Uldis Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Sveiki! Lieta tāda - ir lapa, kuru vajag pārkopēt, būtībā html, css un jpg. Ar autortiesībām viss kārtībā, bet tā kā bildes ir izvietotas uz cita servera, tad lapa ielādējas lēni un tāpēc gribu visu smuki pārkopēt uz uzlikt arī bildes uz sava servera. Kādas idejas? Pats pamēģināju pāris offline browserus,bet tur nekā prātīga nesanāca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebuilder Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Ar autortiesībām viss kārtībā, Tad kur problēma sazināties ar lapas īpašnieku, lai visu atsūta? O_o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uldis Posted February 26, 2011 Author Report Share Posted February 26, 2011 Ja viss būtu tik vienkārši, tad netērētu laiku, lai izštukotu kā to visu dabūt šajā pusē. Tad kur problēma sazināties ar lapas īpašnieku, lai visu atsūta? O_o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m8t Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Labais peles klikskis - save as. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uldis Posted February 26, 2011 Author Report Share Posted February 26, 2011 (edited) =) Precizēšu jautājumu - vajag nokopēt mājaslapu, kas satur vairāk kā 100 lapas un vairāk kā 1000 bildes. P.S. Turklāt kopējot šādā veidā vēlāk katrā html failā ar roku būs jāmaina adrese. Labais peles klikskis - save as. Edited February 26, 2011 by Uldis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m8t Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Nu, es neteiktu ka sitaa darit ir baigi smuki, kopet cita cilveka veidotu lapu bez vina atlaujas, bet, nu labi, tava dzive, dari ko gribi http://httrack.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Nu, es neteiktu ka sitaa darit ir baigi smuki, kopet cita cilveka veidotu lapu bez vina atlaujas Iestāsti to googlei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uldis Posted February 26, 2011 Author Report Share Posted February 26, 2011 :D Nu nezogu es citu cilvēku saturu. http://www.httrack.com/ pirms kādām 5 minūtēm palaidu jau - pagaidām viss ir ok - redzēs vai galā kas sakarīgs sanāks Iestāsti to googlei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m8t Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Iestāsti to googlei. Robotiem nav juutu, nesapratiis, nav jegas.. ;( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Iestāsti to googlei. Elementaari ;) robot.txt User-agent: googlebot Disallow: / Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 wget -r -x -p -k -b http://super.duper.lapa/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Elementaari ;) robot.txt User-agent: googlebot Disallow: / It kā tā ir, bet pēc analoģijas tas būtu līdzīgi, ka man būtu uz durvīm jāuzliek zīmīte: "Šo dzīvokli apzagt nedrīkst" Pareizāk būtu tā, ka google drīkst kopēt manu saturu tikai tad, ja es to atļauju, nevis, ja es to neaizliedzu, bet tad sabruktu googles bizness, bet tā kā viņu korporācija ir 5x par mūsu valsti (naudas apgrozījuma ziņā), tad viņiem mūsu domās neinteresē. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rincewind Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 bet tā kā viņu korporācija ir 5x par mūsu valsti (naudas apgrozījuma ziņā), tad viņiem mūsu domās neinteresē. Google 2010 - 29 miljardi naudiņu apgrozījums. Latvija 2009 - 32 miljardi naudiņu gross domestic product (figviņzin kas tas tāds, bet laikam būs īstais pēc kā valstis mērās ar krāniņiem). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gints Plivna Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 (edited) It kā tā ir, bet pēc analoģijas tas būtu līdzīgi, ka man būtu uz durvīm jāuzliek zīmīte: "Šo dzīvokli apzagt nedrīkst" Pareizāk būtu tā, ka google drīkst kopēt manu saturu tikai tad, ja es to atļauju, nevis, ja es to neaizliedzu[..] Man gan liekas, ka weblapai analoģija drīzāk ir ar publisko namu, kurā noklusēti visi drīkst nākt iekšā, tai skaitā roboti. Ja tu nolem, ka tas ir nevis publiskais nams, bet dzīvoklis, tad pieliec tam atslēgu (piem, lietotāja vārds/parole), kuru iedod tikai izredzētiem. Ja tu nolem, ka publiskais nams ir domāts cilvēkiem, nevis robotiem, tad pieraksti to augšminēto rindiņu un viņi ir pietiekami pieklājīgi un pat tikai izlasot zīmīti uz durvīm nenāk iekšā, kaut gan durvis ir vaļā :) Gints Plivna http://datubazes.wordpress.com Edited February 26, 2011 by Gints Plivna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 Google 2010 - 29 miljardi naudiņu apgrozījums. Latvija 2009 - 32 miljardi naudiņu gross domestic product (figviņzin kas tas tāds, bet laikam būs īstais pēc kā valstis mērās ar krāniņiem). Ar Latviju es domāju Latvijas Valsti, kuras gada budžets 4 miljardi LS, jeb gandrīz 8 miljardi $ Man gan liekas, ka weblapai analoģija drīzāk ir ar publisko namu, kurā noklusēti visi drīkst nākt iekšā, tai skaitā roboti. Ja tu nolem, ka tas ir nevis publiskais nams, bet dzīvoklis, tad pieliec tam atslēgu (piem, lietotāja vārds/parole), kuru iedod tikai izredzētiem. Ja tu nolem, ka publiskais nams ir domāts cilvēkiem, nevis robotiem, tad pieraksti to augšminēto rindiņu un viņi ir pietiekami pieklājīgi un pat tikai izlasot zīmīti uz durvīm nenāk iekšā, kaut gan durvis ir vaļā :) Iet iekšā un apskatīties ir viena lieta, bet paņemt no turienes, visu nokopēt un izlikt savā publiskajā mājā ir cita lieta. Bet nu sākotnēji ar frāzi: "iestāsti to googlei" es necentos pateikt, ka neesmu mierā r to, ka viņi kopē, bet gan to, ka pat tādas lielas kompānijas kopē jebkuru saturu internetā, tāpēc par kopēšanu no citiem jau nu galīgi nebūtu jāuztraucās. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts