Jump to content
php.lv forumi

forSilence

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    63
  • Joined

  • Last visited

forSilence's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Izveidoju pavisam vienkāršu lapu dalīšanas sistēmu: Iepriekšējā Nākošā lapa. Tākā no cikliem neko nesaprotu man ir jautājums, kā lai izveido tā, lai rādīt visas nākamās un iepriekšējās lapas. Lai būtu "Iepriekšējā 4 5 6 7 8 9 Nākamā". Tagadējais kods if(isset($_GET['page']) && ctype_digit($_GET['page'])){ $page = $_GET['page']; }else{ $page = 1; } $inonepage = 3; $start_from = ($page*$inonepage) - $inonepage; $sql = mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY id DESC LIMIT $start_from,$inonepage"); while($row = mysql_fetch_array($sql)){ //saturs } $pageback = $page-1; if($page > 1){ echo '<a href="?page='.$pageback.'">Atpakaļ</a>'; } echo $page; $countrows = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM news")); if($countrows > ($page*$inonepage) - $inonepage + $inonepage){ $pagenext = $page+1; echo '<a href="?page='.$pagenext.'">Nākošā</a>'; } } Jau iepriekš paldies
  2. Man liekas manu otro kodu tu neapskatīji, man ir jau piešķirts katram lietotājam savs id, pēc tā arī viņš visu atpazīst. Par quote_smart() funkciju, jā tā ir kopēta, bet pilnveidota ar šī foruma palīdzību. Lūdzu norādīt uz vēl kļūdām, lai tās varētu novērst.
  3. Es darītu tā: mysql_query ("UPDATE tabula SET Number = Number+1 WHERE Date = $izveletais_date");
  4. Tas jau ir izdarīts, apskaties iekš quote_smart funkcijas EDIT: if(isset($_POST['nickname']) && isset($_POST['password'])) Šis nav kopēts, es daudz ko nezinu, tapēc daru uz sava prāta. Tagad skripts izskatās šādi <?php session_start(); include("config.php"); if(isset($_GET['logout'])){ session_destroy(); header('location: index.php'); } if(isset($_POST['login'])){ $nick = quote_smart($_POST['nickname']); $pass = quote_smart(md5($_POST['password'])); $testuser = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE nickname = $nick AND password = $pass"); if(mysql_num_rows($testuser) > 0){ $user_id = mysql_fetch_array($testuser); session_regenerate_id(); $_SESSION['loged_in'] = $user_id['id']; header('location: index.php'); }else{ echo 'Lietotāj vārds vai parole nav pareiza/i!'; } } if(isset($_SESSION['loged_in'])){ $sql = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE id = '".$_SESSION['loged_in']."'") or die(mysql_error()); while($row = mysql_fetch_array($sql)){ echo 'Sveiks! '.$row['name'].'<br /> <a href="?logout">Iziet!</a> '; }}else{ ?> <form method="post"> <input type="text" name="nickname" /><br /> <input type="password" name="password" /><br /> <input type="submit" name="login" value="login" /> </form> <?php } ?> Ar trim() funkciju, īsti nesapratu, itkā tā pārbauda atstarpes, tab utt, ja ir tad izdzēš, varbūt es kļūdos, un īsti nesapratu kru tā būtu jāliek. Mans piemērs ar atstarpju dzēšanu: $nick = quote_smart(trim($_POST['nickname']));
  5. Izveidoju savu pirmo login skriptu, un gribētu uzzināt cik drošs tas ir, un ko, un kā varētu to uzlabot. Par sessijām neko īpaši daudz nezinu. Skripts Funkcijas if( get_magic_quotes_runtime() ) { set_magic_quotes_runtime( false ); } function quote_smart($value) { if (function_exists('get_magic_quotes_gpc') && get_magic_quotes_gpc()) { $value = stripslashes($value); } $value = "'" . mysql_real_escape_string($value) . "'"; return $value; Paldies jau iepriekš
  6. Cik es sapratu, tad trim funkcija tur kur ir atstarpes, tās izdzēs. Vai es kļūdos? Cik man teica tad `table` ir jāliec tad kad ir nestandarta nosaukums piemēram `tābulas` Par tām parolēm biju aizmirsis, izlabošu arī to.
  7. Skaidrs izmantošu labāk tagad !== variantu. Bet kā labāk taisīt login sistēmu? Cookie vai session un kapēc?
  8. Nesaprotu ar ko tas atšķirās, bet man ir viens jautājums. Kāda strapība ir starp !== Un !=
  9. Tiešām nebiju to iedomājies izlaboju uz if(count($reg_error) > 0) Tagad vairs nav nekā tāda, paldies.
  10. Esu izveidojis savu pirmo reģistrācijas skriptu, tāpēc lūdzu jums pastāstīt, kādas kļūdas man ir pieļautas, un kā tās vajadzētu labot. Reģistrācijas skripts Skripts darbojas un neuzrāda nekādas kļūdas. config faila funkcijas if( get_magic_quotes_runtime() ) { set_magic_quotes_runtime( false ); } function quote_smart($value) { if (function_exists('get_magic_quotes_gpc') && get_magic_quotes_gpc()) { $value = stripslashes($value); } $value = "'" . mysql_real_escape_string($value) . "'"; return $value; } Vēl ir jautājums, kā labāk veidot login sistēmu ar cookie vai ar sessijām,un kapēc? Paldies jau iepriekš.
  11. Paldies indoom, piemetu klāt if (function_exists('get_magic_quotes_gpc') && get_magic_quotes_gpc()) Paldies daGrevis Izslēdzu magic_quotes_gpc. Man ir jautājums, kad izlasīju brieža post, vai man labāk likt pēdiņas ar roku vai ar quote_smart?
  12. Sk.. Vēlējos paprasīt, kā var ievietot datus datubāzē nepārlādējot lapu. Zinu ka to var panākt ar js piem Query notiek kaut kāda <div id="kkas"></div> "klucī". Vēlētos dabūt gatavu skriptu, jo neribu sākt mācīties vairākas valodas uz reiz.
  13. Paldies par ieteikumu, man iepriekš bija pašam iktas pēdiņas, bet tad es papētīju dažus skriptus un liku kopā ar quote_smart. Esu redzēji ka pēdiņas liek šādās vietās $query = "SELECT `a`, `b` FROM `table` WHERE `a` = '" . quote_smart($a) . "'"; Tas kaut ko maina?
  14. function quote_smart($value) { if (get_magic_quotes_gpc()) { $value = stripslashes($value); } $value = "'" . mysql_real_escape_string($value) . "'"; return $value; }
×
×
  • Create New...