjomiigaaks, var mazums kas notikt, teiksim tu otrajaa nedeeljaa saslimsti (kkaada gripa vai kkas.) vai kaadi sarezhgiijumi. teiksim vaig info no priekshnieciibas. a ja priekshnieciiba nevar tuuliit tev piesleegties? un "programmeetaajam no malas" ira arii pamatdarbs, tur ar var buut kaut kaadas aizkershanaas/probleemas, ka vaig virsstundas pastraadaat. protams visu nevaig atlikt uz peedeejo briidi, bet gadaas visaadi.

ar precizitaati liidz stundai izskataas nenopietni. terminsh vareetu buut teiksim meenesha saakums/vidus/beigas, nevis 23 maijs 12:00

+ veel testeeshana, tas aiznjem diezgan daudz laika.

+ mujkiigaas kljuudas (druscinj)

taapeec normaala projekta terminjam vaig ar veel vismaz nedeelju pa virsu reekinaaties ...

protams var ja dikti vaig, var pateikt cilveekam, ja peec 3 dienaam buus, tad +100 LS klaat kaa preemija ... vai kkaa taa.

pasham bosam ar vaik ik pa laikam paintreseeties, kaa tad veicas ar darbu ...

Link to comment
Share on other sites

ūja, nevajag teoretizēt, bet apskatīt konkrēto gadījumu. Izlasiet Ernesta iepriekš likto sludinājumu. Domāju ka maketēšanas darbu nu gan var saplānot, ja viss tiek iedots. Runa ja iet nevis par termiņu precizitāti, bet gan par attieksmi.

Link to comment
Share on other sites

Darbs bija vienkarsh.....nepieciesamo dienu ilgumu precizeju ar citiem programmetajiem.....noteiktais termins tika nosprausts ar dienas rezervi, kas tadam projektam ir daudz! Pats vaininieks pateica, ka tur neesot, ko darit.

Ka jau eglitis teica, sis ieraksts ir vairak par attieksmi un nevis par darba kvalitati, ilgumu!

Link to comment
Share on other sites

Ernest, tu esi malacis. Skat, kādu jauku intrigu ienesi forumiešu rindās ;)

Es negribu aizstāvēt to grēkāzi - tiešām nav labi, kad sola vienu, bet dara citu. Kaut gadīties var visādi... pārvērtēja savas spējas, tiešām nets nokrita, vēl kas notika. Bet ne pa to ir runa.

Gribēji pažēloties par kādu no forumiešiem - žēlojies, saki, kurš bija šis briesmīgais cilvēks, un ko tu par viņu domā. Tak tagad tu radi situāciju, kad cilvēki sāk galvās pārskatīt visus forumiešus, minēt, kurš gan bija šis sliktais cilvēks... Te, lūk, Paulinjsh jau izsaka kaut kādus daudznozīmīgus mājienus... Ar vienu vārdu sakot, neveselīga atmosfēra veidojas... Ja jau pateici a, saki arī b, nevis ar lētu intrigu veidošanu nodarbojies. Tāda rīcība nerada par tevi labu iespaidu. Es, piem., jau noteikti zinu, ka ja tu piedāvātu darbu, kas man varētu būt interesants - nepieteiktos. Ar cilvēku, kuram ir nosliece uz tādām lietām nav vēlēšanās strādāt ;)

 

P.S.

Bet ne tagad.......lai attistas diskusija :)

Un kādu diskusiju tu gaidi? Kolektīvu nosodījumu, apliecinājumus, ka mēs gan tādi neesam, līdzjūtības izteikumus, vēl kaut ko? Nolēmi ko rakstīt - raksti konkrēti un skaidr : tāds un tāds neizpildīja darbu laikā.

Edited by john.brown
Link to comment
Share on other sites

ja jau dazhas dienas, tad jau tur nekaa nopietna nevareetu buut .....

vai tieshaam runa iet par php ?

shim forumam ar maketeeshanu nekaada sakar nau(man taaa liekas).

eglitis kko mineeja par maketeeshanu ....

vaig pateikt kas tas par cilveeku, lai naakotnee zinaatu, ko dariit.

varbuut vareetu taadu kaa melno sarakstinju uztaisiit offtopikaa. lai naakamie darba deveeji vareetu paskatiities melno sarakstu ... nu kkaa taa ...

Link to comment
Share on other sites

varbuut vareetu taadu kaa melno sarakstinju uztaisiit offtopikaa. lai naakamie darba deveeji vareetu paskatiities melno sarakstu ... nu kkaa taa ...

 

nu nezinu nezinu vai tā būtu labi darīt. visi reizēm kļūdās un vienas kļūdas dēļ nevajag bojāt cilvēka reputāciju.

Link to comment
Share on other sites

Ernests runā par dizaina šablona sagriešanu. Darbs tiešām nebija grūts un varēja izdarīt laikā un ja pats dod termiņus, tad tie arī ir jāizpilda. Par to protams saņemot attiecīgo summiņu.

Edited by Paulinjsh
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...