Jump to content
php.lv forumi

Iespēja piedalīties satura veidošanā (notepad.lv)


foxsk8

Recommended Posts

Sveiki tautieši!

 

Kā jau vairums php.lv lietotāju un citi, zina mani, pazīst, utt... zin arī ka man pieder notepad.lv, un darbojos arī tajā visā pasākumā.

 

Sakarā ar jauno portāla versiju, ir arī parādījušās pāris idejas par jaunu sleju, jeb satura veidošanu, tieši mērķētu uz web izstrādes lietām, līdz ar to, meklēju, piedāvāju interesentiem arī iemēģināt kaut ko uzrakstīt un padalīties ar zināšanām plašākai publikai. Protams šeit iekš php.lv tādu ziņu, apskatu, rakstu sadaļa netiek piedāvāta, kā arī daudzi no lietotājiem paši raksta blogus, utt.. Latvijā īpaši tieši par šādu tēmu, forumi itkā ir, bet nav tādu user frendly how to do, where to get informācijas. Atceros, ka ņēmu dalību arī iekš web-dev.lv projekta, bet pašas idejas autoram nebija nedz diži laika tam visam pieķerties nedz arī šāda veida ziņas, jaunumus regulāri publicēt.

 

Tad nu interesantiem, lūdzu izteikties, vai kāds vēlas piepalīdzēt ar satura veidošanu tieši par šo tēmu, protams, es pats neesmu tur baigais žurnālists, utt... bet šo to jau var uzrakstīt, domāju, ka daudziem būtu interesanti palasīt jaunumus. Plus visus izveidotos jaunumus varētu iknedēļu iemest šeit iekš php.lv foruma arī.

 

Idejas, ieteikumi, attīstiba, risinājumi.

 

Varbūt ši ir lieliska iespēja apvienot cilvēku spēkus, entuziasmu, hobiju ar patīkamo?

 

Ja kādam ir kas speciāli jautājams, vai kā savādāk, droši PM šeit, vai PM notepadā.

 

Uzreiz minēšu, ka nekādu atalgojumu par rakstu rakstīšanu piedāvāt nevaru, jo viss projekts tiek bāzēts uz hobiju, jeb tā teikt prieka pēc. Jums pastāv lieliskas iespējas palielināt zināšanas IT sfērā, iegūt pieredzi, un reizē arī apgūt kaut ko jaunu.

Link to comment
Share on other sites

Emm, atalgojumu piedāvāt nevari, bet par reklāmām naudu plēs, okey, saprotu, jāsedz servera izdevumi utt, bet saki ko vēlies, Tu nopelni krietni vairāk, kur tad šī nauda tiek izlietota, ja jau raksta autoriem atalgojumu piedāvāt nespēj?

Vienkārši nāk 1. doma, tiek ļaunprātīgi izmantoti cilvēki. Bet nu gan jau vari to izskaidrot.

 

 

Par jauno versiju, tīri ok, vienīgi ir viens trūkums, ziņu lapā tas neder. Man kā lasītājam un arī daudziem citiem, atverot ziņu lapu, pirmais kas jāredz ir ziņas! Nevis kaudze ar titul bildēm, kas aizēno ziņu virsrakstus.

 

 

Bet nu es tiešām vēlos dzirdēt atbildi uz 1. jautājumu ;)

Link to comment
Share on other sites

Reklāma: Adsence dienā ienes zem viena euro, tas ir 20 centi, nākošais dateks reklāma, tas ir affilitie, banneris var rotēties mēnešiem ilgi, ja neviens no ref neko nenopērk naudas arī nav un ja arī nopērk tad 5 procenti no darījuma summas. CapitalFM banneris, sadarbības parteris, notepad.lv ziņas skan FM viļņos, katru dienu no 8 - 9 rītā. Serveris.lv reklāma, viņi mums dod serveri, hostingu bez maksas. So, reāli nekādi jūtami ienākumi no reklāmas nav. Es savu naudiņu pelnu ar web izstrādi un tām saistītām lietām, tā teikt, hobijs paliek hobijs, no notepad tur kādam alum varbūt mēneša beigās sanāk, lapas admini var atnākt un novākties, vai izveidot kaut kādu mazu notepad sajietu un visiem uzsaukt alu. To tu sauc par afigena lielo peļņu? Nākošais preses relīzes, tur mums atkal komunikāciju aģentūras dod testēt telefonus, iekārtas un citas interesantas lietas, par to protams neviens nemaksā, bet reizi mēnesi vai pa kādu laika periodu kāds no parteriem iedod konkursam balvu, vienreiz tas ir telefons, ko mēs varam izspēlēt, citreiz printeris, vai kas cits.

 

Latvijā jau marketings ir kāds ir, nevienam jau nav izdevīgi vairāk pa tradicionālo veidu reklamēties, visi vai nu izmanto sociālo mārketingu vai nu uzreiz paņem google adsence reklāmas vietu un darbojās tādā viedā.

 

Nu neliels piemērs, kāds labums būtu rakstu autoram:

 

1. Tavs niks kļūst atpazīstamāks, ja tu esi web devs, ir lieliskas iespējas tikt pie klientiem, reāli šādi man ir bijis pašam, kad rakstīju nelielu ieskatu par open source interneta veikaliem, cilvēki jautāja pēc help, kas reāli noved pie klienta = tātad naudas.

2. Laikam ejot, neviens neko nevar zināt, varbūt arī pienāks tāda diena, ka kādam varēsim kaut ko maksāt, utt...

 

Ja tomēr liekas, ka par visu šai pasaulē ir jāsaņem naudiņa, var arī skatīt citus portālus, iespējas, kur to darīt.

Es šeit nevienu nelūdzu, nepiespiežu vai nenosodu, es vienkārši piedāvāju.

Link to comment
Share on other sites

Ā un jā, paseko līdzi notepad.lv, ir jau izveidota arī list versija. www.notepad.lv/list/ šāds skats, kā arī pagaidām uz rakstiem ir uzlikts list skats, kur viss tiek atfiltrēts, pēc tam sākuma lapā būs iespēja arī visu info pārslēgt starp grid vai list skatu.

 

Vot šeit arī viss atdurās, neviens tā neviedo, tas nekam neder, bet beigu beigās sanāk vēl labāk nekā visiem pārējiem, kas neko jaunu nevar izdomāt. Pašu koncepta ideju, nedaudz pasmēlos no aizjūras, varbūt realizējums varēja būt labāk, bet pati pamatdoma nav nemaz tik slikta, šeit vairāk nostrādā pieradums pie vienmuļām latvijas ziņu, mājas lapām. Palaida jauno tvnet, visi bļāva, ne nē nē, jaunos draugus palaida, ne nē nē. Tā tas ir bijis vienmēr un es par to diži nesatraucos, tāpēc arī piedāvāju lietotājiem vairākus variantus, un ja kāds gribēs speciālu sākumlapu tikai viņam vienīgam, ja labi sarunās, tad arī tādu varēšu izveidot, bet vai tas kādam būs vajadzīgs, šaubos. Tā teikt, nevaru izpatikt vairākiem tukstošiem lietotāju.

Link to comment
Share on other sites

Rebuilder, kas tā par modi - uzreiz bļaut pretī, ka kaut kas nav labi? Es pats esmu Notepad.lv administrācijā un varu Tev galvot - nepeldamies Mēs naudas kalnos. Fox'is jau visu apstāstīja...

 

Par tēmu... Es varu pamēģināt!

Link to comment
Share on other sites

Sveiks!

fox, varbūt ir iespējams izveidot tādu sistēmu, ka developeri no malas var vienkārši savus rakstus iepostot, un pēc tam jūs, administrācija, izskatat vai tie ir labi un vai tos var publiskot, jo manuprāt būs pagrūti atrast kādu, kurš gribētu tā intensīvi kaut ko par dev lietām rakstīt, bet sakot no savas pieredzes, ir bijuši brīži, kad ir uznākusi vēlme padalīties ar saviem "atklājumiem", bet veidot savu blogu ir ilgs process un tā pat to izlasa maz cilvēku, bet, piemēram, es neatteiktos kādreiz jūsu portālā iesūtīt kādu rakstu saistībā ar web lietām no tehniskā aspekta, piemēram, PHP, Python, Objective-C bazētu valodu "tuti". Kā arī vajadzētu sākumā nofokusēt vai šī sleja būs multi web lietas, tehniskā puse, interfeiss u.t.t, jo, manuprāt, user side web tuti ir pietiekami daudz, bet būtu interesanti, ja parādītos kāda sleja ar advencētiem server side rakstiem par web lietām.

Link to comment
Share on other sites

Pievienojos! Un, pietam, Notepad.lv vajadzētu sistēmu, ka ne tikai programmēšanas-tipa rakstu var iesūtīts jebkurš no biedriem, bet pilnīgi jebkādu rakstu.

Link to comment
Share on other sites

Ideja jau kā tāda ir ļoti laba,jo mums nav gandrīz neviena tāda daudzmaz apmeklēta saita(izņemot atsevišķus blogus),kur varētu apkopot šādus tādus jaunumus un tendences web izstrādē.Tās ir lietas,kurām vienmēr būs pietiekoša auditorija,ja vien tas būs pasniegts kvalitatīvā,lasāmā veidā.Lielāka problēma būs ar autoriem,jo idejas vārdā vairumam ir diezgan grūti piespiesties kādu raksteli uzrakstīt,kaut vai mūžīgā laika trūkuma dēļ.Bet no otras puses,piekrītu tam,kurš teica,ka reizēm ir vēlme padalīties ar kādu interesantu info vai vienkārsi uzrakstīt savas domas par kaut ko,bet savu blogu uzturēt nav vēlmes.Droši vien tas arī sastādīs daļu no iesūtītajiem rakstiem,bet nu otra puse būs arī vajadzība praktizēt kādu vienkāršu rakstu filtrāciju,lai pasākumu nenodegradē CS'isti un spameri.Ja puse rakstu būs zemas kvalitātes,tad tas var atbaidīt pārējos potenciālos rakstu autorus.

Link to comment
Share on other sites

Ar ko mēs atšķiramies? Ja godīgi, tās pašas IT lietas vien tiek apspriestas, bet attieksme pret visu ir savādāka. Dēļ šiem diviem pieminētiem saitiem un to attieksmes arī savā laikā pirms 3-4 gadiem radās doma par savu komūnu, nu tā ir tik tālu attīstījusies. Reāli projekts nav ar pirmo dienu ar pīpi uz jumta. Varbūt mums forums nav tik mega attīstīts un liels, tā lietotāju ziņā, bet atrodamā informācija, raksti, ziņas, testi ir daudz saturīgāki. Lab pietiks te par konkurentiem un tādām lietām runāt.

 

Protams, varu vien piekrist par to, ka pašiem blogu vadīt ir samērā ķiperīgi un laikietilpīgs process. Arī man pašam nav sava bloga, tāpēc radās ideja par slejas izveidošanu, kurā būtu ne tikai mani raksti, kurus protams arī rakstu, rakstīšu kad ir kas sākams, velme padalītis vai vienkārši ir klāt jauna atklāsme, bet arī citu ar web saistītām lietām cilvēku domas, raksti, utt...

 

Tie kuri raksta savus blogos, arī droši var uzrakstīto rakstu izmantot savām vajadzībām, no autortiesību puses, mēs neko neierobežojam, vienkārši rakstu autori nodod rakstu, jeb informāciju portāla lietošanā.

 

Ja piemēram atnāk kāds tvnets vai kāda cita ziņu lapa, un tā paņem informāciju tālākai publicēšanai, protams, tas ir gan jāsaskaņo ar paša raksta autoru, gan arī ar pašu portālu, lai pēc tam nerastos nekādi kašķi.

Link to comment
Share on other sites

Ja piemēram atnāk kāds tvnets vai kāda cita ziņu lapa, un tā paņem informāciju tālākai publicēšanai, protams, tas ir gan jāsaskaņo ar paša raksta autoru, gan arī ar pašu portālu, lai pēc tam nerastos nekādi kašķi.

Cik zinu, tad parasti pietiek ar atsauci ;) Ja būs kādi papildus apgrūtinājumi, neviens ziņu portāls neies ķēpāties tur. Ja nu vienīgi tiešām kaut kādas ūberlabas ziņas rakstīsiet, tad gan varētu kāds saskaņot ko tādu. Bet cik zinu, tad internetā varam kopēt praktiski visu, un tas ir likumīgi, ja esam norādījuši atsauci :)

 

 

Par savu rakstu iesūtīšanu tikai piekrītu ! :)

Edited by rebuilder
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...