Jump to content
php.lv forumi

Prefekta seo lapa


Wuu

Recommended Posts

Varētu lūdzu studijā perfektu vienas seo lapas piemēru sākot ar metu titulu un citām lietām. Tādu kā šablonu. Vēlētos dzirdēt Latviešu cilvēku veidotu, jo ārzemju resursiem nav uzticības, diezgan bieži greizas pamācības vai nepatiesas (vai arī es krītu paranojā :] ).

Link to comment
Share on other sites

Nu cmon, ko tad mums tīri headeri priekš kunga saveidot? :)

 

Reāli tādu template jau nevari izveidot, ir jāievēro typogrāfija pareiza. Tad nu labāk ir uzskaitīt lietas, kuras vajag ievērot:

 

1. SEO LINKI (URL jeb seo urlas: mod rewrite)

2. Pareizi nokofigurēti page title (tā lai 10 lapām nav vienādi title)

3. Pareizi nokofigurēti meta deskriptioni (katrai lapai unikālu)

4. Veidot h1, h2 lapas struktūru

5. Veidot sitemaps, rss, utt...

6. Ievākt pēc iespējas vairāk ienākošos linkus, kuriem ir labs PR (Page rank)

7. Veidot iekšējo lapu saišu struktūru. (Tā teikt, kaut kādā iekšlapā būtu vēlams lai ir arī linki uz citām iekšlapām, vārdu sakot (iekšējo saišu struktūra))

8. Pēc iespējas mazāk izejošo saišu.

9. Nepārcensties ar javascript (google neindeksē saturu, kurš ģenerēts ar JS)

10. Regulāri lapā atjaunot saturu (jo biežāk tas tiks atjaunots, jo labāk)

11. Nokonfigurēt google webmaster tools (šis obligāti, salikt iekšā sitemaps, uzlikt attiecīgo crawl acces, utt...)

12. Vēlams arī lapu bez kļūdām (tas ir, valīdu)

 

Tas arī principā ir pats galvenais, ja ir laba tā teikt SEO tehniskā uzbūve, atliek vien spēlēties ar mārketingu un iekarot attiecīgo nišu, ja nu sanāk veiksmīgi kādu keywordu jau uzpucēt, ar labu tehnisko pusi var pat iztikt bez marketinga, viss atkarīgs kāda tēma, keywords.

 

Un ja nu kāds šo visu lasa pirmo reizi, tad lūdzu dieva dēļ "nebļaujiet" ka ooo mana lapa pirmā vietā googlē, google kārto datus pēc katra lietotāja atsevišķi, vienam tava lapa pirmā vietā, otram 30 vietā. Šādiem nolūkiem izmantot kādus servisus, seoportal eu vai dateks čekeri.

 

Laikam arī visu pašu galveno pateicu.

 

Rezumējums: Sagatavi reāli tev nevar uztaisīt, jo nav puse no minētām lietām, tīri tolks no plika headera ar lorem ipsum tekstiem?

Edited by foxsk8
Link to comment
Share on other sites

mickys: Tas nav īstais piemērs, ne šajā reizē, tas vairāk būtu attiecināms uz konkurentu izpēti un keywords figņām, nevis uz lapas struktūru.

Link to comment
Share on other sites

bet piegājiens ta viņam pareizs (nju sava loģika tur ir)! vienīgi lapas pirmajā vietā parasti ir tikai dēļ reitinga: tb uz to norāda daudz linki (no tādām pašām "vērtīgām" lapām), bet visas pārējās uzskaitītās seo lietas var nemaz nebūt ievērotas :D:D:D

 

EDIT: turklāt mod_rewrite pats par sevi nepadara lapu draudzīgāku search enginiem. ja adrese bija /?product=123, bet pēc mod_rewrite ieviešanas adrese ir /product/123 tad tas neko nemaina googlei. ieguvums ir tad, kad adresē liek nevis automātisko id, bet dabisko id, piemēram, /product/mans-super-krutais-produkts-bla-bla-bla. vot tikai tgd googlei tas kko nozīmē, jo adreses path tā vērtē augstāk nekā ja šis pats teksts būtu padots parametrā ?product=mans-super-krutais-produkts-bla-bla-bla. anyway google arī pirmos 2-3 parametrus augstu vērtē. tā ka visas tās foxsk8 uzskaitītās lietas ir labas un pareizas priekš seo, taču anyway galvenais ir reitings: PageRank (vai kā viņiem tas tur saucās). un ja tas ir labs, tad pietiek ka keywords ir da jebkur tajā lapā un pat var nebūt pašā lapā, bet tikai linkos, kas norāda uz šo lapu (kas pat ir pats labākais) ;)

Edited by 2easy
Link to comment
Share on other sites

Aleksej: Ir tāds teiciens: "Content is the king", tātad saveidojot visas minētās lietas, saitā info ielasot automātiski, auto contents, pieslēdzot kādus money servisus, varētu arī uz to visu tīri labi pelnīt. :) Tik nesaki, ka neesi uzduries uz bezsakaru lapām, kur itkā no googles tevi ved, pēc attiecīgā keyworda :)

Link to comment
Share on other sites

Nja man tikai jāizdomā kā no šī visa gūt superminiekstrapeļņu un tad varēšu dzīvot cepuri kuldams un ik pa brīdim cepures kulšanu pārtraukdams, lai varētu pagrābt malā pa reni plūstošo naudu :)

Šobrīd ir kā Dienvidparkā:

http://www.southparkstudios.com/clips/151040

 

Negribi paprovēt kādu sms šopu nopirkt? Moš tas bizness aizies...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...