Jump to content
php.lv forumi

Darba uzsākšana iesācējam


ezis

Recommended Posts

Kā atrast pielietojumu savām spējām, kur skatīties un ar ko sākt? Ir pamatzināšanas HTML, CSS, JS, labas zināšanas PHP, izpratne par OOP un to patterniem, arī MySQL pieprasījumus māku uzrakstīt un ir kustināts arī C++. MVC idejas izpratne un praktiska darbošanās ar to. Iemaņas Photoshop un dizainu griezšanā. Esmu darbojies unix vidē, proti, iemaņas ar shh klientu VPS administrēšanā, FTPD uzstādīšana etc.

 

Noteikti, ka vēl jāapgūst kāds ietvars, bet nevaru izvēlēties kuru. Palūgšu ieteikumus un pamatojumu izvēlē. Praktiski esmu izmantojis: Laravel un CI, pētījis mikro ietvarus.

 

Standarta prasība noteikti, ka ir Portfolio, bet, kādi būtu tie pirmie darbiņi, kurus tur likt iekšā? Vai tādi sīkumi, kā paša veidots twitter dizains, kā piemērs, ir rādāms potenciālajam darba devējam un vai tāda izmēra pasākums spēlē kādu lomu?

 

Noteikti jāpiemin, ka nav izglītības dokuments šajā nozarē.

 

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Tā ir ļoti normāla zināšanu bagāža. Ja tev ir kaut viens nopietnāks projekts/sistēma, kur būtu izmantota katra no šīm tehnoloģijām, tad tas jau ir pietiekami, lai tu mierīgi varētu atsaukties uz kādu darba sludinājumu.

 

Es domāju, ka nečakarējies, atver cv.lv un aizsūti pāris meilus, noteikti atzvanīs un uzaicinās uz tālāku interviju. Galu galā, ir taču programmētāju deficīts :)

Link to comment
Share on other sites

Atrodi darbu un strādā tajā. Bet ne tādu darbu, kur esi viens. Neesi augstprātīgs, sākumā pamācies no pieredzējušākajiem kolēģiem, iemācies sastrādāties, paskaties, kā tiek organizēti darbi. Īsi sakot, vairāk mēģini skatīties, kādā vidē tiksi. Var arī otrā galējībā - mesties kaut kādā startupu pasākumā, varbūt paveiksies un būsi miljonārs, varēsi ziedot visādām organizācijām... :)

Link to comment
Share on other sites

Neērti jūtos no tā, ka nav materiāls, ko parādīt, tāpēc tagad arī nesteidzos atbildēt uz sludinājumiem. Kā jau minēju, esmu iesācējs, tāpēc vēlētos sākt no mazumiņa, audzēt spējas un likt klāt darāmo, tad lai arī var sākt droši/ērti justies.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...