Jump to content
php.lv forumi

PHP failu aizkodēšana ?


dAivEd

Recommended Posts

Kā var aizkodēt PHP failu tā, lai citi nevaretu viņu mainit. Piemēram ir 2 faili index.php un config.php

index.php aizkodēts taka piemēram ar zend, bet config.php ir vaļa kuru var editot, bet viņš ir includots iekš index.php ?

Ko ieteiksiet ?

Edited by dAivEd
Link to comment
Share on other sites

Manuprāt, šai problēmai vajadzētu pieiet savādāk- kāpēc kāds gribētu aizkodēt PHP failu? Visticamākais variants- lai klientu saņemtu aiz olām.

Ja tiek uzdots šāds jautājums, tad domāju, ka prasmes nav tās labākās. Tas nozīmē, ka jebko, ko esi uzkodējis, kāds cits tāpat uzkodēs saprātīgā laikā. Rezultātā, no šādas kodēšanas vienīgais ieguvums ir morāls gandarījums, ka nesaskaņu gadījumā pasūtītājam būs jāmeklē cits programmētājs.

Ja šāda šifrēšana tiek izmantota softa pārdošanai- tāpat no tā ir maza jēga, jo kā rāda pieredze, (gandrīz) visas aizsardzības ir apietas. Labāk domāt kā naudiņu pelnīt no godīgajiem lietotājiem, un saņemt aiz olām citā veidā- ar supportu, maksas dokumentāciju utt.

 

 

Tas tā- pārdomas par šo tēmu pie vakara tējas.

Link to comment
Share on other sites

Savā laikā biju uztaisījis PHP exentsionu, kas sourci nokriptē ar DES trīs reizes ar trim dažādām atslēgām :D Nū viņu jau ar varēja atlaust uzminot kā tiek ģenerētas atslēgas vai arī vienkārši pārķerot atkriptēto sourci :) Šeit gan šo to varētu uzlabot, bet nu principā jau baisi grūti to sourci nokodēt tā, ka nevar atpakaļ dabūt. Pārsvarā jau tāpēc tādi ioCubi ir closed source, jo tur noteikti ir kādi triki iestrādāti, lai gan, 100% nezinu - varbūt arī nekas dižs tur nav.

Link to comment
Share on other sites

kāpēc kāds gribētu aizkodēt PHP failu? Visticamākais variants- lai klientu saņemtu aiz olām

Manuprāt šeit tu ļoti slikti orientējies. PHP kods parasti tiek prekompilēts uz opkodiem + nedaudz optimizēts. Kods kā tāds strādā XX-rezies ātrāk, jo netiek iziets posms - "parsēšana / interpretēšana".

Tas jau ir apspriests temats, vari pameklēt gan šeit foumā, gan google, kā arī paskatīties grafikus par ātrdarbību (pat starp dažādiem enkoderiem)

 

Jā, variants par "olām" nav slikts, bet manuprāt, ja esi pareizs stratēģis un esi pārliecināts savos spēkos un resursos, tad spēsi piedāvāt pievilcīgus "garantijas laiku un (pēc)apkalpošanas nosacījumus", lai nesatraukties, ka klients aizbēg. Tā lūk.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...