Jump to content
php.lv forumi

"Biznesa" ideja


codez

Recommended Posts

Šodien radās interesanta "biznesa" ideja. Pēdiņās, jo tas bizness tāds ar tādu nesaskatāmu pievienoto vērtību - parazītisks, toties var ienest daudz naudu.

1.variants. Uztaisa browseri, piemēram, uz tā paša FF activeX objekta bāzes, ar ērtu user interfeisu, vai kādām fīčām;

2.variants. Uztaisa addonu vai toolbāri, kurš nemanāmi sēž zem browsera.

 

Šo darbības princips šāds: Visās lapās, kuras tiek apmeklētas, to saturā tiek atpazītas populārākās, piemērm, 50 reklāmas sistēmu reklāmas un aizvietotas ar savas sistēmas reklāmām.

Respektīvi Lietotājs visu dienu sērfo pa internetu, bet liela daļa reklāmu ir no šīs sistēmas.

Kopējais reklāmas apgrozījums starp 50 lielākajām reklāmas kompānijām internetā ir ap 100 miljardi $ gadā. Ja izdodas šo addonu uzinstalēt kaut tikai uz 1% mašīnu, tad tas jau ir 1 miljarda apgrozījums.

Kā to panākt?

Izveido reklāmas sistēmu, kurā var piereģistrēties aģenti.

Aģenti tad arī veido rakstus, reklāmas kampaņas, utt, lai tikai pievilinātu uzinstalēt cilvēkus šo toolbāti, vai browseri. Respektīvi pašam browserim vai toolbārim ir vēl kādas papildus funkcijas, kuras izmanto par reklāmas kampaņu.

Piemēram uz 1,5 miljardiem cilvēku ir 100 miljardi $, tad uz vienu vidēji dienā ir 18 centi, no tiem, piemēram, 5 centus dienā turpmākos 2 gadus pēc addona uzinstalēšanas saņem aģents.

Tas nozīmē, ja aģents "piespiež" kaut kādā laikā uzinstalēt šo toolbāri 2000 cilvēkiem, tad dienā viņs jau saņem 100$, kas pārvēršas par 3000$ mēnesī. Tā kā 2000 cilvēkus piesaistīt nav nemaz tik gūti, bet 3000$/mēn. ir laba summiņa, tad šādu "censoņu" varētu būt diezgan daudz.

 

Kā jums ideja?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 32
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Piramīd-veidīgās "peļņas" sistēmas tagad sauc par biznesa idejām? :)

 

Neredzu kāpēc man vajadzētu mainīt veselu browseri, vai instalēt aizdomīgu addonu (uz šo gan daudzi lietotāji mierīgi pievērs acis un uzliks), ko man tas labu kā lietotājam dos? Kādas neredzētas iespējas, kuras nav citur (kādas?) Un kā tu īsti iedomājies tie aģenti piedabūs lietotājus uzlikt šo browseri/addonu? Uz mājas telefoniem zvanīs un piedāvās? :) Droši vien kārtējie spam-postiņi forumos vairumā uzradīsies. Un tādi posti/lietotāji tiek visur bez žēlastības dzēsti. Šajā pat forumā - nedēļā vidēji kādus 4-5 gabalus tādus izdzēšu.

 

Kā arī esmu visai drošs, ja šāds pasākums tiešām izies tautās, tad agrāk vai vēlāk izpelnīsies publisku fui par paratizēšanu un to reklāmu nomainīšanu pret savām. Ka tik vēl ne ar tiesu darbiem (neesmu gan juridiski zinošs un nemācēšu to pamatotāk apgalvot).

Link to comment
Share on other sites

Šo darbības princips šāds: Visās lapās, kuras tiek apmeklētas, to saturā tiek atpazītas populārākās, piemērm, 50 reklāmas sistēmu reklāmas un aizvietotas ar savas sistēmas reklāmām.

Bezceriigi, jo tikpat labi var izveidot adonu kas uzliks JS veidiigu reklamu pa virsu jebkurai lapai ... Shii sistema ir veca kaa pasaule (kaa internets ;) )

Un Veiksmiigi tiek Niideeta araa ar Antivirusniekiem .. Un vispar To sauc par AddWare ...

Link to comment
Share on other sites

Piramīd-veidīgās "peļņas" sistēmas tagad sauc par biznesa idejām? :)

Par "biznesa" idejām.

Bez tam šī nav piramīdveidīga, ja pamanīji. Piramīdveidīga būtu tad, ja saņemtu daļo, no piesaistītītajiem aģentiem, nevis no uzinstalētajiem addoniem.

 

 

Neredzu kāpēc man vajadzētu mainīt veselu browseri, vai instalēt aizdomīgu addonu (uz šo gan daudzi lietotāji mierīgi pievērs acis un uzliks), ko man tas labu kā lietotājam dos?

Tieši tā, tu domā varbūt racionāli, ko tev tas dos, lielai daļai pietiks ar nelielu fīču, kura tiek plaši reklamēta.

 

Un kā tu īsti iedomājies tie aģenti piedabūs lietotājus uzlikt šo browseri/addonu?

Te jau tas labums, ka katrs no aģentiem pats izdomās, kā to izdarīt.

Kaut vai aizies pie drauga un pa kluso uzinstalēs. :D

 

 

Bezceriigi, jo tikpat labi var izveidot adonu kas uzliks JS veidiigu reklamu pa virsu jebkurai lapai ...

Gluži nē, šī sistēma netraucē parastajam lietotājam, jo aizvieto jau esošās reklāmas.

 

 

idejas parasti vispirms realizē un tad izpauž pārējiem ;)

Man katru dienu rodas kāda ideja, visas nerealizēt, tāpēc ar sliktākajām padalos, it sevišķi tādās dienās, kad forums tukšs.

Link to comment
Share on other sites

Visticamāk tās 50 reklāmas kompānijas tevi iesūdzēs tiesā, ka "lien priekšā" un negodīgi piepelnies.

Reklāmas kā tādas jau ir apnikušas un tiek vieksmīgi filtrētas ar AdBlockiem.. vismaz es internetā neskatos pilnīgi nevienu reklāmu nevienā lapā, ja tāda parādās un vajadzēs bieži apciemot to lapu - reklāma tiek "banota".

Link to comment
Share on other sites

Par iesūdzēšanu tiesā:

Ja tā būs kāda ofšora kompānija, nevis ASV, tad to nav nemaz tik viegli izdarīt.

Šeit netiek nekas pretlikumīgs darīts. Lietotājs instalējot addonu piekrīt, ka reklāmas tiks aizvietotas. Savādāk jau adblockerus arī var iesūdzēt tiesā par to, ka bloķē reklāmas. Pašus adblokerus izmanto ļoti neliels cilvēku loks un šiem šī sistēma nav mērķēta.

 

Hm, bet martins256 pameta labu domu, bet vajag nevis būt pašam interneta provaiderim, kurš nomaina reklāmas, bet izveidot softu, kurā automātiski nomaina reklāmas un interneta provaideri tad varētu šo softu uzstādīt, protams, lai viss būtu likumīgi, līgumos ieraksta, ka lietotājs piekrīt reklāmas nomaiņai. Šādā gadījumā provaideris pat varētu saņemt pusi no reklāmas ieņēmumiem. Tādā veidā provaideris ar pāris tūkstošiem klientu, praktiski var dubultot savus ieņēmumus. Bet centrālā sistēma sadarbojas ar simtiem, vai pat tūkstošiem provaideru visā pasaulē.

Link to comment
Share on other sites

bet vajag nevis būt pašam interneta provaiderim, kurš nomaina reklāmas, bet izveidot softu, kurā automātiski nomaina

Un atomatiski shim provaiderim tiks piegriestas pieejas taam lapaam ;)

Varees seedet uz Bezreklamu & Porno saitiem .. Visi normalie Resursi vienk. piegrieziis Piekljuvi ;)

Pat nevajadzees tiesaaties ;)

Labs veids kaa Nogremdeet provaidera biznesu ...

Link to comment
Share on other sites

Ja codez noslēgtu ar ļoti lielu daudzumu provaideru līgumu, tad viņu bloķēt nevarētu. Bet tad arī lapas, kuras apmeklē pelnīs mazāk. Tās mēģinās piemānīt codez sistēmu vai arī reklāmas tajās nebūs.

 

Rezultātā sanēk diezgan bezcerīgs gadījums.

Edited by martins256
Link to comment
Share on other sites

Grey_Wolf, man šķiet, ka tas ir nereāli. Piemēram, caur provaideri ar 10000 lietotāju, tiks izmantotas tūkstošiem dažādas lapas visā pasaulē, nu nereāli, ka viņas tā ņems un bloķēs to provaideri, viņas pat par to nezinās.

Link to comment
Share on other sites

nu nereāli, ka viņas tā ņems un bloķēs to provaideri, viņas pat par to nezinās.

Nu jaa 99.9% pat nezinaas, bet pietiks jau ar to ka Noblokjees 2-3 lielakie LV (vai dotaas valsts) Lapu uztureetaaji ...

Cik Klienti paliks provaiderim , ja caur vinu blokjeesies : draugiem.lv / Inbox.lv / TvNet.lv / Delfi.lv ... ++ Internet Bankas ...

Un taa vietaa paraadiisies pazinjojums --> Jusu provaideris Ir zaglis un kraapnieks ... ???

Es lauztu ar provaideri liigumu Tajaa pasaa dienaa..

--

Kaa zinams to uztaisiit ir skriptaa paris rindinju + sarkastinsh ar IP maskaam ... (pat ne pilnam IP )

---

edit: Piedevam ja tas notiktu ar manu lapu --> Es pat nebljokeetu, bet Dokumenteetu faktu un piedziitu naudinju --> IMPHO daudz efektiivak, nekaa blokjeet ;)

Jo Varetu pieraadiit KA REALI man ticis nodariits Matreals zaudeejums & Zudusi POTENCIALAA pelnja , tas ir ieskaitot Moralo kaiteejumu, potencialos zaudejumus Nakotnee --> kaa nekaa Pievilta Reklamdeveeju uzticiiba --> mieriigi saskaitiitu paris Ljimonus ...

Edited by Grey_Wolf
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...