forSilence Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 (edited) Esu izveidojis savu pirmo reģistrācijas skriptu, tāpēc lūdzu jums pastāstīt, kādas kļūdas man ir pieļautas, un kā tās vajadzētu labot. Reģistrācijas skripts Skripts darbojas un neuzrāda nekādas kļūdas. config faila funkcijas if( get_magic_quotes_runtime() ) { set_magic_quotes_runtime( false ); } function quote_smart($value) { if (function_exists('get_magic_quotes_gpc') && get_magic_quotes_gpc()) { $value = stripslashes($value); } $value = "'" . mysql_real_escape_string($value) . "'"; return $value; } Vēl ir jautājums, kā labāk veidot login sistēmu ar cookie vai ar sessijām,un kapēc? Paldies jau iepriekš. Edited January 31, 2011 by forSilence Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 (edited) Kāpēc nevar vienkārši !empty()? Loģika! IsSet() tur nav vajadzīgs. =P Edited January 31, 2011 by daGrevis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
php newbie Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 tā ātri apskatot: if(count($reg_error) > 1) a ja nu viena kļūda? bet nu ja jau strādā. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forSilence Posted January 31, 2011 Author Report Share Posted January 31, 2011 tā ātri apskatot: if(count($reg_error) > 1) a ja nu viena kļūda? bet nu ja jau strādā. Tiešām nebiju to iedomājies izlaboju uz if(count($reg_error) > 0) Tagad vairs nav nekā tāda, paldies. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Es rakstītu tā... if( count( $errors ) !== 0 ) { // Nesanāks, brāl'! =D } Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forSilence Posted January 31, 2011 Author Report Share Posted January 31, 2011 Es rakstītu tā... if( count( $errors ) !== 0 ) { // Nesanāks, brāl'! =D } Nesaprotu ar ko tas atšķirās, bet man ir viens jautājums. Kāda strapība ir starp !== Un != Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Nesaprotu ar ko tas atšķirās, bet man ir viens jautājums. Kāda strapība ir starp !== Un != Vai salīdzinot tiek ņemts vērā tips. http://php.net/manual/en/types.comparisons.php Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Un !== būs atrāks. =] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forSilence Posted January 31, 2011 Author Report Share Posted January 31, 2011 Skaidrs izmantošu labāk tagad !== variantu. Bet kā labāk taisīt login sistēmu? Cookie vai session un kapēc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Standartā ar sesijām, jo tā ir drošāk un sesijas nevar tik vienkārši (ja vispār no lietotāja puses var) izslēgt. x) Protams, sesijas nestrādās, ja nebūs ieslēgti "cepumi", bet to var "appiet". =] "Cepumus" izmanto, lai izveidotu "Remember me!". =P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemito Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 (edited) daGreivis, ar ko tu domāji "būs ātrāk?" - tēmē uz nano sekundēm? Ieteiktu arī iztrimmerēt vaidzīgos datus ar trim() funkciju, jo ko darīsi pie tā, ja es salikšu atstarpes, vai atstarpes priekšā manam nikam / epastam etc. ? echo 'Reģistrācija veiksmīa! Vari ielogoties savā profilā!'; Uzliec echo 'Reģistrācija veiksmīga! Vari ielogoties savā profilā!'; Manuprāt, ja raksti, tad raksti vismaz kaut cik kārtīgi savu kodu, jo drukas kļūdas arī jāievēro. Nesteidzies rakstot kodu, labāk 2ās minūtēs pareizi uztaisa, nekā vienā un kļūdaini. Manuprāt kautvai formai atribūts action ir tukšs, tas ir jānorāda arī t.i action="". Kāds gudrs vīrs teicis manuprāt, ka pie datubāžu vaicājumiem labāk izmantot ir arī Šī vietā: SELECT * FROM users Šo: SELECT * FROM `users` t.i izmantojot `table`, `row` utml. Ieteikums: Standarta veidā liek parasti paroli līdz 16 simboliem. Tad varbūt pamēģini arī tu to? Piedevām uzliec vēl skaisti maxlength atribūtu pie input lauka, un būs labi. Ja ES kļūdos, varbūt kāds izlabo mani :) Edited February 1, 2011 by Kemito Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mounkuls Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Man vēl šis neliekas īsti labi if(mysql_num_rows($nickTest) == 1) ņemot vērā piemēram _ci kollācijas, var būt arī AaAaAa/aaAAaa/AAaaaA un tādā garā, kur tie skaitīsies visi kā atrastie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forSilence Posted February 1, 2011 Author Report Share Posted February 1, 2011 Ieteiktu arī iztrimmerēt vaidzīgos datus ar trim() funkciju, jo ko darīsi pie tā, ja es salikšu atstarpes, vai atstarpes priekšā manam nikam / epastam etc. ? Cik es sapratu, tad trim funkcija tur kur ir atstarpes, tās izdzēs. Vai es kļūdos? Šī vietā: SELECT * FROM users Šo: SELECT * FROM `users` t.i izmantojot `table`, `row` utml. Cik man teica tad `table` ir jāliec tad kad ir nestandarta nosaukums piemēram `tābulas` Par tām parolēm biju aizmirsis, izlabošu arī to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 daGreivis, ar ko tu domāji "būs ātrāk?" - tēmē uz nano sekundēm? Mikrosekundēm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts