Jump to content
php.lv forumi

Kāda ir taktika,lai šo izpildītu?


L4URO

Recommended Posts

Atkal kunksti par to, cik PHP slikts un nederīgs PHP forumā?

 

Kunksti tikai tu, katru reizi, kad tiek aizkārts tavs PHP. Varētu padomāt, ka PHP nav tikai rīks, kuru izmanto tur, kur tam ir īstā vieta.

Pie tam šoreiz runa ir par SaaS vs pašam taisīt visu to, kas jau ir uztaisīts un kuru lielākā daļa programmētāju diez vai uztaisīs labāk izlietojot tam samērīgus resursus.

Link to comment
Share on other sites

Par CDN un bildītēm. Reiz viens klients ievietoja spēlīti krievu draugos (kā viņus tur?). Kā palaida, tā serveris down pēc 1 sec. CPU praktiski idle, RAM - daudz, loads - 0.0x. Liels "hmm?". Pētot dziļāk trafiku izrādījās, ka līdz spēlēšanai faktiski tā arī neviens nemaz netika - visu trubu aizsita viena statiska bildīte, kas, cik sapratu, gozējās kā baneris/links uz pašu spēli :D Turklāt, kaut kāds 100x100 vai 200x200, bet ap 100kb. Nooptimizējot uz kādiem padsmit (nu ~10x mazāk pēc svara), jau kaut ko kāds varēja paspēlēt. Bet nu tikuntā to pirmo bildi un visas pārējās viņiem nācās pārlikt uz CDN - tad jau viss pasākums aizgāja rūkdams. Iespējams, šāds resaizošanas serviss arī nenāktu par sliktu.

Link to comment
Share on other sites

Nav VK.com, tas ir ok.ru, kam ikona, kura parādās spēļu katalogā, jāliek uz cita servera, nekā spēle. ok.ru no citiem atšķiras tieši ar to, ka tajā pie spēles palaišanas uzreiz ir liels apmeklējums un pamatīgi jāskatās, vai serveris nav par plānu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...