Jump to content
php.lv forumi

PHP versijas


KarlisBa

Recommended Posts

Sveiki!

Sēžu vienu vakaru un domāju, ka vajadzētu no pašreizējās PHP v5.2.8 pāriet uz jaunāko v5.3.6 un izmēģināt tās jaunās "fīčas", bet, tad aizdomājos, ka varētu ar laiku sanākt problēmas ar koda realizāciju uz hostingiem vai citiem tā lietošanai/labošanai, kuri lieto vecākas PHP versijas. Tā kā šis nav dzīvības un nāves jautājums, tad gribēju uzzināt tautas viedokli par to vai jūs pārejat visu laiku uz jaunākajām PHP versijām vai arī turaties pie tām, kuras ir izplatītākas, un kāda varētu būt pieredze ar hostingiem, ja tiem ir vecākas PHP versijas, un vai viņi ir pretimnākoši uz to apgreidošanu, ja vajag?

Edited by KarlisBa
Link to comment
Share on other sites

Patiesībā jau nav problēma izvēlēties hostingu, kuram nodrošina aktuālāko PHP versiju.

Parasti par to var paintereseties un vairumā gadījumu tiek klienta prasība apmierināta, ja neprasi kādu php3.

Normālam hostingam jau kadri tieši turas up to date stable version paši.

Ir gadījumi, kad piedāvā pat pašam kontrolpanelī uzslēgt PHP versiju, vismaz ir bijis tā man, kad piedāvāja tolaik 4.3 vai 5.0.

Link to comment
Share on other sites

daGrevis, tieši par šiem jaunievedumiem es runāju - cik labi vai slikti ir sākt tos lietot, ja zini, ka šis kods būs jālieto un iespējams jālabo/jāpapildina citiem, un vai nevar sanākt tā, ka man visu laiku būs jāskaidrojas, ka ir vajadzīgs jaunākās PHP versijas atbalsts. Tas, ko es gribēju dzirdēt - vai jūs, citi programmētāji, arī cenšaties lietot jaunākās PHP versijas un vai ir nojausmas, kas tajās ir iekšā, lai nav tā, ka sūdzas par bugiem, kuri nemaz neeksistē.

Link to comment
Share on other sites

nu sobriid domaaju ka minimums ir 5.2, jo tur ir daudz jaunu lietu teiksim JESON atbalsts..

vai ir jega izmantot visus jaunievedumus? domaju ka nav ipasha jega steikties, jo tieshamvar sanak situcija ka nksies skaidroties, par to ka nepieciesham jaunaka versija ..

Link to comment
Share on other sites

Skatoties kādas ir tavas prasības. Ja tu, piemēram, veido jaunu lapu un ir iespējas konfigurēt serveri, tad lieto to kas ir ērtāk un visatbilstošāk prasībām. Ja ir jāuztur vai jāuzlabo jau esoša lapa uz citas, kas strādā uz citas versijas, tad drošāk (vismaz īstermiņā) noteikti būtu lietot vecāku versiju.

 

Ne vienmēr ir ļoti labi būt uz bleeding edge...

Link to comment
Share on other sites

Smagi iegrābios liekot uz servera Fuel (http://fuelphp.com/), lai dotu Saviem čivinātājiem patestēt vienu lietu, ko iztveidoju pašam Fuel'am... okej, tas cits stāsts. Izmeta sintakses kļūdu! Izrādās, ka uz Mana hostinga ir PHP 5.2! Būs jāpāriet...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...