Jump to content
php.lv forumi

Kāds ir mēģinājis Provigīlu?


codez

Recommended Posts

Izlasīju interesantu rakstu par Provigilu, ka cilvēki ASV tehnoloģiju rašanās centrā, Silicona ielejā, aizrāvušies ar Provigīlu.

Tā ir tāda viela, kas samazina nepieciešamību pēc miega un palielina koncentrēšanās spējas.

 

http://www.techcrunch.com/2008/07/15/how-m...up-on-provigil/

 

Kāds Latvijā ar ir lietojis kaut ko līdzīgu, lai stimulētu savas smadzeņu spējas un spētu veikt darbus ātrāk?

Link to comment
Share on other sites

Es teiktu, ka tas ir slimi un nevajadzīgi. Cilvēks nav robots, kura procesoru var uzklokot neraizējoties par sekām. Ne velti daba ir izveidojusi cilvēku kāds viņš tagad ir. Jebkāda zāļošana tikai bojās organismu. Ja (d)efektu nemanīs uz reiz, tad ilgtermiņā - savos pēcnācējos, piemēram.

Stimulēt savas smadzeņu spējas daudz vienkāršāk var ar mierīgāku/veselīgāku dzīvesveidu.

Link to comment
Share on other sites

Es ar kaut kā neticu, ka ja tā teikt uzķūnē sev smadzenes uz kādu brīdi, radīsies tikai kāda alerģija.

Kā jau visi šāda veida produkti kaitē arī sirdij. Labi, ka šāds provigils ir tikai ASV :)

 

Stimulēt savas smadzeņu spējas daudz vienkāršāk var ar mierīgāku/veselīgāku dzīvesveidu.

 

Nedomāju viss, ka cilvēks, kas ēdīs daudz dārzeņus un needīs teiksim saldumus, kas nozīmē, ka ir veselīgāks dzīvesveids, būs vairāk stimulējis smadzeņu spējas nekā tāds kas to visu darīs :) Attīstīt smadzenes var lasot, rēķinot utt. Vajag darīt to, ko dara cilvēki skolā :)

Link to comment
Share on other sites

Daba cilvēku izveidojusi kā visvarbūtīgāko, bet ne visoptimālāko.

Piemēram praktiski ir tā, ka cilvēka veselība ir daudz labāka, ja viņš uzņem papildus dažādas nepieciešamas vielas: vitamīnus un minerālus, palielinātās koncentrācijās - lielākās, kādas dabīgos apstākļos varētu iegūt.

Tāpēc, jāskatās katrs gadījums konkrēti. Bieži vien sekas var būt daudz maznozīmīgākas kā ieguvums. Es protams nereklamēju šo produktu, izsaku tikai savu viedokli.

Link to comment
Share on other sites

codez, man sāk palikt bail no taviem postiem. Vienā tu meklē profesionāļus, kas dzīvos komūnā un kodēs septiņas dienas nedēļā, nākamajā jau meklē šaibas ar ko viņus sazāļot, lai varētu non-stopā kodēt.

 

Attiecībā uz pašām šaibām - nedomāju, ka tas ir saprātīgs risinājums ilgtermiņā. Tas visticamāk ir tāpat, kā kaut kur lasīju par energy-drinkiem, ka būtībā tu iztērē enerģiju uz kredīta un pēc tam tev tā organismam ir jāatdod ar procentiem. Ja nu nespēj atdot, tad rēķinies, ka vai nu atstiep galus vai arī paliec uz gultas.

Link to comment
Share on other sites

Kaklz labi pateica pirmo rindkopu. :)

 

Par pašu ķīmiju runājot, domāju, ka pāris reizes vai neregulāri lietojot nekas būtiski ļauns diezvai var notikt, kā ar jebkuru ķīmiju, ko cilvēkiem nākas lietot. Bet regulāri un ilgtermiņā lietojot, nebrīnītos, ja no prātiņa kāds šķirtos pēc šo preparātu lietošanas.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...