m8t Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Kura jūsuprāt ir visnoderīgākā grāmata programmētājiem? Aka. - a must read for programmers. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 (edited) Pirmā grāmata, ko nopietni lasīju (studēju), bija http://en.wikipedia.org/wiki/The_Art_of_Computer_Programming (tpb) Manuprāt šī ir ne tikai "must read", bet arī "must understand", ja gribi saukties par programmētāju. P.S. Šeit ir labs saraksts ar atzītākajām grāmatām: http://stackoverflow.com/questions/1711/what-is-the-single-most-influential-book-every-programmer-should-read Edited March 1, 2011 by codez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Kamēr neesat izlasījuši šo - The Pragmatic Programmer - jūs esat mazi, puņķaini bērni! :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m8t Posted March 1, 2011 Author Report Share Posted March 1, 2011 (edited) @Mr.Key Vāks... nu man ir ne tikai jāsasniedz 18 gadu vecums, lai kļūtu par pieaugušo, bet arī jāizlasa tā grāmata. Nu ko.. saturamies :) @codez Vai arī tu esi aktīvs YCombinator lasītājs? Edited March 1, 2011 by m8t Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 @codez Vai arī tu esi aktīvs YCombinator lasītājs? Kāpēc tāds jautājums? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m8t Posted March 1, 2011 Author Report Share Posted March 1, 2011 (edited) @codez Jo tur šodien bija topic ar jautājumu un linku uz to pašu lapu. No turienes arī pašpikoju jautājumu šim topci'am. Edited March 1, 2011 by m8t Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 nē, es ierakstīju googlē un tas bija pirmais rezultāts, ko izmeta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Kamēr neesat izlasījuši šo - The Pragmatic Programmer - jūs esat mazi, puņķaini bērni! :)) Lasīt jau mēs varam daudz-ko, bet saprast izlasīto arī derētu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Kura jūsuprāt ir visnoderīgākā grāmata programmētājiem? KrajGrmatina ;) -- Bet principa nav vienas Vislabaks, viss atkariigs, ko konkreti grib ieguut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarlisBa Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Es personīgi neesmu lasījis vispārināts grāmatas, bet tikai par valodu Objective-C un cocoa, bet arī tāpēc, ka tiku pie tām par velti, realitātē vairāk jau mācīšanas sanāk no paša koda analīzes, bet, piemēram, kāpēc jūs man ieteiktu izlasīt to pašu "The Pragmatic Programmer", kādas ir tās dogmas, kuras es varētu "atklāt" vai kaut kādas vispārinātas vērtības? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Es personīgi neesmu lasījis vispārināts grāmatas, bet tikai par valodu Objective-C un cocoa, bet arī tāpēc, ka tiku pie tām par velti, realitātē vairāk jau mācīšanas sanāk no paša koda analīzes, bet, piemēram, kāpēc jūs man ieteiktu izlasīt to pašu "The Pragmatic Programmer", kādas ir tās dogmas, kuras es varētu "atklāt" vai kaut kādas vispārinātas vērtības? Tak palasi reviews par to grāmatu. Domāju moš paņemt :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spainis Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 pašlaik piebegts Code Complete 2 un Patterns of Enterpise Application Architecture un lasīšanas procesā pašlaik vēl ir GoF's un The Mythical Man-Month. Code Complete - par visu un par neko, labi der ieskatam kā vajadzētu labāk organizēt un izstrādāt programmproduktu Patterns of Enterpise Application Architecture - paplašināja redzesloku par dažādu abstrakcijas līmeņu labāku organizēšanu, must read GoF - must read par OOP The Mythical Man-Month - par projektu pārvaldību, vēl viedoklis nav Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rATRIJS Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Simon's Cat graamatas ir labas (http://www.simonscat.com/regionselect.html) !!! (jo atslodze FTW) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PheliX Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 http://mitpress.mit.edu/sicp/full-text/book/book.html http://groups.csail.mit.edu/mac/classes/6.001/abelson-sussman-lectures/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 (edited) Lasīt jau mēs varam daudz-ko, bet saprast izlasīto arī derētu :) Jā, tā es to arī domāju, ar lasīšanu es saprotu saprašanu. Skenēšanu mūsdienās veic skeneri, cilvēkiem ar to nav jānodarbojas. :)) P.S. Vērtīgas grāmatas, kuras palasot, padomā, saproti, un tad kādā brīdī saproti, ka saprastajam apakšā vēl ir 2. un 3. ... N. līmeņa doma. P.P.S. Vispār jau ir grāmatas, kuras var saprast tikai tad, kad ir pieredze un vajadzība pēc konkrētajām zināšanām, līdz ar to saraksts drīzāk varētu būt par tēmu, kādas grāmatas ir labākās A, B, C tipveida situāciju risināšanai. Un kā gan citādi :) Piemēram, man plauktā 5 gadus nostāvēja Linux Security Cookbook, kuru tikai tagad aktīvi lietoju un fanoju. Edited March 1, 2011 by Mr.Key Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts