Jump to content
php.lv forumi

Par serveris.lv


Recommended Posts

Varu iedot savas atsauksmes par serveris.lv, ja kādu interesē...

Diemžēl nekā pozitīva:

1) nepietiekams serviss - ja viņiem nepatīk kāds no uzdotajiem jautājumiem, viņi to vienkārši ignorē;

2) tehniski nepārdomātais klientam piedāvātais produkts (tādas, kā @ zīme ftp lietotāja vārdā, adrešu /admin un /user aizņemšana, sliktas kvalitātes serveris un logi utt.);

3) bezatbildība, nolaidība, neprofesionalitāte - manuprāt, šie vārdi raksturo lieliski to visu auru ap tām n-tajām man zināmajām epopejām, kas bijušas ar serveris.lv

4) problēmas ar ātrumu un servera jaudu - kaut arī parasti ir ok, bet tomēr - importēt salīdzinoši nelielu db nevarēja...

5) iespējas (features) it kā ir, tai pat laikā nepietiekošas.

6) gandrīz visas reizes, kad kāds no klientiem izdomājis, ka vēlas serveris.lv - ir nācies smagi vilties. Lielā daļā no reižu nekas cits neatlika kā pāriet uz citu hostingu. Pie tam - gadiem ejot, būtiski uzlabojumi nav jūtami, ja man būtu teikšana, es uz serveris.lv atļautu hostēt tikai plikas html lapas. Personīgi es vairs nevienam neiesaku hostēties tur vispār - pat ja prasības ir minimālas.

7) lai arī spēlētājs tirgū darbojas ilgi (brīnums, kā vispār izdzīvo - ā, pareizi - te tak muļķu zeme ir...), toties tā vien šķiet, ka tehnisku progresu, optimizācijas, būtiskas līmeņu celšanas, jaunas pieejas nav jūtamas. Laikam tur neviens no superguru un superadminiem grāmatas, izglītojošus materiālus, ziņas un tendences savā sfērā, blogus un pamācības pēc 18.00 nelasa, bet iet mājās vakariņot un skatās Degpunktu, ja godīgi, šaubos pat vai kāds tur darba laikā aizraujas ar tādu lietu kā "intensīvs un progresīvs darbs".

 

Vai man būtu kaut kas pozitīvs arī ko pateikt par serveris.lv? Hmmm.... mmm.... nē.

Link to comment
Share on other sites

kaadu laiku atpakalj es arii hosteejos tur un varu piekrist ieprieksh rakstiitajam. citreiz ir ok viss, ja hostee ljooti, ljoti mazus projektus (vareetu arii teikt html lapas), bet lai tureetu kko smagaaku iesaku mekleet kko citu. Labaaks jau shitais ir par garmtech un nano, bet nu tie jau vispaar ir meesli.

Edited by Rich Bitch
Link to comment
Share on other sites

Ja jau viss ir tik slikti, varbūt vaina ir jūsos pašos? Cik atceros savu pieredzi ar serveris.lv tad neatceros nevienu starpgadījumu un būtisku problēmu. Var jau būt, ka kopš tur vairs nehostējos lietas ir strauji gājušas uz leju, bet nu par to mani māc diezgan lielas šaubas.

Link to comment
Share on other sites

Kaklz - man nav ne jausmas, kādas tev ir prasības pret hostētāju, es nosaucu diezgan konkrētas lietas, ko viņi nemāk, piedod, nav laiks tagad pētīt vecus e-pastus, lai skatītu, kāpēc tika rakstīts serveris.lv - pārsvarā par pašsaprotamām problēmām. Viņi bieži vien nesaprot, kur ir problēma un izdara darbu kļūdaini un nepareizi. Varbūt tev paveicās, varbūt hostēji html failus, es nezinu.

Bet līmenis tam serveris.lv ir ļoti zems. No 10 ballēm dodu viņiem veselas 3!

Link to comment
Share on other sites

Kaklz - davai, nekādas antireklāmas ok? Vidējs webs - 1:1, teiksim, veidots uz php5/mysql/ajax - bet jau gatavs ar DB dumpu, teiksim uz 50 MB (nu neliela db).

Piedāvāju izvēles variantus:

1) serveris.lv hostinga plāns - 4.99 Ls (+ vēl PVN). Diska vieta 1.2 GB. PHP, CGI, 1 MySQL datubāze, neierobežots e-pastu skaits, administrācijas panelis (vairāk nekā ievērības cienīga tai plānā nav).

2) 1and1.com (populārs ārzemju hostings,bet ne tas top) hostinga plāns par 4.99$, first 3 months free - 120 GB, perl,python,php4,php5,cgi, 25 MySQL datubāzes katrā pa 100 MB, 1200 (tālu no "neierobežots skaits"?) e-pasti pa 2 GB, 10 ftp accounti, dns management, url masking, dažādi tooļi etc. utjp. + nesalīdzinami krutāks admin toolis, nekā serveris.lv piedāvātais + plašs FAQ, Helpdesk, Supports un 24/7 telefonlīnija - protams, neesmu jau to visu izmēģinājis, es tik saku, kas ir piedāvājumā ;)

 

Bet ne jau ir runa tikai par to, ka tiek ārzemju hostings piedāvā 5x vairāk fīčas par 2x lētāku cenu. Runa ir par to - paņemiet šos divus plānus un uzlieciet savu aplikāciju, kas veidota uz lieliski nokonfigurētu mājas localhost php5/mysql5, nu kaut vai tas būtu Drupal, bet galvenais - lai saits ir jau ar datiem. Vispirms uzlieciet to saitu, tad notestējiet performanci tur visdažādākajos veidos, salīdzinot ātrumus, uptime utt. Var tak veselu rādītāju tabulu uztaisīt, bet ņemot vērā, ka man ar serveris.lv vienmēr ir bijušas sarakstes par lietām, kas būtu tā kā jāzin pat hostinga iesācējfirmai, tad es pat nestādos priekšā, cik lielas šādā sacensībā ir serveris.lv izredzes - manā uztverē tas būtu tas pats, kas nolikt sētas jaukto puiku/meiteņu futbola komandu pret Brazīlijas izlasi, teiksim.

Edited by Web Developer
Link to comment
Share on other sites

es nosaucu diezgan konkrētas lietas, ko viņi nemāk

Khmm, konkrētas lietas bija tikai 1) un 2) (lai arī bez pamatojuma), pārējais ir vnk bezkonkrēta, tukša runāšana. Iespējams, ka tas viss ir patiesi, taču bez pamatojuma tas ir tikpat cik kāds septiņos punktos to kantori sāktu slavēt ārā no panckām.

Edited by marrtins
Link to comment
Share on other sites

marrtins. Tur ir daudz vairāk konkrētu punktu. Arī 4. un 6. punkts. Pie tam arī pārējos aprakstīti vispārīgi novērtējumu, kas balstīti uz vairākkārtēju pieredzi ar serveris.lv marrtins - saku, man nav laika nodarboties ar tādām muļķībām kā meklēt vecus meilus - sarakstes ar serveris.lv , es saku konkrēti no SAVAS vairāku gadu pieredzes (ne jau intensīvi visu laiku bija sadarbība ar serveris.lv, bet runa ir par aptuveni 10 web projektiem), kāds man par viņiem ir radies iespaids un tas nav izrauts no zila gaisa un tā nav "apzināta anti-reklāma" kā te serveris.lv mīlētāji man aizrāda...

 

Konkrēts piemērs:

 

Servers.lv jaunākā php versija bija/ir 5.2.0 (iet par šo mēnesi), lai gan nu jau teju 3 mēnešus ir aktuāla php versija 5.2.8, kas iznākusi 2008. gada 8. decembrī un, protams, vairums hostētāju, kurus nav kauns par tādiem saukt, ir pamanījušies šo versiju operatīvi ieviest - galu galā, tu tak neraksti biznesa plānā, ka hostēsi php versiju 4.1.0 piemēram? Tu ej līdzi laikam un rēķinies ar jaunām versijām un tehnoloģijām.

PHP versija 5.2.0 ir iznākusi 2006. gada otrajā novembrī un kā pirms pāris nedeļām serveris.lv man atrakstīja sekojošu tekstu "Jaunākā versija uz mūsu serveriem ir PHP 5.2.0." Pie tam viņi piebilda, ka jaunāka php versija netikšot likta. Ko viņi dara 2 gadus, pa kuru laiku jau ir iznākušas vairākas versijas ar būtiskiem uzlabojumiem - guļ vai? Pie tam attieksme ir konkrēti biedējoša, jo sākotnēji prasīja viņiem vai nevarētu upgreidot no versijas 5.1.6. - wtf? Vēl nenoskaidroju par MySQL versiju - cik versijas atpakaļ tur stāv pēdējā. Pie tam interesanti, ka viņiem uz viena servera stāv php5.1.6 un uz cita php5.2.0, bet nekur jaunāka. Konkrēts piemērs, balstīts uz saraksti ar viņiem, e-pasti man ir saglabājušies.

Vienā ārzemju hostingā ir tā - pirmkārt, tu vari lietot gan php4, gan php5, .htaccess failā norādot, kuru versiju gribi lietot un viss strādā perfekti. Un protams, php5 versija bija jaunākā - 5.2.8. MySQL arī - tur arī divas izvēles - MySQL 4 vai MySQL 5. Īsāk sakot - tur viņi jau ir gājuši bišķi līdzi laikam.

Serveris.lv admin panelis ir tik "kruc", ka prieks. Parasti caur turieni vienkārši gāju uz phpmyadmin, lai administrētu datubāzi vai arī uztaisīt jaunus e-pastus. It kā jau ir vēl visādas iespējas, bet nezinu - nepatīk tas lietojuma līmenis un tas, cik daudz un ko es varu tur izdarīt. Bet nu teiksim tā - ciešami. Būtībā šis admin panelis ir arī vienīgais pozitīvais, ar ko viņi varētu sevi reklamēt - tā es uzskatu. Baidos kļūdīties, bet par 99% esmu pārliecināts, ka šis admin panelis nav viņu ražojums - ja nu man piesien - rau, šie tur paši vienu fīču pamainījuši vai ko tml...

Edited by Web Developer
Link to comment
Share on other sites

Nu par to versiju upgreidu ir arī otra puse - kā upgreidosi, tā čupa ar lapām ņems vēl un pārstās korekti darboties - būs atkal pilni forumi ar neapmierinātiem klientiem, acīmredzot šeit ir izvēlēta taktika "kāpēc aiztikt to, kas darbojas?" :)

 

Par 4) tad jāzin, kādas jaudas tur ir un kādas Tev ir vajadzīgas, par 6) - kas ir smagi vilties?

Edited by marrtins
Link to comment
Share on other sites

Nu par to versiju upgreidu ir arī otra puse - kā upgreidosi, tā čupa ar lapām ņems vēl un pārstās korekti darboties - būs atkal pilni forumi ar neapmierinātiem klientiem, acīmredzot šeit ir izvēlēta taktika "kāpēc aiztikt to, kas darbojas?" :)

Un to tu sauc par "profesionālu hostingu"? Attopies - kāpēc citi populāri (ne-vietējie) hostingi piedāvā tev pat izvēlēties, kādu php versiju tev vajag? Tātad, tu gribi teikt, ka ja lapa darbojas uz php 5.2.0., tad tā pārstās darboties uz 5.2.8 ? Man ir jautājums arī tev personīgi - tu sevi sauc par "programmētāju", ja tev ir šāda pieeja? Hostingam ir tomēr jālasa "release notes" jeb pārskats par versiju, kas tiek izlaista. Viņiem jābūt informētiem un kompetentiem, jo atcerēsimies - viņi pamatā nodarbojas ar apache un php hostingu! Jā, saprotu, viņi varbūt ir speciālisti Linux un vēl šur tur. Bet kam tas interesē? Viņiem tehnoloģijas, kas ir pamatu pamatā viņu hostingam, ir jāpārzin lieliski - vismaz uz 9 ballēm no 10, lai to varētu saukt par profesionālu darbību. Ne jau vienam jāzin, bet visam uzņēmuma kopumā.

Kāpēc hostingam ir jāatbild par "skolnieku programmētāju projektiem"? Weba kods ir programmētāja atbildība, nevis hostinga. Hostingam jāsniedz tikai atbildes uz jautājumiem, kas skar serveri, konfigurācijas, administrēšanu, sistēmu utml., nevis jāzin javascript! Bet es, teiksim, kā jauns klients atnāku un man stāv 2, 3 gadus veca php versija, ja skaidri zināms, ka pēdējā stabilā versija iznāca pagājušā gada decembrī. Nu par ko ir runa? Ja tu viņus aizstāvi, tad atklāj kārtis - tu tur strādā vai kā? Bet nu kaut kā argumentē. Kāpēc jaunām lapām tiek piedāvāta php 5.1.6 versija (šomēness tika uz tādas uzlikta). Tā versija iznākusi 2006. gada 24. augustā - divarpus gadi nav pietiekams ilgs laiks, pa kuru varētu ielūkoties arī php.net lapā, sevišķi, ja esi php hostētājs?

 

Par 4) tad jāzin, kādas jaudas tur ir un kādas Tev ir vajadzīgas, par 6) - kas ir smagi vilties?

Ja es hostējos Latvijā es sagaidu, ka lapa man ielādēsies zibenīgi, protams, arī FTP jābūt zibenīgam. Ir gadījies, ka tā nav diemžēl, tiesa gan - šī nebūt nav tas lielākais serveris.lv problēma, jo visā visumā - jaudas ir normāls (nevis ļoti labas).

Kas ir smagi vilties? Nu es nezin, ja man nākas 2 nedēļas sarakstīties, lai novērstu problēmas, kas būtībā bija servera neizdarība, jālūdz viņiem šīs labot, lai arī viņi noraidīja atsevišķu lietu labošanu, kas veicina tikai gļukus, protams, ka sanāk vilšanās. Un nav jau pirmo reizi, lielāko daļu, ja man klients hostējies uz serveris.lv, es viņam iesaku iet prom.

Link to comment
Share on other sites

Man tāds jautājums, pēc kādiem parametriem tu izvēlies hostingu?

Es sastādu sarakstu. Nu ka piemēram: php 5.1.6, mysql 5.x, apache (vai kas cits), .htaccess, imagemagick, ssh (vai ftp kaut vai). Aizsūtu šo hostingam, ja nespēj apmierināt, nu tad sorry.

Un nedod dievs, hostings bez manas ziņas nomainīs php versiju.

Ja runā par taviem iemesliem:

1) Jauntājumi visādi ir. Bet jāpiekrīt, ka tomēr jāatbild, vismaz ar 'mēs nezinam'.

2) kādas problēmas ar zīmi @ loginā nesaprotu. Adrese arī nav liela bēda.

3) nav ko teikt

4) ar ko tu importē savu db, ar phpmyadmin? Tad pārliecinies, ka tā nav phpmyadmin vaina vai arī tava lēnā DSL izejošā ātruma. Kādus reālus mērījumus lūdzu.

5) Kādas vēl futures tev vēl vajag, ja no paša sākuma izvirza nosacījumus.

6) Par kādiem uzlabojumiem iet runa? Backupu automātiskā nosūtīšana uz e-pastu (piemērs)?

7) vispār, starp punktiem 5-7 runa iet tikai par kaut kādiem uzlabojumiem.

 

Tu neesi minējis nevienu nopietnu iemeslu, lai es neizvēlētos šo hostingu (tikai kaut kādi uzlabojumi, futures).

Pats tur hostēju savu kursadabu pirms 3,5 gadiem uz vienu mēnesi. Un viss bija itkā kārībā. Bet nepatika, ka nebija SSH pieejas, un tas bija vienīgais trūkums. Un ļoti interesanti, ka tagad, pēc 3,5 gadiem es viņiem prasīju backup no kursadarba. Un serveris.lv man laipni visu atsūtīja (Ņemot vērā, ka biju samaksājis tikai par vienu mēnesi un pagājis vairāk kā 3 gadi). Pēdējā iemesla dēļ, es nolēmu aistāvēt serveris.lv

Edited by nemec
Link to comment
Share on other sites

Tātad, tu gribi teikt, ka ja lapa darbojas uz php 5.2.0., tad tā pārstās darboties uz 5.2.8 ?

Web Developer, tu laikam neesi nopietnus projektus programmējis, ja brīnies par šādu lietu. Neesi ievērojis, ka php changelog'os ir minētas backward compability graujošas lietas. Tā ir ļoti normāla parādība open-source pasaulē.

Pavisam nesen #php.lv IRC kanālā K`` sūdzējās, ka viņa skripts nestrādā uz jaunākās 5.2.7 (laikam) versijas (kaut uz iepriekšējās strādā), jo viņi (php) esot izmainījuš extract funckcijas funcionalitāti.

Hostings nevar pārzināt visu klientu php skriptu funcionalitāti, lai 100% garantētu to darbību uz jebkuru sīkāko izmaiņu php jaunākajās versijās. Tas, ko viņi varētu darīt, ir iepriekš brīdināt hostētājus par nākotnes upgreidiem, lai tie pie sevis var notestēt tos, ja pavisam nopietni tam pieiet.

Link to comment
Share on other sites

Jauniem klientiem jāpiedāvā jaunākā stabilā versija un punkts. Var turēt veciem veco versiju un nepāriet uz jaunu bez viņu ziņas. Kā to tehniski realizēt, nezinu īsti, tāpēc arī nenodarbojos ar hostinga biznesu, ka nezinu un varbūt hostings pārāk neinteresē. bubu - protams, ka nopietnos projektos, upgreidojot uz jaunāku subversiju var ietekmēt programmas darbību (lai gan attiecībā uz php - vairumā gadījumu tā nav), bet tas nav attaisnojums, lai 2009. gada februārī jaunam klientam lapu uzlikt uz php5.1.6, kurš iznācis 2006. gada augustā, lai gan jaunākais php5.2.8 iznācis pirms 3 mēnešiem. Es tik tā, laikam jau tas ir par daudz prasīts, bet, tieši nopietnos projektos var būt tā prasība - sākot no php5.2.6 versijas piemēram. Pavisam reāli un nopietni. Protams, compatibility bieži vien netiek atbalstīts pat vienas galvenās versijas ietvaros (tas būtu kā php5.x), kur nu vēl subversiju. Bet tā ir hostinga problēma un viņiem šai jautājumi jārisina. Ā, vēl viņiem bija tāda figņa, ka parasts .htaccess ar standarta Rewrite rules dafigā reizes tur ir izgāzies (lai gan visur citur iet) un pat sačakarējis tur kaut ko.

Īsāk sakot, es nesaku, ka serveris.lv ir kaut kādi dēmoni vai absolūti norakstāmi kā hostinga piedāvātāji. Jā, manā uztverē, hostēt kaut kādus zema svarīguma pakāpes un ļoti vienkāršus projektus, protams, var. Mana pieredze ar serveris.lv nav tā labākā un es neesmu vienīgais kas to saka (pameklējiet google). Protams, ir jau te cilvēki, kam ir bijusi mīlestības pilna un erotiski tuva sadarbība ar serveri, bet man principā nepatīk viņu piedāvājums. Tas ir tāds - ne šis, ne tas variants priekš manis. Tad jau labāk es pieciešu tās milisekundes uz katru pieprasījumu un atbildi, hostējot ārzemēs, kur var sanākt nedaudz lēnāk, bet ja tas ir labs hostings ārzemēs, tad tiešām tikai nedaudz. Bet toties viss pārējais ir DAUDZ labāks!

Protams, Latvijas līmenī vai vispār var runāt par labu hostingu, par saprātīgu cenu? Cik ir saprātīga cena? Nu nezinu, vienam mazam-vidēji lielam biznesa projektam par hostinga pakalojumi tie droši vien varētu būt līdz 20 USD mēnesī?

Link to comment
Share on other sites

Un to tu sauc par "profesionālu hostingu"?

Es neko nesaucu, es paskaidroju, kāpēc PHP versiju neapgreido. Piedāvāt vai nepiedāvāt citas PHP versijas ir tikai un vienīgi ir vai nav tāds pakalpojums. Labi vai slikti, tas ir atkal cits jautājums - vienam to vajag, citam nevajag.

 

Tātad, tu gribi teikt, ka ja lapa darbojas uz php 5.2.0., tad tā pārstās darboties uz 5.2.8 ?

Aha! Piemēram, nesen uzdūros šādam brīnumam, un tagat Tu man pasaki, kā tad tādas lietas var paredzēt? Tas ir parasts bugs, kas, protams, release notēs nemaz neparādās - parādās tikai vēlākās versijās kā izlabots.

 

Hostingam ir tomēr jālasa "release notes" jeb pārskats par versiju, kas tiek izlaista. Viņiem jābūt informētiem un kompetentiem, jo atcerēsimies - viņi pamatā nodarbojas ar apache un php hostingu!

Un? Tad viņiem jāiet cauri visiem klienta softiem un tie pēc upgreida jāpačo?

 

Kāpēc hostingam ir jāatbild par "skolnieku programmētāju projektiem"? Weba kods ir programmētāja atbildība, nevis hostinga. Hostingam jāsniedz tikai atbildes uz jautājumiem, kas skar serveri, konfigurācijas, administrēšanu, sistēmu utml., nevis jāzin javascript! Bet es, teiksim, kā jauns klients atnāku un man stāv 2, 3 gadus veca php versija, ja skaidri zināms, ka pēdējā stabilā versija iznāca pagājušā gada decembrī. Nu par ko ir runa?

WTF? Priekš kā šie trīs teikumi? Kāds sakars??

 

Ja tu viņus aizstāvi, tad atklāj kārtis - tu tur strādā vai kā?

Kur es kaut-ko aizstāvu?

 

Bet nu kaut kā argumentē.

Uz šo jautājumu, lūdzams, tagad atbildi pats!

 

Kāpēc jaunām lapām tiek piedāvāta php 5.1.6 versija (šomēness tika uz tādas uzlikta). Tā versija iznākusi 2006. gada 24. augustā - divarpus gadi nav pietiekams ilgs laiks, pa kuru varētu ielūkoties arī php.net lapā, sevišķi, ja esi php hostētājs?

Iemesli var būt dažādi - nepietiekams pieprasījums pēc konkrētās versijas (neatmaksājas likt), nepietiekami pārbaudīta versija (ka nesanāk tā kā nesen "PHP 5.2.7 has been removed from distribution"), ir pietiekams klientu daudzums, kurus apmierina esošā versija, utt utt. Varbūt hosterim neatmaksājas tā jaunā versija? Tāpēc jau nav jāzākā... Šajā gadījumā var tikai piekasīties par esošo pakalpojumu kvalitāti, kuru Tu nekādi nevari argumentēt - tikai cepies par nepiedāvātām lietām. Tu, kā jauns klients tak vari painteresēties, ko viņi piedāvā. Ja nepiedāvā Tev derīgu konfigurāciju (pakalpojumu), tad kāpēc uzreiz lamāties? Cits, varbūt, tieši meklēs to veco PHP versiju.

 

Ja es hostējos Latvijā es sagaidu, ka lapa man ielādēsies zibenīgi, protams, arī FTP jābūt zibenīgam. Ir gadījies, ka tā nav diemžēl, tiesa gan - šī nebūt nav tas lielākais serveris.lv problēma, jo visā visumā - jaudas ir normāls (nevis ļoti labas).

Bet varbūt problēmas ir Tavā galā? Kā Tu to vari noteikt? Mēģināji no vairākiem pieslēgumiem?

Link to comment
Share on other sites

2) kādas problēmas ar zīmi @ loginā nesaprotu. Adrese arī nav liela bēda.

Problēmas ir tādas, ka tu zini kāds ir ftp stringa formāts? Atsevišķi teksta editori nesaprot lietotāju ar @ zīmi un es viņus pilnīgi saprotu (šos editorus). Adrese IR liela bēda, ja man ir paredzēts, ka man saitā būs /admin un /user (piemēram, Drupal tas ir paredzēts corē), tad ar kādām tiesībām serveris tos aizņem savām vajadzībām?

 

Īsāk, sakot, netaisos strīdēties, mans viedoklis par serveris.lv ir skaidrs un uzsveru - neesmu vienīgais, kas nav par serveris.lv sajūsmā.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...