Jump to content
php.lv forumi

Pelnīšana ar reklāmām


Blumish

Recommended Posts

  • Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ārzemju mērogā, vai Latvijas?

 

Viss ir atkarīgs, par kādu tēmu ir tavs interneta projekts. Ja tev būs skaistumkopšana, piemēram kā šis saits: http://www.stilaparks.lv/ varēsi reklāmu jau likt pie stabiliem 100 - 200 cilvēku apmeklējumiem dienā. Bet ja tev būs kāds blogs par IT lietām, vai kas cits, tad tur vajadzēs diezgan lielu apmeklējumu.

 

Šobrīd reklāmas tirgus ir sačakarēts ar sociāliem tīkliem, cilvēki vairāk vāc sekotājums, utt... un reklāmē visu tiem, kam tas interesē, jaunus klientus piesaista izmantojot adwordus. Parastiem lapu īpašniekiem utt.. atliek izvietot affilitie sistēmas reklāmas, tos pašus adsence, un pa kādai reizei ja kāds piesakās ielikt reklāmas banneri. 

 

Otrs, daudz arī vietējā tirgū novāc draugiem.lv, visādi sludinājumu serveri, utt... 

 

Tā kā tas bija pirms 10 gadiem ar banneriem šobrīd šis tirgus ir švaks. Pelna pārsvarā lielie portāli, maziem portāliem reklāmdevēji neskatās, viņi izmanto platformas, affilitie sistēmas, kur tālāk šis sistēmas dod lapu īpašniekiem iespēju izvietot reklāmu. 

 

Reklāmdevējam labi, iztērē visu savu budžetu, dabot klikus, viewus, platformai arī labi, bet tā visa nauda tiek izdalīta uz 100 cilvekiem. Lai sistēmā dabotu izmaksu jāsakrāj kā kurā bet vidēji 50 Ls. Tātad ja tev ir 3 aff sistēmas, vai kā, tad kamēr katrā sakrāsi šos 50 Ls, pajies laiks. 

 

Labāk darīt sekojoši: Kā to dara ārzemēs.

 

Paņem wordpress, gatavu skinu, info domēnu pa 99 centi, kaut kādu hostingu lēto, uzcep bloku, par kaut kādu tēmu, specifisku nišu, saliec adsance, pietunē visu un atstāj pašplūsmā, ņem nākamo nišu un to visu pašu lapu uztaisi atkal. 

 

Savāc 5 blogus, katrs ienes piem no adsence 1 dolāru dienā, tas ir 5 lapas tev dienā ienesīs 5 dolārus. Uztaisi 100 Lapas - 500 dolāri dienā. Utt... Tas viens dolārs ir pieņemts kā minimālais lielums, var būt mazāk vairāk. Šādu networku vari uztaisīt no 1 - 3 gadu laikā.

 

Protams, lai būtu labs networks, jābut apakšā labam seo, labam un kvalitatīvam saturam. Var protams uzlikt visādus wp-auto content pluginus, kas vāc video automātiski no youtube, visādus amazon produktus, rakstus, rss, utt.. bet dublikāts kontents nebūs nekam vērts. 

 

Vēl par affilitie, paskaties kredītu bums, uztaisi bloku, saliec tabulu, no vienas aff sistēmas savāc visus kredītu bannerus un palaid projektu. Tā cilvēki man zināmi pelna labu naudiņu. 

Link to comment
Share on other sites

foxsk8, saki, ka tirgus ir sačakarēts, bet taisot kaut kādu net tīkulu, tu arī nepiedalies pie sačakarēšanas? unikālu kontentu ja taisa, tad nafig vispār vajag kaut kādu tīklu? tikai čakarē smadzenes sev un gan jau arī paši crawleru īpašnieki ir sapratuši, ka tāds "botnets" jau sen eksistē un nevar ar to tikt galā.  nekā citādāk to nevar nosaukt, jo ja ir unikāls kontents, tad ir arī apmeklējums bez visa neta.

 

protams, latvijas tirgus, ir atsevišķa tēma un tā pa lielam, ja tev nav sākot no kādiem 5k apmeklējumiem dienā, tad var par peļņu nedomāt.

 

runājot par unikālu kontentu, spoki.lv nav nemaz tik unikāls kontents, bet latvijā viens no apmeklētākajiem tīņu saitiem un nesent tika normāls cipars par to atdots. 

bet nu doma pareiza, nafig pašam rakstīt "unikālo" kontentu, ja to var izdarīt tīņi.

Link to comment
Share on other sites

rpr: Es apskatīju šo situāciju no vairākām pusēm, ja to dari peļņas vārdā, vai arī projekta izdzivošanas vārdā. :) 

Link to comment
Share on other sites

No savas pieredzes varu pateikt, ka LV par adsenses vienu kliku maksā vidēji 0.15EUR, lielākoties intervālā no 0.05 līdz 0.30EUR. Ja reklāmas ir labi izvietotas, tad no 1000 impresioniem var vidēji dabūt 5EUR.  ASV un Rietumeiropā vidējais apmeklētāja kliks dod ap 0.3EUR. No trešās pasaules valstīm ap 0.05EUR. Bet izvietojumam ir milzīga nozīme, ar to ir jāeksperimentē, jo dažādi izvietojumi pie tā paša apmeklējuma var dot 10-kārtīgu atšķirību.

Bet ir liela nozīme, vai lietotāji tev ir patstāvīgi, vai nāk no Googles. Ja lietotāji nāk pārsvarā no googles, tad tu reklāmas vari izvietot agresīvi un tas neko daudz nemainīs (Man pat pastāv tāda konspirācijas teorija, ka Google paaugstina reitingus lapām, kurās ir agresīvi izvietotas adsense reklāmas, jo viņiem tas ir izdevīgi, jo tā ir dzīva nauda, ko viņi saņem). Ja lapā pārsvarā ir patstāvīgi lietotāji, tad ar reklāmu jābūt uzmanīgākam un tā jāizvieto līdzsvarā starp to, lai neaizbaidītu lietotājus, bet tās pietiekami labi strādātu.

Kas attiecas uz kontenta kopēšanu, tad varu pateikt, ka esmu veicis pāris eksperimentus, ar simtiem tūkstošu SEO lapu izveidošanu uz domeina par informācijas avotu ņemot visdažādākos API un no tiem iegūtās informācijas ņemot kontentu un saliekot izmantojot visas SEO zināšanas. Rezultāti ir tādi, ka to var izdarīt dažās stundās un es to darīju ar vairākiem domeiniem, kur katrā bija ap 100k dažādu sadaļu un indekss, lai google ātrāk nokravlētu. Google nokravlē aptuveni 2 nedēļās un ieliek indekša aptuveni 2 mēnešos. Pēc tam, kad 100k lapas ir indeksā, aptuveneais trafiks uz katru domeinu ir stabilās 50-100 apmeklētāju dienā robežā un tas īpaši nemainās, kas domeinam tiek pieliktas vēl 100k lapas un tās tiek iekļautas googles indeksā. Domāju, ka tie 50-100 apmeklētāji ir googles dzinēja taustīšanās, vai tam kontentam ir vispār kāda vērtība. No reklāmas viedokļa, izvietojot agresībi reklāmu, var iegūt vidēji ap 0.5EUR dienā uz šādu domeinu, tā ka tā vairāk ir tāda eksperimentēšana, nevis reāli ienākumi.

Link to comment
Share on other sites

Evi: Kam pajies laiks, izsakies korekti. Tavs viedoklis nav izportams, un zemtekstos nelīdīšu. :)

Link to comment
Share on other sites

foxsk8, nu kas ir projekta izdzīvošana? hostinga izmaksas un domēna vārds? 5 ls mēnesī atmest no aldziņas jau arī var. protams, ka runa ir tikai par peļņu nevis kaut kādu faķīrisku entuziasmu.

Link to comment
Share on other sites

rpr, tas bija/ir saturs no API. Piemēram, paņem flickr search api, paņem atrodi pāris desmitus tūkstošu aktieru vārdu, ko var viegli atrast un nocrawlēt, taisi search. Uz katru searchu iegūsti pāris desmitus rezultātus ar titli, bildi, aprakstu. Paņem šos datus un pēc labākajiem SEO principiem samet vienā domeinā, ar kādu kopēju indeksu, kurā ir saites uz visām lapām. Es eksperimentēju ar 100k un 200k lapām. Es vēl darīju tā, ka uz vienas aplikācijas piesaistīju visus domeinus un pēc domeina noteicu kādus datus jāņem - tas tā, lai nav jāmenidžē desmitiem domeinu aplikācijas, jo bija doma, ka varētu būt lielāks apmeklētāju skaits no googles un tad tik varētu ņemt dažādus listus, dažādus domeinus un mest klāt. Kaut kas interesants sāktu parādīties, ja varētu dabūt, piemēram, 20EUR dienā, bet tas jau nozīmē vismaz 40 domeinus, tas nozīmē meklēt vismaz 40 kaut kādus listus pa pārdesmit k ierakstiem. Protams, tie daži, ko izveidoju man stāv, bet jaunus klāt nelieku. Valoda atkarīga no search frāzēm, kuras izmantoju. Tākā sarakstos priekš search api mēdzu iekļaut arī ne angļu frāzes, tad bija arī citās valodās, bet pārsvarā angļu valodā. Vienam portālam bija izteikti lists saistīts ar Zviedriju, tad tur 50% trafiks nāca no Zviedrijas.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...