Jump to content
php.lv forumi

Sesiju glabāšana datubāzē..


Trac3 !!

Recommended Posts

Es nesaprotu, kāds tur sakars ar drošību? Vai tam, kas piekļūst serverim un datubāzei vispār ir kāds sakars ar drošību pašos pamatos? Kāda starpība, vai glabā sesiju failos vai datubāzē no drošības aspekta? Failam lasīšanas tiešības ta būs, bet varbūt db tieši nebūs - speciālu jūzeri vajadzēs! DANN-DANN!!!

Datubāze piedāvā "advancētākas" sesijas, par to nav šaubu!

Link to comment
Share on other sites

Viens no lielajiem ieguvumiem DB izvēlē ir gadījumos, kad projekts ir gana liels, lai nesatilptu uz viena web servera un ir jāsāk ieviest slodzes dalīšana. Tiesa ja man būtu jāizvēlas sesiju mehānisms, es visticamāk paskatītos uz Memcache kā sessiju handleri. Zibenīgs un darbojas arī tad, ,ja ir vairāk kā viens web serveris, attiecīgi nav jāiespringst par slodzēm :)

Link to comment
Share on other sites

par autorizēšanu failiem - imo, vienkāršāk būtu rakstīt FastCGI autentifikatoru, nevis apache moduli . Risinājums arī būtu portabls starp web serveriem .

par pieejamību no citām sistēmām - kaut vai SSO ar kaut kādu citā valodā rakstītu app .

Sesiju glabāšana DB ir lēnāks un sarežģītāks risinājums, bet memcached prbl ir tā, ka tur dati persistence nav garantēta.

Ar DB access controli ir iespējams izveidot smalkāku drošības risinājumu, vienkāršāk nodalot dažādu aplikācijas moduļu pieejas līmeņus.

Par enkodēšanu - ir pythonā verķis, kas ļauj darboties ar php sesiju datiem serializētajā formā. Daudzvalodu/daudzaplikāciju serializēšanas algoritms limitē to, ko var bāzt sesijā - visādi objekti un sarežģītākas struktūras būs jādublē. Ja ir vajadzība šeirot tikai daļu, vienkāršāk ir pie __sleep un __wakeup iebāzt papildus maģisku serializēšanas algoritmu .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...