Jump to content
php.lv forumi

serveri


ray

Recommended Posts

Nevajag taisīt muļķīgas QUOTEs

 

 

izgāju visus (11 lpp) topikus šajā forumā par hostingu, bet nevienu neatradu par serveru tehniskajām iespējām, tikai hostingu piedāvājumus un salīdzinājumus.

es domāju nevis firmas kas piedāvā serveru pakalpojumus, bet serverus ko pirkt (dell, hp utt.).

Edited by bubu
Link to comment
Share on other sites

Nu vecīt... pamatā jau viņiem visiem dzelži vienādi ... Intel mātesplates, Intel CPU un Maxtor/Fujitsu HDD.

AMD nedaudz atšķirās m/b .. jo AMD neražo mātesplates.

 

Principā šeit jārunā par konkrētu konfigurāciju ... protams, ka 8 CPU (janākie Xeoni) ar lielu L2 kešu, iSCSI un t.t. būs labāki, bet maksā attiecīgi $.

Vienīgais HP/IBM ir normāls suports latvijā (par pārējiem nezinu)

Link to comment
Share on other sites

Skatos, ka i-neta veikalos arī viņiem ir piedāvājums, bet nu nez vai tur ir īstā vieta.

Jaa interneta veikals ir Istaa vieta kur pirkt serveri ;)

---

neticu ka kaads i vaikals piedavaa Normalu serveri , taa tomer nav prece ko peerk ikdienaa...

Link to comment
Share on other sites

kaut vai tas pats capital.lv, vari pie šiem pasūtīt dajebkādu customizētu dzelzi.

un nemaz nepaskatiities uz vinju dziivee....

tas ir neieslegt neparbaudiit utt... paljauties uz kurjeru kursh atvediis ... utt...

IMPHO nenopietni...

edit:

----------

Prece var atšķirties no attēla redzamās. Preču aprakstiem ir informatīva nozīme, komplektācijā un parametros var būt ražotāju noteiktās modifikācijas.

---------

Serveris tomer nav kafijas kanna ....

Edited by Grey_Wolf
Link to comment
Share on other sites

ko serverim paskatīsies un ko vizuāli novērtēsi? google, specifikācijas/review + servera pilnais nosaukums.

 

negribu izklausīties pēc reklamētāja, bet par pieredzi ar capital un padārga customizēta aparāta pirkšanu varu teikt tikai to labāko, atbildēja uz visiem maniem dumjajiem jautājumiem, preci dabūju 2vas dienas pirms viņu solītā termiņa, phu,phu nekas noplīsis vēl nav.

Link to comment
Share on other sites

atbildēja uz visiem maniem dumjajiem jautājumiem

pag pag par to es arii saku ... jebsh jautajumi tika uzdoti caur e-mailu ..

vai arii sazvanijies.....

klasiskajaa I veikala shemaa pircejs pardeveejam (vai otraadi) nezvana... to ko webLapaa ierauga iekjeksee i viss... gaida kad atvediis...

edit: Es jau neteicu ka nevar preci pasuutiit / rezervet caur netu , bet gan par i veikaliem kaa taadiem ...

(daudzaas lielaas firmaas prece tiek rezerveta caur netu .... bet tas tomer nav i veikals....)

Edited by Grey_Wolf
Link to comment
Share on other sites

Par kustomizētiem serveriem - iet uzreiz uz kantoriem, kas ar to nodarbojās, vai arī paskatās gatavos risinājumus.

 

Viss ir atkarīgs kam tas servers domāts, kāda arhitektūra un t.t.

Pat iespējams tavam projektam būs pa maz 1/2 serveris... tev jāparunā ar IS arhitektiem, tie savukārt runās ar tehniķiem (arhitekti gan jau paši zin ko var/nevar saslēgt kopā). Pēctam tev liks dzelžus - nopirkt dzelžus nav nekāda problēma - ja ir kāposts, tad visu saņemsi ko prasīji.

 

Paskaties, kā dr.lv ilgi cīnījās ar savu sistēmu.. Tagad gan jau ka tur klāsterī viss saslēgts (Roze pastāstīs) un smalki sakonfigurēts.

 

Pastāv cita iespēja - visu salikt pašam. bet nu tas ir čakars - jāzin visas komponentes ekselenti.

Link to comment
Share on other sites

Paskaties, kā dr.lv ilgi cīnījās ar savu sistēmu.. Tagad gan jau ka tur klāsterī viss saslēgts (Roze pastāstīs) un smalki sakonfigurēts.

No klāstera tā tiešajā izpratnē nav ne smakas :) un cīnamies aizvien.. Uz gada beigām plānots ap 120+- kastes un tad vēl nez kā būs..

 

Mums gan ir zināmi ierobežojumi.. es gribētu piemēram likt parastās (paškomplektētās kastes) gandrīz vai desktopus, bet diemžēl pagaidām nav īsti variantu (nav kur) un smejies vai raudi lielākā problēma ir elektrība.. ja teiksim datucentrā ir 47U skapis bet uz visu skapi ir tikai 2kW a mums serveris tādā ne īpaši aktīvā darbībā ēd 400+ W.. tad uz visu skapi max var ielikt 5 serverus :( utt utprojām..

 

Bet atbildod uz jautājumu nav īsti tāda pareizā ceļa..

Ir jāpieņem lēmums vai arī javadās no apstākļiem, proti ir kompānijas/iestādes kurās tu nemaz nedrīksti likt kaut kādus paškomplektētos dzelžus, bet jābūt obligāti ar 24/7 supportu utt.. Man teiksim pareizāk un izdevīgāk šķiet nopirkt divus lētus dzelžus un ja viens izrubās tad pofig lietojam otru nevis pirkt vienu uberdārgu dzelzi/servisu un tad cerēt ka nekas nenoplīsīs - plīst viss jo principā visu ražo ķīnieši tas pats IBM ir Lenovo (savulaik pirkām x306M no 10 dzelžiem 2 bija jāatgriež uz servisu labošanai UZREIZ) ;) Un tam pašam ibm supportam reizēm gadās visādas ķibele..

Par lētajiem dzelžīem kaut vai piemēru varu minēt viens IBM kaut kāds x3550 piem maksā ap 3000Ls.. pa tādu naudu tu vari nopirkt 8-10 desktopus analogās jaudās / protams papildus izmaksas ir uzturēšanā (ja to dari pats tad nekādas) / izvietošanā, taču tad tā kaste kaut vai viena mēnesī nosprāgst :)

Protams ir svarīgi lietojumi kā DB kurus drošāk turēt uz "enterprise" līmeņa dzelžiem - tai pat laikā stabilitāti tikuntā var panākt arī letā gala aparatūru.

 

Bet nu tā ja doma bija par brandname tad kā jau daži rakstīja IBM vai HP (pēdējais pasūtijums mums ir no HP jo iedeva labāku cenu nepieciešamajai aparatūrai :) )... teorētiski vēl cilvēki liek Dell un SuperMicro ir redzēti arī daži Intel serveri, arī Sun daži produkti (Sunfires) bija interesanti (it īpaši pirms IBM izlaida savu jauno sēriju).

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...