Jump to content
php.lv forumi

larvae

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    63
  • Joined

  • Last visited

larvae's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. mhm, un tas kroplis, ka linuxā saraksta n-līmeņu nestotus ifus ar mainīgo nosaukumiem bstr_drst ir saulīte, jo pārkompilēja kerneli un apcirsta stulbo windows lietotāju. Ja pasaka, ka objektiem ir overheads nežēlīgākais un viss garā desā jāraksta, tad pačota punkti vispār pa starām birst ārā...
  2. Jā, jā, linux dievi, kas klientam aizsūta meilu plaintextā, ka viņš ir mudaks ar savu mswordu. Un vēl savu anālo delivery procesu (haosu) mēģina uzonanēt Git branchos...
  3. To, cik smagi mugura jāliec, var mēģināt aptuveni novērtēt pēc izcenojuma, painteresējoties par izstrādes. Viens čoms gāja pieteikties tur - alga neko dižā nebija. Lielkantorī, dzerot kafijas un pārtraukumos pataisot boringsoft un paspēlējot futbolu outlookā, var to pašu dabūt.
  4. Tik uzmanīgi ar rekursīviem selektiem - ātri vien visa ātrdarbība podā aizies ;)
  5. larvae

    Atalgojums

    afaik, rovio pirms putniem bija daudzus desmitus uztaisījuši un čiks vien bija.
  6. Tā tak nav IDE. Pats lietoju notepada vietā, paralēli 2 IDĒm. Lieetotu notepad++, bet šis ir neglīts.
  7. No tās JS f-jas var visus else mierīgi dzēst ārā, jo pēc return tāpat nekas neizpildīsies.
  8. Tad liec tabulā vai margin-top maini vai ziepes un šņore (maini layout) :) Rezumējot - taisi tā, lai vertikāli nav jācentrē un nejājies.
  9. Manuprāt, kolonnām ar skaitļiem vajadzētu text-align:right :)
  10. http://socialcompare.com/en/comparison/php-frameworks-comparison Linkā freimworku salīdzinājums pēc fīčām. Es gan subjektīvi ieteiktu izvēlēties to, kura kodēšanas stiliņš labāk patīk. Ja patīk C# vai Java (stingrs OOP), tad, piemēram, no codeigniter jāturās pa gabalu.
  11. /* public, jo atgriezh kopiju - klases dati netiek samaitaati */ public function getRow($number) { return isset($this->data[$number]) ? $this->data[$number] : null; } public function getCellValue($rowNumber, $column) { /* parbaudam vai parametri valiidi, jo php nav strong typed */ if ($row = $this->getRow($rowNumber)) { return isset($row[$column]) ? $row[$column] : null; } return null; } Vajadzētu ņem vērā lietas: * __get() metode jās prātu - prasīsi it kā neesošus klases propertijus, bet reāli nezini, kas notiks, ja uzsetosi, ja nav iekš __set() atrunāts, arī autocomplete neredzēs. * visu to selekta rezultātu kopēt (return $this->data) nav prāta darbs, jo masīvi masīvi aizkakā atmiņu - tukšs elements jau 144 baiti. Attēlošanai vēlams uz templeitu padot pašu resultu un tad pa šamo iterēties. ColdFusionā šī lieta eleganti notiek, piemēram. * Ja nedari šo paša izglītošanās pēc vai negribi čakarēties, paņem ActiveRecord un miers mājās - kodēsies ātri, strādās lēni un netīri, bet gana labi tipveida lapām vai intranetiem.
  12. Tīri sakarīga atbilstošā literatūra šajā sakarā - http://martinfowler.com/articles/injection.html
  13. Es saku, ka ar PHP ir kā ar Counter Strike. Štelle laba, tikai bugaina (ar mīnusiem) un 90% kaplētāju ir tardi.
  14. PHP Query ir tieši tas, ko Tu meklē.
  15. A ko Tu gribi, ja viņi pa 25 Ls tirgo 1 stundu?
×
×
  • Create New...