Jump to content
php.lv forumi

Lattelecom hostings (neprofesionāli risinājumi)


Recommended Posts

Sveiki visiem. Tad nu ir pienācis laiks izteikt sliktu atsauksmi par lattelecom hostingu. Lieta tāda, jau pašā sākumā klientam piedāvāju pāriet pie cita hostera, protams, manu ieteikumu tā arī neviens neuzklausīja, jo viss strādā, un viss iet. Kad ķeros klāt pie mājas lapas, pirmais jau bija kas.

 

100 MB servera vieta, nav uzstādītas vitāli svarīgas fīčas, kā piem phpmyadmin. Labi, to kaut kā ar mokām, un nedeļu ilgām gaidīšanām uzlika. Tagad pēc kāda laiciņa, zvana cilvēks un saka, lapa nejiet, apskatoties tuvāk, secinu, ka pilnībā ir pazudusi lapas datubāze, datubāzē tabula, ne source, ne kas cits nav aiztikts, arī log failus izpētot, nekādi uzbrukumi, vai ievainojamības nav veiktas - atliek vien domāt, ka noticis kāds serverisks bugs, kā rezultātā, ir palikusi kaut kāda rezerves kopija, kurā nav tā datubāze ko vajag, ok labi, rezerves kopijām taču ir jābūt, un jāmēģina atjaunot, savākt visus datus un migrēt uz citurieni, bet šeit sākaas pats interesantākais.

 

Klients ar mokām ir sazvanījis LTK apkalpošanas centru, kur viņam tiek stāstīts, ka tā ir viņu administrātoru vaina, un nekas sīkāk netiek ne paskaidrots, ne arī lietas labā kaut kas darīts, nākošais, domāju paņēmšu pats piezvanīšu un tehniski izskaidrošu situāciju, bet tavu brīnumu, tāda supporta tiešā numura nekur nav, vismaz es nevaru atrast, zvanu uz 177, a tur, ilgā rindas gaidīšana, cmon, labi, eksistē vēl mails, bet ko dod mails, ja uz to netiek atbildēts 2 nedeļas. Rodas tāda sajūta, ka viņiem klienti ir pie vienas vietas, un klients šajā gadījuma ir normāls vietējais uzņēmums, kam ir svarīgi, lai webs ietu kā nākas, bet dēļ kaut kāda nolādāta neporfesionāla LTK mēsla, viss process ir iestrēdzis.

 

P.S. Tad nu tā, ja kādam ir kāda info, vai zināms kāds mails, vai tiešais numurs, uz kurieni varētu zvanīt, variet padalīties.

 

Sliktākā gadījumā jāraksta uz patērātājiem sūdzība, kā arī pašiem visa saveidotā info ir jāliek pa jaunu, jo tie mudaki, pat nejēdz DB backup iedod, nekas vairāk no viņiem netiek prasīts.

 

Paldies par uzmanību.

Edited by foxsk8
Link to comment
Share on other sites

Iesaku Rackspacecloud Servers.

Par sākot ar 10$/mēn var dabūt 256RAM dedicated serveri ar root pieeju un 1 ip adresi. Instalē, ko vien vēlies vai uzliec virtualmin un dzīvo laimīgs.

Ja prasības pēc jaudas palielinās, to pašu sainstalēto deticated serveri var ar dažu taustiņu palīdzību upgreidot līdz 15GB RAM un 4 kodoliem, nepārliekot instalāciju no jauna.

Link to comment
Share on other sites

100 MB servera vieta, nav uzstādītas vitāli svarīgas fīčas, kā piem phpmyadmin. Labi, to kaut kā ar mokām, un nedeļu ilgām gaidīšanām uzlika.

 

 

Ja tu gaidi nedēļu, lai kāds tavā vietā uzliek phpma tā vietā, lai pats to 10 minūtēs izdarītu, tad laikam komentāri par tevi ir lieki :)

Link to comment
Share on other sites

Pag, pag, viņi pat nepiedāvā, nekādu control paneli, neko, pliku FTP, kurā labākā gadienā vari samest kaut kādu mini html lapiņu. Un kāpēc man tas būtu jādara, ne jau klients maksā man, par servera konfigurēšanu, viņš maksā LTK, kur cenā arī ietilst droši vien darbiniekiem algas, tad arī lai viņi visu liek paši. Un otrs, uz citiem hosteriem, protams, nav problēmu arī pašam salikt, bet uz LTK, ir lielāks murgs pašam burties cauri, konfigurēt to, kam pēc idejas, kā visur pienākas ir jābūt jau defoltā. Acess arī dots reāli tikai www mapei, log mapei, un viss, nekādas iespējas tikt kaut kur augstāk, kur nu vēl kaut ko konfigurēt, uz aklo, kā arī ja uzstādīšanas laikā vajadzēs kādu info, vai help, dabošu gaidīt to pašu nedēļu.

 

Es šeit nerunāju par savas kastes turēšanu, bet gan vienkārši par parastu izdalīto hostu.

Edited by foxsk8
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Tā, kā run te ir par Lattelecom, viņu džeki datu centros nekautrējas vienkārši tā serveriem izraut elektrību. Vismaz pāris firmaz zinu, kam tas radīja problēmas. Paši, protams, izliekas, ka nekas nav noticis un vienīgais solījums ir nākotnē vairāk tā nedarīt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...