Jump to content
php.lv forumi

Paziisti kaadu meiteni - programmeetaaju?


Analgiins

Recommended Posts

Man teiksim darbaa ir viena taada. Nu cilveeks jau kaa cilveeks, viss normaali. Bet vai Latvijaa daudz taadu? Peec Jusu domaam, kuram Latvijaa darbadeveejs dos priekshroku - viirietim vai sievietei programmeetaaja amatam?

P.S. taa ir, ka aiz neko dariit nezini ko prasiit :)

Link to comment
Share on other sites

Interesanti kaadus pribambasus - cik liiki vai taisni pirksti un cik viegli sliid pa klaviatuuru? :)

20048[/snapback]

Ai nu tā kā pirmoreiz būtu atgājis no zilā ekrāna un sieviete ieraudzījis. Protams krūšu, kāju u.c. izmērus..

 

no offence :)

 

Bet ja nopietni tad samērā reti sievietes ir programmētājas (vismaz pēc manas prakses/pieredzes), jo viņām lielākoties ir cita domāšanas veids, līdz ar to nekādi stereotipi vai aizspriedumi, vai priekšrocības (pretēji varbūt kā pēdējā laikā cilātajai tēmai 'sieviete - autovadītāja') dzimumam nav.

Link to comment
Share on other sites

Nu, tas citādākais domāšanas veids izpaužas tādējādi, ka viņas nevar tik pacietīgi risināt problēmas, kur tomēr ir nepieciešama bieži vien liela garīga piepūle.

20050[/snapback]

 

galīgas muļķības - sievietēm ir daudz lielāka pacietība, kā jebkuram vīrietim. Diez kāpēc tad 80% testētāju ir sievietes - tāpēc, ka vīrieši nespēj veikt vienmuļus darbus...

 

un par sievietēm programmētājām - nu nav nemaz tāds retums un nav nekāda atšķirība, nevajag jau sievietes uzreiz saistīt ar blondīnēm, kas no datoriem neko necērt.

piem, manā darba vietā, kad sāku strādāt bija 4 sievietes programmētājas (šobrīd vairs tikai 2vas, jo saņēma labāku darba piedāvājumu - viena programmēšanas sfērā, otra testēšanas) no 9 programmētājiem.

 

Tā kā nav ko te daudz muldēt par dzimuma atšķirībām - atliek vien atcerēties pamatskolu un padomāt, kurš tad labāk mācījās i latievšu valodu, i matemātiku. Tās noteikti bija meitenes.

Link to comment
Share on other sites

Zinu vairākas. Gan tādas, kas programmē daudz labāk par dažu labu te :) gan tādas, kuras bez īpašākiem skaidrojumiem nekā nejēgs (nemaz nezinu vai ir vērts tādas saukt par programmētājām).

 

Manuprāt muļķīgs topiks. Cilvēks var iemācīties gandrīz jebko, vajag tikai laiku un gribēšanu. Ja nebūs gribēšana, tad nebūs arī rezultātu.

Link to comment
Share on other sites

Mums bija sieviete - programmētāja. Lai arī ar izcilību beidza RTU, programmētāja bija švaka. Pārprofilējām par sistēmanalītiķi tipa, cits aņķins.

20117[/snapback]

 

nu beidz... Tur daudz koderu pabeidza RTU, laikam pat ari magus. tikai jeega no taa papiira.

 

sieviete nav domaata kodeeshanai (iznjeemumus nenjemsim veeraa). taada taa daba ir :) un te nav ko strideties.

Link to comment
Share on other sites

Nu līdz ar to tākā maz tad grūti spriest par darba kvalitāti un profesijas atbilstību - tādējādi atkārtojoties un atbildot uz pirmo jautājumu, manuprāt, nekādas priekšrocības vai mīnusu nav.

20144[/snapback]

 

DATI šogad gada programmētājs bija sieviete. tas tā.. viela pārdomām.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...