codez Posted June 29, 2016 Report Share Posted June 29, 2016 Man šķiet, ka par programmēšanas valodām sauc tās, kuras ir "Turing complete" un viena no īpašībām, kas piemīt šādām valodām, nav iespēja ierobežotā laikā prognozēt to darbību, piemēram, vai jebkura programma šai valodā beigs savu darbību vai nē - "Halting problem". Uz doto brīdi grūti iedziļināties visās HTML niansēs, bet, man šķiet, ka jebkurai HTML "programmai" var izveidot algoritmu, kurš nosaka, vai šī programma beigsies, vai nē un tāpēc HTML nav programmēšanas valoda. Taču iespējams es kļūdos un ir kāds haks kā ar HTML izveidot "programmu", kuras darbības beigas nav iespējams paredzēt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted June 29, 2016 Report Share Posted June 29, 2016 Par programmēšanas valodām sauc tās, kurās var kaut ko uzprogrammēt. Turing complete tam nav priekšnosacījums. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted June 29, 2016 Report Share Posted June 29, 2016 Par programmēšanas valodām sauc tās, kurās var kaut ko uzprogrammēt. Turing complete tam nav priekšnosacījums. Definē "kaut ko uzprogrammēt" jeb programmēt. Ja es iestatu mikroviļņu krāsnij laiku un jaudu (ieprogrammēju viņas darbību), tad šo divu parametru iespējamo izvēļu kombinācija ir programmēšanas valoda? Turing completeness parasti tiek uzskatīt kā definēta, diskrēta robeža starp programmēšanas valodu un markup, query vai kādam citam uzdevumam paredzētu valodu vai datu attēlošanas formātu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuu Posted June 29, 2016 Report Share Posted June 29, 2016 Man šķiet, ka par programmēšanas valodām sauc tās, kuras ir "Turing complete" un viena no īpašībām, kas piemīt šādām valodām, nav iespēja ierobežotā laikā prognozēt to darbību, piemēram, vai jebkura programma šai valodā beigs savu darbību vai nē - "Halting problem". Uz doto brīdi grūti iedziļināties visās HTML niansēs, bet, man šķiet, ka jebkurai HTML "programmai" var izveidot algoritmu, kurš nosaka, vai šī programma beigsies, vai nē un tāpēc HTML nav programmēšanas valoda. Taču iespējams es kļūdos un ir kāds haks kā ar HTML izveidot "programmu", kuras darbības beigas nav iespējams paredzēt. Man jau šķiet, ka jāsāk ar pamatiem. Vai valoda spēj veikt aritmētiskas darbības. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted June 29, 2016 Report Share Posted June 29, 2016 Man jau šķiet, ka jāsāk ar pamatiem. Vai valoda spēj veikt aritmētiskas darbības. Mana mikroviļņu krāsns "programmēšanas valoda" spēj - sākumā es ieprogrammēju 5 minūtes un ik pēc minūtes skaitlis samazinās par 1. Tātad atņemšanu noteikti spēj. Vai tāpēc tā programmēšanas valoda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurchiks Posted June 29, 2016 Report Share Posted June 29, 2016 https://learning.linkedin.com/blog/learning-tips/how-to-best-reach-a-win-win-in-a-disagreement Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuu Posted June 29, 2016 Report Share Posted June 29, 2016 (edited) Mana mikroviļņu krāsns "programmēšanas valoda" spēj - sākumā es ieprogrammēju 5 minūtes un ik pēc minūtes skaitlis samazinās par 1. Tātad atņemšanu noteikti spēj. Vai tāpēc tā programmēšanas valoda? Bļaaaaa... Nu nesūdīgs arguments +1 Es katru rītu eju uz tualeti un man ar ir, "Turing complete" jo nav iespējas ierobežotā laikā prognozēt manu darbību, :) p.s. Kā tu taisies reizināt un dalīt ar mikroviļņu krāsni? Edited June 29, 2016 by Wuu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuu Posted June 30, 2016 Report Share Posted June 30, 2016 https://www.youtube.com/watch?v=llGgO74uXMI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F3llony Posted June 30, 2016 Report Share Posted June 30, 2016 https://github.com/rfksystems/ospreyšon nopublicēju. Ja nu kādam vajag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted July 1, 2016 Report Share Posted July 1, 2016 (edited) No hacker news. Par to, ka on-site darbs ir labi un veselīgi prātam, ķermenim un makam. Sēdēšana mājās, protams, ir pretējais. Why Continuing to Work Is Good for a Man’s Health https://features.wearemel.com/ill-retire-when-i-m-dead-why-continuing-to-work-is-good-for-a-man-s-health-c3053052d136#.78sbrbr2t (bet tas laikam attiecas uz sakarīgu darbu) (ar sēdēšanu mājās es saprotu arī frīlansošanu no dīvāna) Edited July 1, 2016 by Mr.Key Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurchiks Posted July 1, 2016 Report Share Posted July 1, 2016 Kaut kā nepamanīju nevienu vārdu, kur kaut kas būtu minēts konkrēti par "on-site"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted July 1, 2016 Report Share Posted July 1, 2016 Reizēm vajag nevis pamanīt, bet padomāt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted July 1, 2016 Report Share Posted July 1, 2016 Ja Mr. Atslēga būtu padomājis, tad saprastu, ka runa ir par nodarbošanos kā tādu, nevis pārvēršanos pilnīgā dārzenī. Pļaut zāli dārzā arī ir nodarbošanās. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuu Posted July 1, 2016 Report Share Posted July 1, 2016 Kādu tabu izmēru teksta redaktorā izmantojam. 2, 4, vairāk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasspars Posted July 1, 2016 Report Share Posted July 1, 2016 Palielās, kuram šis ir atvēries https://www.google.com/foobar/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts