Jump to content
php.lv forumi

sadarbība - CMS


festz

Recommended Posts

parasti jau CMS ir vairak vai mazak balstiits uz moduljiem, taatad jautajums ko gribi ar vinju dariit ->

jaunumiem , aptaujam, galerijam etc ...

ja vien nenjemsi kadu gatavu ( jomaila etc.. ) tad savai ta naksies veidot savus moduljus, jo diezvai kadam buus pasrakstiits ar moduljiem Visam dzives situacijam ( gataviem parasti ir n-tie modulji, jo ir daudz cilveku kas vinjus veido )

--

P.S. domaju ka te ir daudziem pastaisiiti CMS, tai skaitaa pats arii leitoju savejo...

Link to comment
Share on other sites

Mr.Key - man Tev ir 2 jautājumi:

1) ar ko šis Videinfra CMS ir labs, salīdzinājumā ar pārējiem opensource TOP-CMSiem, kas pieejami webā, izņemot to, ka ražots Latvijā - manuprāt, nebūs gana veiksmīgs arguments?

2) kāpēc VideInfra ir padarījusi savu CMS par opensource? Neesmu lietojis gan neko no viņiem.

Link to comment
Share on other sites

CMS ir lietojami tikai miniprojekti. Lielākiem projektiem derēs frameworki.

 

P.S.

Lai kā kāds neargumentētu, Drupal nav nekāds frameworks, bet mēsls.

Lūdzu pamato, kāpēc Drupal ir mēsls. Esmu viņu lietojis, un arī sourci nedaudz bakstījis, taču nelikās, ka viņš ir TIK slikts, kā tu viņu nopel.

Link to comment
Share on other sites

CMS ir lietojami tikai miniprojekti.

CMS --> pec savas definiicijas der Pilnigi visiem projektiem.. jo tas tachu ir vienkarshi saisinajums no 'Satura vadibas sistema', gribi teikt ka lieliem projektiem visu veido Statiskaa HTML varijantaa ?? tachu nee, taatad sanak CMS ....

Kadu cems izmanto, un vai veido pats tas jau cits jautajums

Link to comment
Share on other sites

Ir tāds teiciens - "kas der visam, neder nekam". Un tā diemžēl ir patiesība. "Universālie" CMSi tā ĪSTI neder nekam - der, protams, maziem projektiem vai projektiem ar ļoti izplūdušām un zemām kvalitātes prasībām, vāji specificētiem, kur var taisīt - "kā mans cms atļauj, tā būs"! Standartlapelēm der tie cmsi, jo tās lapeles ir līdzīgas vienai otrai, atšķiras tikai dizains.

Ja es būtu web projektu tehniskais vadītājs, es projektam, kas ir nozīmīgāks un sarežģītāks nekā "mājaslapa" stilā "Par mums, Galerija, Kontakti, Jaunumi" un kas pats galvenais - ar atbilstošu budžetu projekta apjomam, es nemaz neļautu programmeriem izmantot kaut kādu Drupal, Joomla vai sazin kādu vēl "CMS", jo diemžēl, lai arī sākotnējā uzstādīšana parasti ir ātra un bez sāpēm, tiklīdz pieķersies klāt kādai specifiskai sadaļai, tā čakarēsies ilgi un dikti, lai viss būtu kā vajag. Nemaz nerunājot par citiem mīnusiem...

Link to comment
Share on other sites

cms, manā izpratnē ir satura vadība. Līdzīgi kā phpmyamin priekš mysql. Pati mājas lapa tiek būvēta ar framework vai arī bez tā. Šīs divas lietas nav nemaz saistītas.

Kopumā sanāk, ka es cmsu varu uzlikt uz jebkuras lapas, sakonfigurēt un labot datus, tieši tos, kurus man vajag.

Bet diemžēl, cms apvieno ar pašu lapu, tāpēc sanāk tāds juceklis. Tur arī ir galvenā problēma: joomla, drupal. Un jo tālāk viņi ies, jo sāpīgāks būs beigu punkts :)

Ja cms ir neatkarīgs, tad to var krāmēt uz jebkuru lapu - ūber kruto lapu, vai ļoti parasto. Bet pašu lapu var rakstīt brīvi - jebkurā vidē.

Un tādu pieeju, ka jātaisa katrai lapai savs CMS, es kategoriski neatbalstu, jo izstrādes laiks (un nauda) palielinās (vai arī dubultojas).

Link to comment
Share on other sites

... un ja pareizi izsecinājāt paši no saviem novērojumiem, tad patiesībā sanāk, ka pareizāk būtu izmantot frameworku - cik nu advancētu vai kā - saīsina izstrādes laiku un pieļautās kļūdas salīdzinājumā ar paša kodu, palielina elastības iespēju. Mājaslapa ir tehniska lieta, tāpēc iekšienē lietas ir jāsadala kā ir ērtāk programmēšanai, nevis lietotājam.

Protams, varētu tapt arī frameworki speciāli dažādu veidu cmsiem - tipa, tādi, kas iekļauj bibliotēkas, kuras var plaši izmantot jebkurā cmsā. Nevis "moduļus", bet bibliotēkas, kuras var viegli un ātri izmantot programmēšanā.

Tā lūk. Un Drupal nav nekāds "cms freimvorks" kā Drupal faniem gribētos to teikt. Kur nu vēl runājot par Joomla un citiem mēsliem.

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt, tendence ir tāda, ka cmsi un visādi gatavie risinājumi kā nopienta izvēle tiešām mirst, bet programmeri sāk jau specializēties nevis vairs tikai konkrētās valodās, bet arī jau konkrētos freimvorkos, jo tomēr - izstudēt vienu frameworku tā riktīgi, ja tas ir pārdomāts risinājums, atrast labākos paņēmienus var pat prasīt līdz pusgadam ikdienas lietošanas...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...