zuks Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 SELECT situāciju ( Ir projekts jau gadsimtu vecs , ir senior developer 8 gadus nostrādājis projektā , seniors veic tikai atkļūdošanu , ir jauns džeks 2 gadi stāžs , džekam pilna "ķeša" sertifikāti ar kuriem "pečku" kurināt , senioram tagad šis džeks( jāapmāca, jāparāda , jāizcheko) , jaunais frukts tikai pie izstrādes ,(Selectojam no google info , ka par izstrādēm maksā miljonus)) WHERE jaunais frukts.alga*2 >senior devs... RAISE VALUE_ERROR Kas īsti ir saldais ēdiens? vai tā ir taisnība, ka nedrīkst palikt neaizvietojams, un līdz ar to laid garām putukrējumu ar zemenēm ? Vai arī opis ir jēls un tiešām iesēdējies? Select situācijā iet runa par ļoti lielu projektu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aaxc Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Elementāra situācija, Senior developers ( cik no konteksta saprotams - tu ) nav iipashi gudrs un uztraucas ka jaunais ir gudraaks un liidz ar to sanjem lielaaku algu un ar laiku izkonkurees vinju. Citas situaacijas sheit nav iespeejamas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuks Posted March 7, 2013 Author Report Share Posted March 7, 2013 (edited) Šitas nebūs tu tiešam domā es savos 23 gados esmu jau 8 gadus nosēdējis ? Sāc tak vienreiz domāt ! Edited March 7, 2013 by zuks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
404 Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Atkarībā no sertifikātiem satraukuma līmenis varētu mērīties sekojoši: Webskola "Toļika interneta sistēmas" - satraukums 0%. Nākotne stabila. Ar šefu draudzīgi ierēcat un slaukot asaras uzsitat uz pleca kolēģim. W3Schools - satraukums 20%. Nākotne stabila,kamēr būs rāms un nesadomās iekurināt pečku. Expert rating - satraukums 40% Nākotne pagaidām stabila,bet pie vakara alus kausa daži tiek nokārtoti sirdsmieram,lai šefs saprot kurš te ir galvenais. Brainbench - satraukums 60% Nākotne nestabila. Ja šefu paķers uz jaunības nostalģiju,aizsūtīs vēl kārtot un visa alga pagalam. Zenda inženieris - satraukums 100% Palikusi tikai pagātne,skumji atceroties laikus,kad viss bija citādi. Šad tad jaunais seniors uzaicina piepalīdzēt ar testēšanu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F3llony Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 W3Schools is a joke, -50%. Expert rating is a joke, -50%. Gudriniekus ar šādiem pseido-sertifikātiem nekur nelaižu. Satraukums negatīvs - kurš tādu palaida pie projekta?!! Webskola - teorētiskas zināšanas un pamatkoncepti, zina, kā izskatās kods, 50/50 - vairāk atkarīgs no paša cilvēka, ne skolas. (iepriekšējā komentāra autors jauc skolas ar sertifikācijas body). Satraukums 0% ar bonusa punktiem no paša personāža -10% līdz 50%. Brainbench ir pieklājīgi, bet satraukumam pamatā nevajadzētu būt pamata, tā pat, kā ar Zend Engineer (kuru nolikt patiesībā ir diezgan vienkārši). Viss šis satraukums ir relatīvs. Mani, piemēram, nesatrauc arī visādu maģistru un bakalauru klātbūtne, kuri staipa līdzi kalnus ar sertifikātiem. Gala beigās, ne jau sertifikāti parāda uz ko cilvēks spējīgs, jo kaut kā neesmu pamanījis, ka kāds no šiem sertifikātu body testētu uz pliku stulbumu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aaxc Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Šitas nebūs tu tiešam domā es savos 23 gados esmu jau 8 gadus nosēdējis ? Sāc tak vienreiz domāt ! Es personīgi sāku rakstīt dažādus kodus no 16 gadu vecuma ( jā, videnē jau nodevu matemātikas uzdevumus C++ nokodētus ), tākā pie 23 gadiem bija jau 7 gadu pamata pieredze. Un es neesmu nekas īpašs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuks Posted March 7, 2013 Author Report Share Posted March 7, 2013 Kodēt ir viens es runāju par ofisa dzīvi un situāciju LV uzņēmumos , ka ir situācijas, kas "selektotas" . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 varbūt uzraksti vadībai, ka jūties finansiāli nenovērtēts un noformulē argumentus viņiem saprotamā veidā nevis ar selectu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuks Posted March 7, 2013 Author Report Share Posted March 7, 2013 Bet es nerunāju par sevi , ar mani viss ir kārtībā :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Vai tad grūti nomainīt darbu, ja jau vecais sāk neapmierināt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Pirmkārt, aizmirsti, ka es seniors. Uzskati, ka esi tik pat labs kā juniors. Mācies no viņa. Mācīes no citiem. Ja darbs liekas garlaicīgs, ej un prasi algas paaugstinājumu, brīvdienas. Ja nedod, meklē citu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 (edited) Ar tiem senioriem un junioriem ir dažādi. Gadās, ka seniors stagnē. Gadās, ka juniors skaisti runā, bet kods ir šausma. Es visu vērtētu pēc koda, nevis sertifikātiem vai nostrādāto darba dienu skaita. Pēc toņa vairāk velk uz to, ka "Seniors, jo ilgi strādā (ilgi baksta klaviatūru). Pienākas, jo seniors." Edited March 7, 2013 by Mr.Key Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Ja juniors skaisti un sakarīgi runā, bet kodē slikti, tad viņu vajag paugstināt un piekomandēt pāris tādu, kuri kodē labi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 (edited) Jā, nu protams! Juniors tad saka koderiem - uzkodējiet datubāzes struktūru. Koderi paprasa, kuru normālformu? Juniors prasa, a kas ir normālforma? Vai, koderi prasa - "izmantot decimal vai float?", juniors pasaka, ka vienalga. Utt. Edited March 7, 2013 by Mr.Key Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuks Posted March 7, 2013 Author Report Share Posted March 7, 2013 parasti pēc šī jautājuma "uzkodējiet datubāzes struktūru" seko , jo ātrāk jo labāk un kaut vai no pakaļas taisītu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts