ezis Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Hey! Sāku prātot par web versiju pierakstīšanu. Kā Pareizi pieraksta versiju? Kā vispār tiek pie nākamās? Piemēram sāk ar v0.1, tad kad kaut ko uzlabo, tad v0.2? Ir kāds labs materiāls? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Pārbaudīta metode - nopērku 3kg saldēto frī kartupeļu paku, tad sēžos programmēt, kad pēc pāris dienām visi kartupeļi ir izcepti un apēsti, palielinu versijas numuru par 0.1 un pērku jaunu saldēto frī kartupeļu paku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ezis Posted December 28, 2010 Author Report Share Posted December 28, 2010 hah, sapratu! ^^ Bet, ja ir kas īpašs jāņem vērā, tad please let me know! ^^ Vēl mani moka neziņa uz jautājums par Copyright pierakstīšanu? :\ Vai tam ir jēga vai nav? Vai man kas kur jāreģistrē? Kāda ir pareiza forma pierakstam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Vēl mani moka neziņa uz jautājums par Copyright pierakstīšanu? :\ Vai tam ir jēga vai nav? Vai man kas kur jāreģistrē? Jega likt copy ir tikai tad ja gribi saglabat autortiesiibas, ja tas nav buutiski, tad var arii nelikt. COPY. prasti pieraksta: Ipasnieku, vietu, datumu. jaregistre nekur nav ( ir atseviskji gadijumi, bet uz web tas neatiecas ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gints Plivna Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Šis varētu būt labs sākums: http://en.wikipedia.org/wiki/Software_versioning Gints Plivna http://datubazes.wordpress.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sidrs Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Ja projektam būs tā lietošanas noteikumi. Vai noteikumi ir jāapstiprina juridiski? Grey_Wolf kādi ir tie atsevišķie gadījumi kad ir kautkas jāreģistrē? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Pat, ja nav ielikta copyright zīme, tas neatņem tavas autortiesības. Tas ir tikai mazs ķeksītis, ja vēlies ar kādu tiesāties, tavu autortiesību pārkāpuma gadījumā. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad182 Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 (edited) Noteikumus nekur nav jāapstiprina, bet ja tas kaut kāds mega portāls, tad droši vien būtu lietderīgi konsultēties ar kādu zinošu cilvēku tos sastādot. Toties vienreiz PTAC man piesējās, ka mājas lapas lietošanas noteikumiem nav saglabāšanas pogas. http://www.likumi.lv/doc.php?id=96619 7.pants. Edited December 29, 2010 by mad182 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
labaiss Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Noteikumus nekur nav jāapstiprina, bet ja tas kaut kāds mega portāls, tad droši vien būtu lietderīgi konsultēties ar kādu zinošu cilvēku tos sastādot. Toties vienreiz PTAC man piesējās, ka mājas lapas lietošanas noteikumiem nav saglabāšanas pogas. http://www.likumi.lv/doc.php?id=96619 7.pants. Šis ko teikšu laikam būs nevietā, bet nu: Tajā 7.pantā ir minēts, ka jābūt iespējai tos saglabāt... Crtl+C un pēc tam Crtl+V neskaitās saglabāšana? Vai arī File -> Save Page As ?h Vnk tur nekas nav minēts par kaut kādu pogu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad182 Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 (edited) Nu es tikai saku to, ko man PTAC vēstulē rakstīja - "Mājas lapā netiek nodrošināta iespēja saglabāt "Lapas lietošanas noteikumus"". Nezinu, vai viņi ir informēti, ka praktiski jebkurā pārlūkprogrammā ir iebūvēta lapas saglabāšanas iespēja un OS skrīnšotu saglabāšanas iespēja. Man nebija vēlmes strīdēties un ieliku linku uz pdf. Edited December 29, 2010 by mad182 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
labaiss Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 varētu būt ka viņi nezin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rincewind Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Pat, ja nav ielikta copyright zīme, tas neatņem tavas autortiesības. Tas ir tikai mazs ķeksītis, ja vēlies ar kādu tiesāties, tavu autortiesību pārkāpuma gadījumā. Copyright ķeksītis vispār nav vajadzīgs, to visu jau sen regulē Bernes konvencija. Tiesājies tik uz nebēdu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Grey_Wolf kādi ir tie atsevišķie gadījumi kad ir kautkas jāreģistrē? Teiksim prechu zimes.. + vel atseviskjas lieats.. palasi kas teikts likumaa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
101111 Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Šis ko teikšu laikam būs nevietā, bet nu: Tajā 7.pantā ir minēts, ka jābūt iespējai tos saglabāt... Crtl+C un pēc tam Crtl+V neskaitās saglabāšana? Vai arī File -> Save Page As ?h Formāli jau tam nav nekādas nozīmes, lietotājam nav jāapgrūtina sevi ar tādām zināšanām kā File->Save Page As.. Tāpat pat kā valsts iestāžu webos jānodrošina iespēja mainīt teksta izmēru, tas nekas ka browseros parasti ir iebūvēta šāda iespēja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
labaiss Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 (edited) Formāli jau tam nav nekādas nozīmes, lietotājam nav jāapgrūtina sevi ar tādām zināšanām kā File->Save Page As.. Tāpat pat kā valsts iestāžu webos jānodrošina iespēja mainīt teksta izmēru, tas nekas ka browseros parasti ir iebūvēta šāda iespēja. Es runāju par konkrēto likumu. Izlasi un tad pamato, kur tur minēts par pogu. (ja atradīsi - visu cieņu) Tad jau arī man pašam jāiedomājas, ka jābūt Printable ver. - tur vnk nekas par pogām vai kaut ko nav minēts! Nevis A ir tas pats kas B, jo tas ir burts :D - varbūt ne labākais piemērs. Edited December 29, 2010 by labaiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts