Jump to content
php.lv forumi

Bana veidi


viss_kedaas

Recommended Posts

Vai jūs zināt kādu veidu kā izvilināt no mobilā telefona vai datora pārlūka kādu unikālu id, sērijas nummuru vai kaut ko tamlīdzīgu?

Lieta tāda ka banu likt uz niku nav prātīgi, jo var reģistrēt citu niku utt.

<i>Bans uz IP</i> - Daudziem IP nav patsatāvīgas (piem DSL) un ir ari proxy, nebutu pratigi izbanot visus kas lieto vienu proxy, vai tos kuriem IP ir vienādas. un telefoniem parsvara Lieto 2 IP adreses, kuras ir defaultā no lmt un tele2.

<i>bans uz pārlūku</i> Arī nav labi. izbanot visus IE lietotājus vai firefox ... Telefoniem izbanot visus kas lieto piemeram 3510i , sgh-x100 utt

 

Man trūkst ideju.

 

Biju domājis taisīt reģistrāciju uz emailu, taču WAP'ā daudziem nav mailu un tur atkrīt lietotāji. un tas ir neparocīgi, lai apstiprinātu reģistrāciju. Lietotājam tas nav ērti. (pašam tadas lapās slinkums reģistrēties)

 

Bija ari ideja taisit reģistrācijas pa maksu(e-parole) taču šeit arī atkrīt lietotāji. (jo reti kurš reģistrētos pa naudu piemēram, lai WAP'aa varētu pačatot)

 

Varbūt varat ieteikt kaut ko labu?

Link to comment
Share on other sites

kameer vien cilveekos nebuus pa unikalam microchipam, kurus kompjuters nolasa un izmant individa identificesanai, tikmeer neuztaisiisi gandriiz 100% drosu vainiigaa subjekta identificesanu.

 

es iztiktu ar banu uz nicku - vai pat vispar nebanot, jo vairaak meeginaasi ieviest kaartiibu ar sankcijaam pret userim, jo vairaak atradiisies taadi kuri speciaali dariis dajebko, lai pieraaditu ka vinsh nav taads kaa peleekaa kaartiigaa masa.

 

protams cita lieta ja paredzamie useri ir kaut kaadi beernelji - tur vajag visaadas banosanas un konfeksu daliisanas :)

Link to comment
Share on other sites

nu ja tie ir siiki tad var uz vinja PC nomest cepuminju ... un vadiities peec taa ... bet ar nau droshi, jo cepuminju var jebkuraa briidii izdzeest ..
... vai arī vispār nepieņemt.

 

Cepumos ko tādu glabāt ir galīgi garām.

Link to comment
Share on other sites

piekriitu Kavacky ta4u ja pret beerniem vaig ciiniities , tad var meeginaat .. :) ... bet vislabaakais variants jau ir uz lietotaajvaarda, veel fii4a taada ka neraadi vinjam ka esi vinju nobanojis, bet taa vietaa paraadi kkaadu php f-cijas error ... :)

kaut piem

die("Can't connect to MySQL server on '127.0.0.1'");

Link to comment
Share on other sites

registreesanos taisi keepiigu, prasi viskautko dumju, suuti mailu uz unikalu mailboxu, nu taa, lai nevar 1min laikaa pieregistreeties ar citu nicku izbanotā vietā.

 

par die("Can't connect to MySQL server on '127.0.0.1'"); gan nezinu - radiisies slikts priekstats tavu lapu es tomeer raadiitu ka banots un peec kura noteikuma punktu paarkaapumu + kaut kaadu terminju banam - lai interesantaak samiem :)

Link to comment
Share on other sites

nu jaa .. tas par to kljuudu taadaa zinjaa jaa. var jau ar raadiit :) nu un tad peec registraacijas uz e-mail suutiiti linku ar kaut kaadu key , lai aktivizeetu savu kontu ... :)

un ljaut registreet tikai unikaalas epasta adreses .. respektiivi lai tikai viens cilveeks var pieregistreeties ar vienu epasta adresi ... :)

Link to comment
Share on other sites

blackhalt: Tas jau, liekas, arī neko neatrisina. Kaut kādās net cafe visi lieto vienu browseri. Vai tad katrā ir kaut kas unikāls?

19624[/snapback]

 

Net cafee katraa pc ir kas unikaals .... katrs ir unikaali piedi**** .. :D ... tas arii viss... jau jau katraa pc buutu kas unikaals ...

kaut gan ... es domaaju ka ir, piem katram XP windowsam to4 var dabuut kko unikaalu, proti jaaskataas ActivX virzienaa, jo ja microsoft no tava PC var izvilkt visu tad jau parastajam mirstiigajam ar vaidzeetu , bet tad uz servera manuoraat jaatur kkas kas atbalsta asp.net ... manas domas taadas ... cik zinu tad apacim var pielikt moduli kas njem asp.net ..

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...