Jump to content
php.lv forumi

Sublimetext sucks


F3llony

Recommended Posts

Inb4 rage.

 

Aizvakar uznāca bums un uzstutēju evaluāciju uz xfce minta, ar visu paku menedžeri un tā tālāk. Rezultāts as fallows -

  • Pirmkārt, es īsti nesaprotu, kas tas par smieklīgu projektu menedžeri? Lai atvērtu 2 vai vairāk projektus reizē man jābūt atvērtiem 2 vai vairāk logiem? Really? Vai hipsteriskie austrāļi tik tiešām domā, ka visi strādā tikai ar vienu projektu at the time?
  • Es saprotu, ka eye-candy, bet tie tabi, piemēram uz mana standarta 15.4 nouta aizņemt daudz par daudz vietas. Sīkums, bet nepatīkami.
  • Tas visa koda faila priekšstats domāts tam, lai lēkātu no viena faila gala uz otru 20k rindiņu failā? Bet jūs taču zināt, ka tādus rakstīt ir diezgan peļama prakse, ja?
  • Konfigurācijas redaktors ir lielisks. Es varu ātri un bez problēmām iestatīt projekta specifiskus iestatījumus un un un... Wait a second...?
  • Terminālis bez termināla emulatora. The point is...?
  • "Inteliisensīgais" autocomplete parādās tikai tad, kad tam ienāk prātā.
  • Autocomplete strādā pēc saviem, tikai tam zināmiem noteikumiem. Piemēram, "inc" visbiežāk lietotā "include" vietā tiek paplašināts uz "inclued_get_data".
  • Autocomplete lietotāja definētām funkcijām kodā ir zemāka prioritāte kā iebūvētam funkcijām. ???
  • Tas CTRL+P ir interesants koncepts. Īsti gan nesaprotu, kāda no tā jēga.
  • Mazliet atbesīja absolūts redaktora crash ik pa reizei atverot failu no failu izvēles.
  • Mazliet atbesīja vizuālu kļūdas paziņojumu trūkums kritisku kļūdu gadījumā un ja paplašinājums atmetis ķepas pret sauli. Es tomēr vēlos zināt, kāpēc esmu pasējis kādu konkrētu sava darba daļu.
  • Paplašinājumiem vispār ir kaut kāda versiju kontrole? Daži vienkārši nedarbojas. Protams, kāpēc, neviens man nevēlas atklāt.
  • Taustiņu saīsnes ir vienkārši smieklīgas. Katrai darbībai piesieta kaut kāda (piemēram, Alt + / - seriously?) kombinācija, un gala beigās vēl gadījumi, kad kas kur un kāpēc. Lai to atcerētos, liekas, nepieciešams aizmirst kādu programmēšanas valodu vai divas.
  • Un vēl daudz dažādi kaitinoši sīkumi, un protams advancētas funkcionalitātes trūkums - shēmu pārlūks, klašu un funkciju koks, utml.

Paskaidrojiet man, kāda no šī instrumenta jēga ikdienā, ar ko tas labāks par Gedit/Notepad2/Notepad++ (nav runa par izskatu. tas ir labs, nestrīdos), un kurš sevi cienošs programmētājs vispār gribētu viņam virsū skatīties, kur nu vēl maksāt naudu par viņu, vai pasarg print, lietot ikdienā kā pilna laika koda redaktoru?

Edited by F3llony
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pieļauju, ka nožēlošu, ka kaut ko atbildu bet,

 

1) Ja projekti nav saistīti, tad, kur ir problēma? Ja ir, tad pievieno direktorijas un uztaisi kopējo projektu. Ikdienā strādāju ar "projektu", kurš sastāv no 5 submodeļiem un tas viss iekš viena Sublime Text 2 projekta.

 

2) View - Hide Tabs. Tiesa gan es mājās strādāju uz 13" monitora (1440x900) un tabi netraucē.

 

3) View - Hide Minimap.

 

4) Ir lielisks.

 

5) Man terminālis ir ALT(CMD) + TAB attālumā. Nedomāju, ka redaktoram vajag emulēt arī termināli. Es darbā lietoju Terminator un tādu emulēt būtu pagrūti... Redaktors tekstam, terminālis komandrindai.

 

6) Kādos gadījumos neparādās kad vajadzētu?

 

7) Piekrītu, ka autocomplete nav ideāls, bet lielākajā daļā gadījumu ir OK dēļ ne tik peļamā fuzzy matching.

 

8) Fuzzy matching FTW. Gandrīz vienmēr es zinu ko man vajag rakstīt un pat ja es ierakstu kaut ko aptuvenu, autocomplete visticamāk uzminēs ko es vēlos.

 

9) Viena no manām mīļākajām fīčām, galvenokārt tādēļ, ka es labprāt lietoju peli pēc iespējas mazāk. @ aizlec uz funkciju/metodi failā. : uz rindiņu. By default uz failu. Viss kopā ar fuzzy matchingu (vairs nelietošu šo vārdu salikumu...). Esošo sidebar izmantoju salīdzinoši reti un atvērt nepieciešamo varu zibenīgi ar šīs funkcijas palīdzību.

 

10) Nekad vēl nav krāšojis - ne uz Linux, ne uz Mac.

 

11) Nav bijušas arī šādas lietas. Liekas, ka vienreiz redzēju brīdinājumu, ka kāds paplašinājums izpildās pārāk ilgi, bet tas bija tādēļ, ka darbojās resursietilpīgs process uz datora.

 

12) Package Control

 

13) Viss nav obligāti jāatcerās. Es atceros lietas, ko visbiežāk izmantoju. Kad to visu iedabūn muskuļu atmiņa, tad viss notiek atomātiski. Shortcut'i FTW.

 

14) Neredzu tiem lielu jēgu...

 

Piebilde: Es izmantoju Sublime Text 2 web aplikāciju/lapu veidošanai. Projekti ir pašu viedoti (maza komanda). Outsource'ēti projekti nav jāaiztiek tādēļ visi codebase ir pazīstami. Nevaru komentēt kā ir lietot šo redaktoru, ja nepieciešams izmantot kādu build sistēmu. Tāpat nezinu kā ir ja jārefaktoringo svešu koderu veidojumi.

Link to comment
Share on other sites

  1. Nu labi, ar to var dzīvot. Ja Tev ir viens projekts. Ja jātaisa kaut kādi kopējie projekti, tiem projektiem vispār zūd jēga. Tik pat labi varēja ielikt vienkāršu failu pārlūku.
  2. Tabu paslēpšana diez vai būs risinājums.
  3. Arī šis nav risinājums.
  4. TB nav vispār. #Nope
  5. Man Eklipsē konstanti ekrāna lejasdaļā vienmēr nodokota konsole. Galvenokārt GIT/HG dēļ, un MOCP :>
  6. Teorētiski vajadzētu parādīties kad iebaroju pāris simbolus, piemēram, sāku rakstīt funkcijas nosaukumu. Vienu brīdi ir, vienu nav. Restarts - kādu brīdi ir, pēc tam pazūd. IDK
  7. Nav okei. Patiesībā ir ļoti tālu no okei. Netbeans salīdzinājumā ar šo ir pasaka, nemaz nerunājot par PDT un VS
  8. ^
  9. Es pat varētu piekrist. Varbūt pierodot...
  10. Tev veicas.
  11. -
  12. Tas man jau ir, bet paldies. Es domāju, vai paši paplašinājumi kontrolē savas un ST versijas, lai būtu saderīgi.
  13. Nope.
  14. Mazi projekti. Kad rakstīsi interakciju ar db, kur tev ir desmitiem kolonnu simtos tabulu, kas relētas ar fk, tam izsekot būs daudz vieglāk ar shēmas vizualizāciju tur pat idē. Tas pats ar klašu un funkciju kokiem. Lēkāt pa failiņiem ir labi, ja tu zini, kur tev kas atrodas. Bet ja tev ir klase, kas paplašināta 10 reizes čerez 10 failiem kur katrs atrodas savā struktūrā, un nepieciešams atrast kas ko kur un kapēc overraido - bez tree neiztikt.

 

Still, laikam uz Linukša nekas labāks par labi bruņotu eklipsi vēl nekas nav izgudrots...

Link to comment
Share on other sites

Fellony, tu meklē teksta redaktoru vai IDE'i? Esi mēģinājis PhpStorm? Nav gan par velti (individuālā licence ~40 ls kādu brīdi maksāja), bet ir triālis 30 dienas. (Pēc triāļa beigām, izdzēšot vienu mapi triālis atsākās no sākuma...). Neesmu lietojis labāku IDE'i. Eclipse, NetBean, u.c. nestāv līdzi, manuprāt. Ir vērts pamēģināt, iesaku...

Link to comment
Share on other sites

Es neko nemeklēju. Es nesaprotu, kāpēc man daži indivīdi un interneta hipsteri kopumā man ar viņu krīt virsū.

Tjip, You will love it, buuuuuu........

 

Bet kas tajā PhpStormā ir tāds, kas nav Eklipsē vai Visual Studio? :) Tīri intereses pēc.

 

Nu pamata funkcijas jau tās pašas, tikai viss kaut kā labāk strādā :) Grūti uzskaitīt, kad pastrādāt, tad pierod, bet, kad apsēdies pie kaut kā cita, tad trūkumus uzreiz var izjust...

Link to comment
Share on other sites

Mana ikdiena ir notepad++ pārējās IDEs ir pārāk smagas, lai es varētu atļauties viņas lietot. Protams, pietrūkst nedaudz autocomplete, bet saliekot pareizos pluginus un veidojot loģiskus funkciju un klašu nosaukumus, viss lido :)

Link to comment
Share on other sites

Mana ikdiena ir notepad++ pārējās IDEs ir pārāk smagas, lai es varētu atļauties viņas lietot. Protams, pietrūkst nedaudz autocomplete, bet saliekot pareizos pluginus un veidojot loģiskus funkciju un klašu nosaukumus, viss lido :)

 

Tad jājautā, uz kā tu tur strādā? :) Phpstorm uz athlona ar 2gb ram labi griežas, domāju,ka pat varētu griezties uz 1gb arī, un švakāka procesora...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...