Jump to content
php.lv forumi

Vai te ir kāds potenciāls autors kopējam ārzemju blogam?


Endijs

Recommended Posts

Mani interesē vai te ir kāds, kuram interesētu ņemt dalību bloga izveidē (angļu valodā)? Piedalīšanās būtu kā autoram rakstiem par kādu tēmu, kurā autors jūtas zinošs.

Šobrīd koncepts ir rakstīt par: frameworkiem (vienalga, Zend, CodeIgniter, Django utt), arī par JS bibliotēkām (jQuery, Dojo utt.), testēšanām, izstrādes rīkiem, SVN, arī par DB lietām utt. Atslēgvārdi visam varētu būt "produktivitāte, kvalitāte, sistematizēšana, standarti".

 

Ja ir kāds interesents, tad var pieteikties PM, vai rakstot endijs[pie]gmail.com .

Link to comment
Share on other sites

Par latvisku versiju arī biju domājis. Būtībā varētu veidot pat divas versijas: LV versija + tulkota ENG versija. Primāri ENG gribēju, jo LV ir maza auditorija. Un gribētos ar laiku zem attiecīgā resursa savākt kaut kādu community, kurš varētu veidot vai nu saišu sadaļu vai forumu utml. Bet ja tā padomā - LV varētu būt kā tāds treniņu lauks.

 

Par tulkošanu... Vismaz sākotnēji noteikti ka tulko autori. Protams, ja uzrodās kāds kas grib palīdzēt ar tulkošanu, tad tā ir cita lieta. Ja ENG pārzin +- labi, tad jau uzrakstīt +- korektu tekstu vajadzētu varēt. Tomēr rakstot par tehniskām lietām, nepieciešamais vārdu krājums ir samērā mazs. Turklāt - cik ir tādu LV blogu (nu atskaitot žurnālistus un tamlīdzīgus speciālistus), kuriem viss teksts ir korektā valodā?

 

Rakstot blogu persona apgūst ne tikai tehsnikās lietas par kurām raksta, bet arī valodu kurā raksta.

Link to comment
Share on other sites

Domāju, ka latviešu valodā blogam auditorija būs pārāk maza. Piemēram, neredzu īsti jēgu rakstīt par Oracle, ja latviešu valodu saprotoši Oracle speciālisti mums uz rokas pirkstiem saskaitāmi. Kas attiecas uz angļu valodas blogu, tad, iespējams, varēšu palīdzēt ar tulkošanu. Taču angļu valodas bloga līmenim tiešām būtu jābūt tādam, lai spēj sacensties ar citiem IT blogiem.

 

EDIT:

Palaboju pareizrakstību.

Edited by black
Link to comment
Share on other sites

Pelnīšana nav uzstādīta kā mērķis pasākumam. Taču šādi tādi monetizēšanas veidi tiks izmantoti. Ja būs autori, tad būs arī centu dalīšana, bet par to tad jau tad, ja tas aizies tik tālu. Vairāk gan domāts, ka ar to, ja kāds dolārs arī iekritīs, tad ar viņa palīdzību celt kvalitāti nevis pirkt bulciņas. Bet kā jau teicu - detaļas tad jau atrunās vēlāk (bet par to visu jau ir izdomāts).

 

Laikam būs jāpamēģina man pašam sākt, un ja kaut kas kustēsies, tad darīt arī te zināmu, ka tāda lieta ir un ka var piebiedroties. Tad jau redzēs. Piesaistīt redzamam un dzīvam pasākumam cilvēkus ir daudz vieglāk kā tādam, kurš ir uz papīra, vai ne? :)

Link to comment
Share on other sites

Domāju, ka latviešu valodā blogam auditorija būs pārāk maza. Piemēram, neredzu īsti jēgu rakstīt par Oracle, ja latviešu valodu saprotoši Oracle speciālisti mums uz rokas pirkstiem saskaitāmi.

Viss atkarīgs no tā ko nozīmē un saprot ar vārdu "mazs".

Ja Tu ieskatīsies parītdienas Oracle dienas konferencē, tad esmu 100 punkti pārliecināts, ka tur būs stingri vairāk cilvēku kā uz rokas pirkstiem saskaitāmi. Nezinu īsti cik bija pagājušogad, bet šogad dzirdeju, ka esot liela atsaucība. Var jau, protams, domāt, ka bars no tiem ir haļavšķiki, kas atnākuši par brīvu dabūt pusdienas, bet nu kaut kas varbūt arī tiem aiz auss aizķeras un galīgi no ielas jau arī tur cilvēki nenāk, kaut kāda saistība ar Oracle viņiem ir.

Protams, ka saskaldīties pa kaut kādām sīkām nozarēm nav vērts, Latvijā to nepavilks.

Lūk un kas attiecas uz "maz", tad es varu šauri skatīties no savām pozīcijām - vai vismaz 200 rss pieprasījumi jau krietni vairākus mēnešus un pēdējā laikā arī vairāk pirmajā diennaktī vienam rakstam būtu uzskatāmi par "maz"? Es gribētu teikt, ka ievērojot to šauro tēmu, par ko es rakstu, es esmu patīkami pārsteigts, ka tik daudz cilvēku ir, kas tomēr tur ieklīst. Protams, ka kāds bars atnāk no googles meklējot pēc atslēgvārdiem "automātiskās ātrumkārbas labošana", bet tas ir mazākums.

Tas ko es redzu - ir, ka rakstīt par šauru specializāciju un mēģināt konkurēt ar kaut ko jau esošu (piem jaunākās tehnikas un mobilku ziņas) būs pagrūti, bet to, kas ir pavisam jauns un neapgūts - varētu būt ļoti normāla auditorija, protams, ievērojot Latvijas apstākļus un auditorijas lielumu.

Galu galā ir taču apvainojoši, ka googlē meklējot par daudzām tēmām latviski gandrīz nekā nav, un ne jau visi skolnieki (potenciāli darbinieki) māk/grib lasīt angliski ;)

 

Gints Plivna

http://datubazes.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

Nu gan paprasīji.. kurš mūsdienās pie pilna prāta vēl programmē blogu lai blogotu? Protams, ja mērķis ir mācīties programmēt/apgūt tehnoloģijas, tad jebkā programmēšana ir ok. Bet nu lai blogotu.. ir tak neskaitāmas iespējas jau to darīt uz gatavas platformas.

Link to comment
Share on other sites

Pasākums griezīsies uz WordPress. Neredzu iemeslu taisīt kaut ko unikālu.

Adresi tad pateikšu, kad pasākums būs online, ja tik tālu viss aizies. Katrā ziņa, ja kāds pieteiksies (uz mail vai PM), kā potenciālais autors - viņš varētu uzzināt ātrāk par citiem.

Nav mērķis taisīt pasākumu publisku pirms tur ir pietiekoši ieraksti, no kuriem varētu saprast kāda veida resurss tas ir (pamatdoma, kvalitāte utt.).

Link to comment
Share on other sites

Varu rakstīt latviski vai krieviski, bet kādam būtu tas labi jāpārtulko uz ENG (US vēlams).

 

Daudzas -5 gadu tēmas pat šodien būtu aktuālas.

 

Es gan domāju, ka tas Tavas tēmas ir pārāk `nesensacionalas`.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...