Jump to content
php.lv forumi

Samaksa Full-Time PHP Guru.


what?

Recommended Posts

  • Replies 32
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

tu gribi teikt, ka guru nevar straadaat par 400?

tavu kodeeshanas liimeni nosaka tava alga?

es tam nepiekriitu

 

Nu ja tev ir augsts līmenis, tad strādāt par 400Ls ir galīgi garām.

 

400Ls saņem advancēts students par +/- pusslodzi.

Link to comment
Share on other sites

vajadzees panjemt diktofonu, pastaigaat pa darba intervijaam un uztaisiit jums reportaazhu. Savaadaak shitie cipari ir pilniigi no gaisa.

algu nosaka darbadeveejs, nevis programmeetaajs (lai vinjsh kaut vai 10x guru)

Link to comment
Share on other sites

tavu kodeeshanas liimeni nosaka tava alga?

es tam nepiekriitu

Kāpēc tā uzreiz ? Es jau arī nemaz tā neteicu.

 

Vienkārši, ja tu savas zināšanas vērtē kā "guru" un tā pa tiešām arī ir, tad noteikti vari atrast darbu vismaz par 600 latiem. Ar uzsvaru "vismaz".

 

Protams, tu jau vari arī būt "guru" un strādāt par 400 latiem. Bet nu tad pats vien esi vainīgs.

Edited by andrisp
Link to comment
Share on other sites

tavu kodeeshanas liimeni nosaka tava alga?

Tieši otrādi - tavu algu vajadzētu noteikt tavam kodēšanas līmenim. Un "guru" līmenis ir jāsaprot kā augsts līmenis. Parasti normālam darba devējam to vajadzētu saprast.

Link to comment
Share on other sites

Programmētājs (un dajebkurš cits darbinieks) uzņēmumam ir līdzeklis, ar kuru gūt peļņu. Ja uzņēmums var programmētāja izstrādājumu pārdot par 3000Ls/mēnesī, tad droši vien, ka šim programmētājam var arī maksāt tos 1200Ls. Bet ja pašu radīto produktu uzņēmums pārdod par 1000Ls, tad nu nebūs programmētājam alga lielāka par kādiem 500Ls, lai arī cik viņš nebūtu talantīgs. Tātad talantīgajam programmētājam jāmeklē tāda vieta, kurā var apmaksāt viņa talanta augsto lidojumu. Ja nevar tādu uzņēmumu atrast, varbūt jāpadomā par savas lietas uzsākšanu... Ja jau esi tik talantīgs...

Link to comment
Share on other sites

nestraadaashu vairaak. normaala alga vai kodeejat pashi, mans ultimats. sakraajies pa laiku, nebuus vairaak labdariibas akcijas.

taatad iespeejams atkal buushu bez darba, vai kaa moderni saka friilancers

Link to comment
Share on other sites

nezinu kas un kā tiek uzskatīts par "guru", varbūt neesmu tieši php guru, bet mācos par tādu gan :D bet toties esmu labāks speciālists par sev personīgi zināmiem php koderiem un ne tikai php jomā ;)

 

par algām: tas ir ļoti relatīvs jēdziens... tas ko vajag, un tas ko reāli cilvēks saņem un samierinās...

 

php iesācējiem (šeit es domāju tikai php iesācējiem, nevis iesācējiem programmēšanas jomā), alga reāli LV parastā kompānijā ir līdz 400 Ls mēnesī. Tad kad paaugās prasmēs, tad arī seko jau 500 - 600 Ls, bet jau advancētam programmētājam kurš savu lietu pārzin gan praktiski gan teorētiski (t.i. programmēšanas inženierim php un dažādu DB jomā) sākot no 600Ls (pēc nodokļu nomaksas) tā kā andrisp arī teica. Un kad esi t.s. guru lomā un tevi arī kā guru izmanto, tad arī iespējams ka sākot no 900 Ls uz rokas.

 

Redz kur tā sāls, ir tie saucamie guru, kas nesaņem pāri tūkstotim kā tam vajadzētu būt, jo redz kompānijai kurā viņš strādā, nemaz nevajag visu viņa jaudu, un šamais samierinās jo kā zināms visa programmētāju tauta ir pietiekami slinki, un ja viņiem pietiek, tad viņi necenšas diži ko mainīt, ja vien uz paplātes nepasniedz :D jo redz jāsēž tak pie pc, ne tā? (te protams viedokļi dažādi, bet vairumā tā ir un nav ko liegties, bet protams, ka tie kas te ir un kaut ko raksta un dara, gan jau ir arī tie izņēmumi ;) )

 

Tiklīdz kompānijai ir sarežģītāki uzdevumi un tu esi neaizstājams savā jomā, vai kaut vai tāpēc, ka sistēma ir tik sarežģīta un esi vienīgais kas to pilnībā izprot, tad arī īstajā laikā arī alga tiek pacelta, lai tevi noturētu ;)

 

Ja esi ticis jau pie laba Big Boss un pats esi labs (ne tikai kā cilvēks, bet kā speciālists) tad arī tev alga ir ar t.s. panākumu indeksu, jeb procenti no kompānijas peļņas, protams rezervē paliek arī cietā alga, ja kas ;)

 

Algas ir skatītas Latvijas kompānijās pēc personīgas pieredzes, ta ka mēģini pastāstīt ja tev ir bijis savādāk, nevis kā vajadzētu būt, bet kā ir ;)

Link to comment
Share on other sites

Īstenībā jau visi močī pa 250 un uzkurina nemec, lai pēcāk tiktu viņa vietā un ēstu desu ar sviestu, hihihi :)

 

Tas ir parasti lielajās skopajās kompānijās, jo redz ir vienmēr studentiņi, kas ir gatavi strādāt par lētāku algu, līdz ar to izčakarē mums to darba tirgu, jo redz

darba devēji īsti nesaprot atšķirību, ka studentam kā tādam ir jāprasa mazāka alga, jo viņš tikai mācās, bet jau pieredzējušam speciālistam vajag vairāk, jo šis

var izglābt arī grūtās un sarežģītās situācijās un pabeigt projektu laikā.

 

Redz, darba devēj ja cienīsi labu koderi, tad arī viņš tev uztaisīs visu ko spēj, bet ja algu maksāsi tādu kā vairumam, tad arī viņš būs tāds kā vairums, un tu

nemaz tā arī neuzzināsi ko tavs profiņš prot ;)

 

Par to 250 Ls - laba starta cena, ja kaut ko esi progojis jau iekš pascal, VB, vai kādu no C ko taml. un php esi tikai nesen (kādu pusgadiņu vismaz) sācis skatīt un esi jau pāris jūrasskolas variantus ar php uztaisījis un tagad sāc kaut ko jau sakarīgu pamazām kodēt ;)

 

^ subjektīvs uzskats ;)

 

p.s. ja kādz te ir php guru vai par tādu vēlas patriotiski kļūt un ir stipri pamati php un objekt orientētā programmēšanā, var p.m. to me un varu uzaicināt arī uz pārrunām ar savu CV un gatavo projektu linku listi vai flash rokās un ta mosk kaut ko sabīdam ;) viss protams atkarīgs no tavām prasmēm un spējām ātri mācīties un saprast lietas ;) :))

Link to comment
Share on other sites

nemec, bet tu taču tikko teici, ka 400 ir normāli priekš "guru".

tas ka 400 ir normāli, tādu es gan nebiju teicis. es saku, ka algas sākot no 400. Priekš manis normāli ir no 1000 latu, lai es nedomātu par kaut kādiem citiem pelnīšanas avotiem.

Mans viedoklis, ja programmētāju pareizi izmanto, tad n-tūkstošus var nopelnīt. Bet ja visu laiku taisīt korporatīvās lapas vietējiem uzņēmējiem, tad naudu neredzēsi. Tādi gudrinieki arī maksā tos sākot 400 latu, jo redz programmētājs neapmaksājas.

 

Re nu, dēļ šī topic nemec tagad būs bez darba :(

 

EDIT:

Cerams, ka ātri atradīsi vietu, kur Tevi novērtē.

kāpēc uzreiz bez darba, varbūt ar dubulto algu tajā pašā darbā..;]

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...